Ο… ορίτζιναλ Ρινόκερος και η ομάδα – ταυτότητα του προπονητή…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την πρώτη πραγματική εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ του Γκατούζο και λέει για τις φωτογραφίες που ισοδυναμούν με χίλιες λέξεις.

Εφορμούμενος από τις αναφορές του στην μυθολογία – καθότι μεγάλος θαυμαστής της – ο Γκατούζο μιλώντας στην Gazzetta Dello Sport αναφέρθηκε στον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου αλλά και στο ότι – σύμφωνα με τους Ιταλούς – έμοιαζε με τον Ρινόκερο. Μα και ο ΟΦΗ έχει έναν ρινόκερο στο ρόστερ του. Ο Γκατούζο, ο αγαπημένος «Ρίνο» – που πήρε το παρατσούκλι λόγω του ότι ήταν… πραγματικός ρινόκερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρουσίασε μια ομάδα με τέτοια δύναμη που βλέποντας κάποιος το ματς έλεγες πως το γκολ θα το έβαζε έστω και αν φτάναμε στο 92.59 όταν και θα σφύριζε ο Τριτσώνης.

Ο σημερινός ΟΦΗ της πρεμιέρας ήταν μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτήν που είδαμε στα φιλικά. Μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε, που ήταν πολύ – πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της και μια ομάδα που επί της ουσίας δεν αγχώθηκε ποτέ. Το θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωση: Έβλεπα τους παίκτες του ΟΦΗ να γυρίζουν την μπάλα με υπομονή, πίστη και ηρεμία – έστω και αν το χρονόμετρο έδειχνε το 88’! Και έλεγα εγώ ο αδαής και ο… άσχετος: «Μπροστά ρε παλικάρια την μπάλα, μπροστά!» Και όμως ο ΟΦΗ είχε τέτοια ηρεμία και τέτοια υπομονή, έστω και αν το χρονόμετρο κόντευε να… κοκκινίσει φτάνοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η κεντρική φωτογραφία του θέματος αποτυπώνει πλήρως και την ομάδα. Μια ομάδα, ένα σύνολο όπου ο ΟΦΗ είναι τυχερός να έχει τέτοιους χαρακτήρες στο ρόστερ του. Όλοι παλεύουν για την ομάδα, μαζί στενοχωριούνται, μαζί πανηγυρίζουν. Θα έρθουν και οι κακές στιγμές. Και οι σφαλιάρες. Αλλά αυτός ο ΟΦΗ δύσκολα θα «σπάσε» όταν έχει έναν προπονητή σαν και αυτόν.

Και το γκολ το πέτυχε ο άνθρωπος που ήρθε στην ομάδα αποτελώντας μια από τις πρώτες μεταγραφές του ΟΦΗ. Ο άνθρωπος που ήρθε γιατί γούσταρε να φοράει την φανέλα με την ασπίδα, παρότι είχε και άλλες επιλογές που – κακά τα ψέμματα – ήταν πιο συμφέρουσες για την τσέπη του. Η φωτογραφία που βλέπετε και την οποία αλίευσα από το προφίλ του Μανώλη Αλεξάκη στο Facebook – είναι μια εικόνα του σημερινού παιχνιδιού. Ο ΟΦΗ μας… «δρόσισε» μες στο κατακαλόκαιρο με το τρίποντο και ο… Petropoulos έκανε σεφτέ ξεκινώντας ιδανικά την δεύτερη θητεία του στον ΟΦΗ. Γιατί το γκολ που βάζει ο “Πετρογκόλ” είναι τέτοιο που βάζουν φορ με πολλά κιλά… #$#@$! Ειδικά όταν “καίει” η μπάλα στο 92′!

petropoulos

Ο ΟΦΗ, ρινόκερος πραγματικός, σαν τον προπονητή του, δεν άφησε τον Παναιτωλικό να πάρει ανάσα. Με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, τον έκοψε στα δύο και αν ο Μπρακάλι δεν έκανε 3 φοβερές αποκρούσεις τότε η ταρίφα θα έγραφε από το πρώτο 45λεπτο. Φυσιολογικό είναι να μην έχει ο ΟΦΗ τον ίδιο ρυθμό με αυτόν που είχε στο πρώτο ημίχρονο και επί της ουσίας έπαιξε ρόλο και η τρομερή ζέστη αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες «κλάταραν» όπως ο Μιλιάζες που παρότι τραυματίας τα έδωσε όλα αλλά έμεινε και από δυνάμεις.

Το τρίποντο του ΟΦΗ αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί με ενδεχόμενη νίκη επί της Βέροιας την επόμενη Δευτέρα τότε διώχνει ένα μεγάλο άγχος. Αυτό της πίεσης για βαθμούς στις πρώτες αγωνιστικές. Και παράλληλα προετοιμάζεται ψυχολογικά εν όψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί μέχρι την 7η αγωνιστική όταν θα αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιο ΟΦΗ στην πρεμιέρα. Μπράβο σε όλους, προπονητές, παίχτες, φιλάθλους. Σε κάθε περίπτωση όμως απλά κάναμε το αυτονόητο όπως θα έλεγε πολύ σωστά ένας πρώην προπονητής μας. Στη θύρα 3 ένας εξυπνάκιας προσπάθησε να χτυπήσει τον βοηθό και στο τσακ γλύτωσε το λιντσάρισμα από τους υπολοίπους. Αυτό δείχνει την ποιότητα και την ωριμότητα των φιλάθλων μας. Πάμε να κάνουμε το αυτονόητο και με τη Βέροια.

  2. ηταν μια καλη νικη αλλα εχει δρομο ακομα και οι ομαδες φετος ειναι περιεργες με τοσες αλλαγες.
    ευτυχως το πε και ο προπονητης οτι θα προσαρμοζονται τα συστηματα αναλογα τον αγωνα που ειναι και το πιο λογικο γιατι αν ειχε εμμονη με αυτο το συστημα με το δεδομενο ροστερ δυσκολα θα εβγαινε σε καλο σε πολλα παιχνιδια.μεχρι την 8η αγωνιστικη εχουμε δυσκολο προγραμμα οποτε ας κανουμε εστω τα απαραιτητα με νικες εκει που πρεπει.

    ΥΓ ωραια η φανελα αν και χτυπαει ασχημα οτι ξεκολλανε τα νουμερα,ελπιζω να το φτιαξουν αυτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two + three =