Ας ασχοληθούμε και με τα εξωαγωνιστικά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με αφορμή το κενό που δημιουργείται εδώ και 3 εβδομάδες, ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για όλα τα εξωαγωνιστικά ζητήματα που αφορούν τον ΟΦΗ.

Με το πρωτάθλημα να επιστρέφει ξανά μετά από τρεις ολόκληρες εβδομάδες, βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με μια σειρά από «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τον ΟΦΗ και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το αγωνιστικό πρόβλημα που έχει εντοπιστεί. Και που δυστυχώς δεν βρήκα τον χρόνο να τα αναλύσω και να ασχοληθώ μαζί τους. Τώρα νομίζω ότι υπάρχει η κατάλληλη ευκαιρία.

Υπάρχουν μια σειρά από ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τον ΟΦΗ και τα οποία σας πικραίνουν, σας στενοχωρούν και σας απασχολούν περισσότερο από το αν θα παίξει ο… Σίσιτς ή ο Απόνιο. Και δυστυχώς αυτά είναι ζητήματα που έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από το τι γίνεται μέσα στα γήπεδα.

Θα ξεκινήσω από την υπόθεση του άρθρου 99 που έχει και την μεγαλύτερη σημασία από όλα τα υπόλοιπα. Επειδή κάποιοι το συνδέουν με τον Άρη και την περσινή (αποτυχημένη) προσπάθεια του, απλά θα σημειώσω ότι εκείνος έπεσε για αγωνιστικούς λόγους και όχι για το 99 ή επειδή χρωστούσε 30 και 40 εκ. ευρώ. Γιατί πολύ απλά ο Άρης δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΦΗ – σε πολλούς και διάφορους τομείς.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε για την υπαγωγή στο άρθρο 99 είναι χρονοβόρα και αρκετά σημαντική. Ήδη, η αρχή έγινε και ήταν αρκετά καλή. Επειδή βρέθηκα στο δικαστήριο και απέκτησα προσωπική άποψη – και όχι μου μετέφεραν το τι ακούστηκε στο καφενείο του Δικαστηρίου – από το πώς αντιμετωπίστηκε ο ΟΦΗ, θεωρώ ότι εδώ υπάρχει μια πρώτη δικαίωση. Και τι εννοώ; Ότι σε τέτοιες υποθέσεις, παρίστανται πάντα το Δημόσιο επειδή θέλει να προφυλάξει τα συμφέροντα του και τα χρήματα που του οφείλουν. Τα όσα είπε ο Βασιλάκης που με αποδείξεις έδειξε ότι ο ΟΦΗ έχει καταβάλει ένα πολύ σημαντικό ποσό αυτήν την διετία, αποδεικνύει ότι ο σύλλογος πληρώνει. Όπως μπορεί και ότι μπορεί. Το λέω για να το ξεκαθαρίσουμε. Όπως επίσης ο ΟΦΗ πληρώνει τους πιστώτες του και δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 2 χρόνια έχει καταβάλλει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσό σε πρώην παίκτες ή προπονητές που αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ. Και αυτό αποδείχθηκε με έγγραφα. Για αυτό και η αντιμετώπιση του δικαστηρίου ήταν πολύ διαφορετική απέναντι στον ΟΦΗ. Για τον λόγο ότι ο ΟΦΗ απέδειξε πως δεν τα γράφει στο… «χιόνι» αλλά προσπαθεί να πληρώνει ότι μπορεί, ήρθε και η πρώτη δικαίωση. Όπως επίσης αυτό αποδείχθηκε και κόντρα στο Δημόσιο. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που αντιπρότεινε στον ΟΦΗ μια δοσοποίηση ύψους 90 δόσεων. Και αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του ΟΦΗ για αυτόν τον λόγο. Και επαναλαμβάνω ότι αν ο ΟΦΗ καταφέρει να κερδίσει αυτήν την, πολύμηνη, μάχη τότε θα είναι η πιο ευχάριστη είδηση των τελευταίων χρόνων. Άλλες ομάδες που μπήκαν στο άρθρο 99 (ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ΚΑΕ Άρης) όχι μόνο κατάφεραν να ορθοποδήσουν αλλά ήδη κάνουν τεράστια βήματα προόδου. Και αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Αυτό είναι ένα βασικό θέμα συζήτησης που θα το δούμε και θα το ξαναδούμε στο μέλλον.

Όσον αφορά την ανάκληση της άδειας, μπορεί από την ΕΠΟ να μην μιλούν καθόλου για τον ΟΦΗ όμως έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα αντιμετωπίσουν το δικό του ζήτημα από την στιγμή που μέσα στην αίτηση ΔΕΝ συμπεριέλαβε ούτε παίκτες, ούτε και προπονητές. Με επίσημο έγγραφο και γραπτώς, όχι προφορικά και… δίνοντας τον λόγο του! Είναι μια κίνηση που ο ΟΦΗ την έκανε και που πλέον η Ομοσπονδία δεν έχει κανένα «πάτημα» για να αντικρούσει απέναντι στον σύλλογο.

Να μην γελιόμαστε, ο κόσμος του ΟΦΗ δεν είναι αγγελικά πλασμένος και ούτε πρόκειται να γίνει. Τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον. Όμως, απόψεις του τύπου «ας πέσουμε και να ησυχάσουμε» ή «να πάει η ομάδα στην Γ’ Εθνική» είναι μόνο προς… τα καφενεία που μπορούν να συζητούνται. Γιατί αφενός κάτι τέτοιο ΔΕΝ πρόκειται να γίνει και αφετέρου ο ΟΦΗ δεν έχει από πίσω κάποιον που να βάλει 5-6 οπαδούς να μπουκάρουν στο γήπεδο για να τον πάρουν τζάμπα. Ούτε ο ΟΦΗ πρόκειται να γελοιοποιηθεί τρώγοντας 3αρες από τον Καμπανιακό και παίζοντας με τον… Φιλώτα Κορίνθου. Ο ΟΦΗ χρειάζεται μεγάλη στήριξη που δόξα τον Θεό την έχει τα τελευταία χρόνια και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι. Πέρα από λαϊκισμούς και άλλες παρενέργειες τέτοιου είδους, ο ΟΦΗ θα βρει τον δρόμο του ΜΟΝΟ μέσα από την παρουσία του στην Σούπερ Λιγκ. Είχα γράψει τον περασμένο Απρίλη ότι ο ΟΦΗ ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο, όσο επίπονος και αν είναι για την ψυχική υγεία όλων μας. Όμως δυστυχώς μόνο αυτή η διέξοδος υπάρχει και καμία άλλη…

Οπότε, στήριξη στην ομάδα μέχρι ΤΕΛΟΥΣ!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Μανο Ο ΟΦΗ συμπεριέλαβε και παικτες και προπονητες στην αιτηση για το αρθρο 99. Μόλις σημερα ειδα το επισημο εγγραφο που κατατεθηκε στο δικαστήριο οπου αναφερετε ξεκαθαρα στους ποδοσφαιρηστες και προπονητες και ζητάει κουρεμα 50% και το υπολοιπο ποσο να ξεπληρωθεί σε 50 δόσεις.

    Αλλωστε δεν θα υπηρχε κανενα νοημα ο ΟΦΗ να ζητηση να μπει στο αρθρο 99 αν δεν εμπαιναν και τα χρεη προς ποδοσφαιριστες προπονητες αφου αυτα ειναι και τα μεγαλυτερα και ξεπερνάνε τα 7.000.000., Δηλαδη τα 2/3 απο τα χρεη του ΟΦΗ.

    Καλο θα ειναι να λεμε την αληθεια.

    Αν θελεις μην το δημοσιευσης το σχολιο μου.

    1. Γιάννη επειδή πάντα λέω την αλήθεια. Και επειδή είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, πρέπει να πω το εξής: Ότι όντως υπήρχαν μέσα στην αίτηση οι οφειλές προς παίκτες και προπονητές ωστόσο την Παρασκευή στα έγγραφα που κατατέθηκαν υπήρχε εξαίρεση με επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε και δόθηκε στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

      Όσον αφορά τα υπόλοιπα, προφανώς ορισμένοι θέλουν να διαρρέουν αυτές τις ειδήσεις προκειμένου ο ΟΦΗ να γίνεται ρεζίλι στα μάτια του κόσμου. Είναι θέματα που αφορούν εκείνους που είναι στην ΠΑΕ και εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να βρουν την λύση…

  2. Mprabo re Mano!ti ginete me apono kai merb?den tous bgazei i epo deltia?

  3. Ρε Μανώλη, η έκδοση των δελτίων των Απόνιο και Μεραμπασβίλι είναι ξεκάθαρο οτι δεν έχει γίνει λόγο της αφαίρεσης της άδειας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας…

    Η διοίκηση, τί ενέργειες έχει κάνει για να μας επιστραφεί η άδεια και να εκδοθούν τα δελτία…?

    και άν έχει κάνει ενέργειες, πότε θα βγεί απόφαση… έχει οριστεί ημέρα συζήτησης για το θέμα αυτό στα αρμόδια όργανα…?

  4. Μανώλη καλησπέρα, έχεις σκοπό να απαντήσεις ποτέ για τα δελτία των 2 παικτών?

  5. Επειδή ρε Μανώλη σε άκουγα σήμερα το απόγευμα μου γεννήθηκε μιά απορία…

    Προβλέπετε από τη διαδικασία αυτή η “ανάκληση της άδειας” και πότε…. ή μήπως όποτε θέλει η επιτροπή αναστε΄λει ή δίνει άδειες και εφαρμόζοντας κάποιον ανύπαρκτο κανονισμό…. πιό άρθρο… ποιού νόμου….

    θέλω να πώ, υπάρχει δυνατότητα να επιβληθεί στην ομάδα αυτή η ποινή και σε ποιά χρονική περίοδο… ή μήπως ήταν καμιά ιδέα του Κομπότη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + four =