Από την δημιουργία στην εφαρμογή

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής είδε από τις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ» το πρώτο 3-5-2 από τον Τζενάρο Γκατούζο και βγάζει τα πρώτα του συμπεράσματα.

Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας είδα τον ΟΦΗ να παρατάσσεται με 4-4-2 και 4-3-3. Το -Σάββατο κόντρα στον Ρούβα πήραμε και μια γεύση από το 3-5-2 που για πρώτη φορά το αντικρίζουμε στον ΟΦΗ. Και είναι ένα σύστημα, νεοφερμένο, που βλέπουμε ολοένα και περισσότερους προπονητές να το ακολουθούν.

Ο Γκατούζο το είχε στο μυαλό του από την πρώτη στιγμή και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που κατέληξε σε αυτό το σύστημα. Ζήτησε από την αρχή δύο στόπερ που θα μπορούσαν να παίζουν την μπάλα από πίσω και να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κόντρα στον Ρούβα είδαμε κάποια λάθη (Αντελέγιε) που κυρίως έγιναν από υπερβολική σιγουριά ή ενδεχομένως αλαζονεία επειδή ο ΟΦΗ είχε απέναντι του τον Ρούβα και όχι έναν πιο σοβαρό αντίπαλο. Και από μια πλευρά δεν μπορώ να μην δικαιολογήσω τους παίκτες που όταν δίνουν τέτοια φιλικά δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν και τα πόδια τους στην φωτιά. Ένα φιλικό απέναντι σε μια ομάδα τοπικού δεν αντιμετωπίστηκε με την ίδια σοβαρότητα που θα αντιμετωπιζόταν ένα φιλικό κόντρα στον Πλατανιά ή στον Εργοτέλη.

Δύο εβδομάδες πριν την σέντρα του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ μπαίνει σε μια εντελώς νέα τροχιά εν όψει Παναιτωλικού και βέβαια θα πρέπει άπαντες να τρέξουν προκειμένου η ομάδα να εμφανιστεί πανέτοιμη. Μερικά συμπεράσματα που βγήκαν από το φιλικό κόντρα στον Ρούβα;

– Η παρουσία του Ραζάκ στο πρώτο 45λεπτο που έδειξε ότι ο Ιβοριανός θα βοηθήσει σημαντικά. Βέβαια χρειάζεται χρόνο αλλά οι δυνατότητες του είναι δεδομένες όπως και η ικανότητα του να αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού.

– Η πολύ καλύτερη λειτουργία της μεσαίας γραμμής με Κάλαϊτζιτς, Μπανούση, Φραγκουλάκη κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΟΦΗ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αρκετά καλός, είχε εύρυθμη λειτουργία στο κέντρο, έβγαλε φάσεις προς την εστία του Ρούβα όπου αν ο Πετρόπουλος δεν ήταν… «σκοτωμένος» από το τρέξιμο θα μπορούσε να είχε σκοράρει 1 ή 2 φορές.

Για τον Φραγκουλάκη έχω μιλήσει αρκετές φορές. Ο «Φράγκι» είναι μέσος που ξέρει μπάλα, μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας και βέβαια το αριστερό του πόδι είναι τέτοιο που μπορεί να δώσει άλλη ποιότητα στην μεσαία γραμμή. Η παρουσία του στο δεύτερο 45λεπτο ήταν εξαιρετική και ο ίδιος χρειάζεται να ηρεμήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να μην τρελαίνεται και να παίξει την μπάλα του. Και μετά τα υπόλοιπα θα έρθουν.

– Η τριάδα των στόπερ – στα δικά μου μάτια – εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο Αντελέγιε είναι γρήγορος, ξέρει μπάλα ενώ ο Μεϊτέ έχει την εμπειρία που απαιτείται ώστε να παίξει στην θέση του λίμπερο και να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Η εικόνα του πρώτου 45λεπτου δείχνει ότι η μπάλα πάει δύσκολα στον Πετρόπουλο. Κάτι που είναι και το νούμερο 1 πράγμα που προβληματίζει τον Γκατούζο. Ο Πετρόπουλος παλεύει αλλά δεν μπορεί να είναι μόνος στην επίθεση. Η έλλειψη από μπάλες που θα πηγαίνουν σε αυτόν είναι κάτι που χρειάζεται να δουλέψει αρκετά ο Ιταλός τεχνικός. Ο ΟΦΗ χρειάζεται να γίνει πολυσύνθετος σε ότι έχει να κάνει με το κράτημα της μπάλας και το πώς θα φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Και εκεί θέλει κάτι… που θα κάνει πολυδιάστατο το παιχνίδι της ομάδας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 + twenty =