Όταν μαθαίνεις να αφομοιώνεις από τα λάθη σου…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του για την ήττα που έρχεται τώρα και φανερώνει τις αδυναμίες της ομαδας.

Επέλεξα να γράψω μετά απο μια ήττα που συνδυάστηκε από κακή εμφάνιση παρά να γράψω μετα απο ένα παιχνίδι όπως αυτο με τη Ναϊμέγκεν. Χθες ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός. Και αυτο ειναι κάτι που το είδαν ΟΛΟΙ. Και όταν γράφω ΟΛΟΙ, εννοώ ΟΛΟΙ. Ο ΟΦΗ φανέρωσε χθες αδυναμίες και ιδιαίτερα χτυπητές που χρειάζονται άμεσα βελτίωση. Όμως ειναι ακόμα αρχή και απο τα φιλικά κανένας δεν πήρε πρωτάθλημα και καμία ομαδα δεν υποβιβάστηκε.

Βέβαια εννοείται και οτι υπάρχει δρόμος ακόμα μπροστά του. Ο ΟΦΗ χρειαζεται να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα ώστε να εμφανιστεί πανέτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και παράλληλα ανταγωνιστικός.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του χθεσινού ΟΦΗ ήταν οτι οι ποδοσφαιριστές “ρουφάνε” παρά πολύ αυτά που τους λέει ο Γκατούζο. Ο Ιταλός θέλει να γίνεται σωστά η δουλειά και ας γίνεται λάθος που θα στοιχίσει ένα γκολ. Τα δυο πρώτα γκολ που δέχτηκε ο ΟΦΗ ήταν… καρμπόν! Όμως σιγά – σιγά οι ποδοσφαιριστές αφομοιώνουν τα νέα στοιχεία που επιθυμεί ο Γκατούζο. Και ας δεχτεί ένα γκολ ο ΟΦΗ. Που στα φιλικά δεν έχει σημασία το σκορ αλλά η μάθηση. Να μάθουν οι παίκτες αυτά που ο προπονητής θέλει και αυτά που θέλει να κάνουν μεσα στο γηπεδο.

Και αυτό ειναι που εχει την μεγαλύτερη σημασία. Να αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές τα “θέλω” του Γκατούζο ώστε τον Αύγουστο να ειναι έτοιμοι να τα μετουσιωσουν σε πράξη. Κοντά σε όλα αυτά που αφορούν το κομμάτι της τακτικής, ασφαλώς όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν και με την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ έδειξε οτι θέλει κομμάτια στην επίθεση που παράλληλα θα βοηθούν στην δημιουργία του παιχνιδιού. Γιατί ο φετινός ΟΦΗ θα εχει εντελώς διαφορετικούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Δεν θα παίξει με “καντήλες”, ούτε θα ψάχνει συνεχώς να βρει τον Πετρόπουλο με βαθιές μπαλιές για να τις σώζει αυτός με το εκτόπισμα του. Και αυτο ειναι κατί που φάνηκε χθες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν ο ΟΦΗ δέχτηκε τα δυο πρώτα γκολ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. απο δημιουργικους μεσους εχουμε τον Φραγκουλακη,το Λαμπροπουλο απο εξτρεμ τον Κουτσια και τον Σισιτς και περιεφερεαικους επιθετικους τον Περο και τον Ροβυθη,που αναλογα το συστημα παιζουν και στο πλαι. Καποιος να μαρκαρει στο κεντρο ειναι ο Μακρης αν και πιο πολυ για να μεταφερει τη μπαλα μπροστα ειναι οπως και ο Μπανουσης.
    Αν γεμισουμε παλι μπροστα καποιοι θα μενουν εκτος αποστολης και χωρις ρυθμο και παιχνιδια οι επιθετικογενεις παικτες δεν προσφερουν.
    Εσενα σου μοιαζει το προβλημα να ειναι στη δημιουργια?
    προφανως θα ειναι αν τρωμε 2 και πρεπει να βαλουμε 3.Στοπερ για να βοηθησει αμεσα εχουμε ενα.

    1. Γιωργο εννοείται οτι θέλει ενίσχυση στα στόπερ. Τα ευκόλως εννοουμενα παραλείπονται. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις αλλα η αμυντική λειτουργία ειναι και θέμα προπόνησης – βελτίωσης. Τα υπόλοιπα που λες ειναι και θέμα ποδοσφαιριστών.

  2. Δεν είναι μόνο οι αδυναμίες που χρειάζονται βελτίωση. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση είναι το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Με αυτούς που έχουμε τώρα ο υποβιβασμός είναι αν όχι βέβαιος , πολύ πιθανός. Θέλουμε ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.

    1. Μάνο εννοείται ότι ο ΟΦΗ θέλει μεταγραφές. Όπως εννοείται ότι θα γίνουν. Θέλει ενίσχυση το ρόστερ του ΟΦΗ και σημαντική ενίσχυση, κανένας δεν το αρνείται.

  3. Θελέι δυο στόπερ η ομάδα οπωσδήποτε και δύο στόπερ καλά όχι για αναπληρωματικούς.
    Επίσης θέλει έναν καλό τερματοφύλακα μετά την φυγή Φερνάντες.
    Από εκεί και πέρα μπροστά μάλλον ένα δεκάρι χρειάζεται πιο πολύ που να είναι και λίγο μπουκαδόρος και να κάνει φάσεις.
    Όσον αφορά τον Κοσταρικανό από τα βίντεο φαίνεται καλός παίχτης, αλλά μοιάζει αρκετά στο στυλ με τον Πετρόπουλο. Πιστεύεις ότι μπορούν να χωρέσουν μαζί ή τον παίρνουμε για αλλαγή?

  4. μανο ξερεις πως πανε τα διαρκειας?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + three =