Ο δρόμος είναι δύσκολος, τραχύς και θέλει θυσίες…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ και πως δεν πρέπει ο σύλλογος να παρεκκλίνει ούτε ένα ποσοστό της προδιαγεγραμμένης πορείας του.

Η σαιζόν 2013 – 2014 ανήκει στο παρελθόν. Όσες όμορφες στιγμές και αν μας έδωσε, πλέον ανήκει στο παρελθόν. Με τις καλές στιγμές της, με τις κακές στιγμές της αλλά πάνω από όλα με το γεμάτο «Γεντί Κουλέ» να μας συντροφεύει και να μας κάνει να σκεφτόμαστε πόσο ωραία περάσαμε. Η χρονιά που μας πέρασε θα την θυμόμαστε για πολλούς λόγους. Για τα… ψήγματα αγωνιστικής ανάστασης του ΟΦΗ, για την κατάληψη της έκτης θέσης, για την μεγάλη ευκαιρία της παρουσίας στον τελικό του κυπέλλου. Για όλες αυτές τις καλές στιγμές που μας έδωσαν και οι οποίες ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν πράγματα αυτονόητα για την ιστορία και το μέγεθος του ΟΦΗ.

Το παραπάνω κομμάτι του απολογισμού χωρίζεται σε δύο μέρη: Το ένα είναι αυτό που αποκαλούμε πετυχημένη χρονιά, που όντως έτσι είναι. Αν σκεφτούμε το χείριστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, την αλλαγή προπονητή και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ είναι μια σαιζόν πετυχημένη. Και αξίζουν όλοι ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που κατέβαλαν μέχρι τέλους. Το άλλο μέρος είναι αυτό που λέμε περί… κακού πρωταθλήματος. Θυμόσαστε ότι τον περασμένο Αύγουστο έγραφα πως για τον ΟΦΗ ένας αυτονόητος στόχος θα ήταν ο τερματισμός στην πρώτη 8αδα του πρωταθλήματος. Κάτι που το πέτυχε και πολύ νωρίς μάλιστα. Άρα, δεν υπάρχει λόγος για να σκεφτόμαστε τι μπορεί να πήγε στραβά και ο ΟΦΗ δεν βρέθηκε στα πλέι – οφ.

Η παρουσία του Ρικάρντο Σα Πίντο, η τεράστια συμβολή του Πορτογάλου αλλά και η αυταπάρνηση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς είναι στοιχεία που έπαιξαν τον ρόλο τους και βέβαια σε μια αγωνιστική περίοδο όπου δεν υπήρχαν προβλήματα άλλων προηγούμενων ετών που ταλαιπωρούσαν όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Πλέον, από εδώ και στο εξής όλοι θα χρειαστεί να σκεφτούν τη νέα χρονιά με μοναδική σκέψη όλα όσα πέρασε ο ΟΦΗ προκειμένου ο σύλλογος να συνεχίσει να βαδίζει στο μονοπάτι της οικονομικής εξυγίανσης. Το ξέρουμε όλοι και πονάμε βλέποντας τον ΟΦΗ να μην μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο άλλων ομάδων όπως ο Ατρόμητος ή ακόμα και ο Πλατανιάς ώστε να δίνουν 100.000 και 150.000 ευρώ συμβόλαια σε παίκτες. Όμως, δυστυχώς εδώ που έχει φτάσει ο ΟΦΗ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν. Όσο δύσκολος και αν είναι, ο ΟΦΗ δεν πρέπει να παρεκκλίνει ούτε ένα χιλιοστό της πορείας που έχει ξεκινήσει. Και ο κόσμος το καταλαβαίνει. Γνωρίζει πως ο δρόμος στον οποίο έχει μπει ο ΟΦΗ είναι δύσκολος, κακοτράχαλος και καθόλου στρωμένος με ροδοπέταλα ώστε ο σύλλογος να δίνει ακριβά και φανταχτερά συμβόλαια προκειμένου να παρουσιάσει ένα πρωτοκλασάτο ρόστερ.

Η πορεία του ΟΦΗ απαιτεί θυσίες προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να υπάρχει και κάθε χρόνο να καταφέρνει να κάνει ένα βήμα την… φορά. Διαφορετικά, όλοι γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει και πως θα καταντήσει ο ΟΦΗ. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια λέγαμε πως «δεν υπήρχε περίπτωση να διαλύσει η ΑΕΚ ή ο Άρης». Και όμως διαλύθηκαν. Υποβιβάστηκαν και άλλαξαν εντελώς μορφή. Ο ΟΦΗ δεν πρέπει να μπει σε αυτόν τον δρόμο γιατί όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει γυρισμός. Γιατί, για τον ΟΦΗ δεν πρόκειται να βρεθεί ούτε Σαββίδης, ούτε Μελισσανίδης…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Τα δεδομένα και τα αυτονόητα πράγματα για τον ΟΦΗ στη φάση που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια είναι να παλεύει για να σωθεί. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή στα άρθρα σου να μη θεωρείς αυτονόητα πράγματα του παρελθόντος. Το μέγεθος του ΟΦΗ αυτή τη στιγμή είναι δυσανάλογο της δύναμης του κόσμου του και αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του Πίντο αλλά και απ’ την ανικανότητα τα μας να του δώσουμε εγγυήσεις ”μεγάλης ομάδας” για να κάνει το έργο του. Μου θυμίζεις κάποιες στιγμές τους οπαδούς του παο που λένε ακόμη για πορείες στην ευρώπη και νομίζουν οτι είναι κάτι ο παο στην ευρώπη. Ας μη γινόμαστε το ίδιο γραφικοί και ας ελπίζουμε να γίνει δυνατή η ομάδα και όντως όσα λές να είναι αυτονόητα. Φιλικά, ένας φίλαθλος του ΟΦΗ !!!

    1. Τάσο, έχεις απόλυτα δίκιο σε όλα όσα αναφέρεις. Και για αυτόν τον λόγο, στο κείμενο που έγραψα πρόσεξα κάθε λέξη που αναφέρω. Αυτονόητο δεν θεωρώ τίποτα αλλά ρεαλιστικά οι δυνατότητες του ΟΦΗ ήταν για να τερματίσει στην πρώτη 8αδα του πρωταθλήματος – και όχι στην 6η θέση. Το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ και οι δυνατότητες του δεν ήταν ούτε για τα πλέι – οφ, ούτε όμως και για να παλεύει για την παραμονή μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

      1. Πέρα απ το ρόστερ εγώ σου μιλάω για το μέγεθος της ομάδας που το μίκρυναν πολλοί τα προηγούμενα χρόνια, κι αν δεν υπήρχαν παίχτες-χαρακτήρες και προπονητής στην ομάδα (βλέπε μια μονοήμερη απλή αποχή για τις πληρωμές) τώρα θα ψαχνόμασταν

  2. Σε ενα αρθρο που διαβασα εδω γραψατε οτι η χασουρα απο την μη προκριση ηταν 400 χιλ.
    Επομενως αυξανοντας σε μερικες θεσεις την ποιοτητα καποιων ποδοσφαιριστων για να μην εισαι η χειροτερη ομαδα του πρωταθληματος στην επιθεση πετυχαινοντας παραλληλα μια εξοδο στην ευρωπη.Με αυτο το τροπο και παραπανω εσοδα εχεις και καλυτερη ομαδα και πιο πολλα εισητηρια και διαφημισεις.Ενας δυνατος ΟΦΗ με τον κοσμο του ανετα κοντραρει ενα αστερα και λοιπες ομαδες τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + two =