Ο στρατηγός και οι “πιστοί” στρατιώτες…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η μάχη που έδωσε μέσα στην Λεωφόρο και η τελική της έκβαση ήταν η απόλυτη δικαίωση της εκπόνησης του πλάνου του «Ρίνο». Σχολιάζει την τήρηση του πλάνου του ΟΦΗ σε όσα με προσήλωση είπε ο Τζενάρο Γκατούζο στο τραπέζι που είχε παραθέσει στους ρεπόρτερ της ομάδας.

Η έκπληξη που επιφύλασσε ο Γκατούζο στον Αναστασίου – που το σκάουτινγκ του πήγε περίπατο – ήταν η παράταξη του 4-4-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν τόσο βαθιά νυχτωμένος που κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας το μόνο ματς που έδειξε στους παίκτες του ήταν αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μια ομάδα που ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με αυτήν που παρουσιάστηκε χθες στην Λεωφόρο. Όχι τόσο από αγωνιστικής πλευράς, όσο από προσώπων. Ο Αναστασίου πιάστηκε στον ύπνο και μέχρι να καταλάβει τι έγινε, ο ΟΦΗ προηγούνταν ήδη και ο Παναθηναϊκός είχε ξοδέψει ένα ολόκληρο 45λεπτο.

Ο Γκατούζο αναφερόμενος στην παρουσία του ΟΦΗ στα εκτός έδρας παιχνίδια, έκανε πράξη στο ακέραιο όλα όσα είχε πει στο τραπέζι που παρέθεσε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρπεορτάζ του ΟΦΗ. Ότι η ομάδα δεν είχε πρόβλημα παικτών αλλά αγωνιστικής νοοτροπίας. Και χθες παρουσίασε έναν ΟΦΗ εντελώς διαφορετικό και πραγματικά αγνώριστο. Και να σας προλάβω, ταπεινή μου άποψη, δεν φταίει μόνο η αλλαγή του 3-5-2 σε 4-4-2. Ήταν τέτοια η νοοτροπία που οι παίκτες του ΟΦΗ τήρησαν στο ακέραιο το πλάνο του Γκατούζο.

Έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό, του άφησαν την κατοχή της μπάλας που με τους παίκτες που… έχει (και απόντος του Μπεργκ), δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις προσπαθώντας ο ίδιος να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Κάτι που έγινε και στο γκολ του Μερεμπασβίλι όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού – όντας ψηλά – άφησε ολομόναχο τον Γεωργιανό. Οι παίκτες του ΟΦΗ στις δηλώσεις τους το επισήμαναν αυτό. Και στάθηκαν ιδιαίτερα στο πλάνο του Γκατούζο.

Ειδικά, στο δεύτερο ημίχρονο που ο Παναθηναϊκός πίεζε ψηλά για να ισοφαρίσει, ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε ποτέ παρά μόνο με την… τύχη του που έφερε το γκολ και την ευκαιρία του Αντζαγκούν.

Ο Γκατούζο σαν άλλος… «στρατηγός» πήρε άριστα στον τομέα της τακτικής και οι παίκτες του ακολούθησαν τόσο πιστά το πλάνο που εκπόνησε που δεν μπορεί να έχει παράπονο κανένας. Ακόμα και όταν το ματς μπήκε στο τελευταίο 10λεπτο, ο Ιταλός αντί να ρίξει στο ματς τον Μεϊτέ, πέρασε μέσα τον Σίσιτς που και μπάλα κράτησε αλλά και απασχολούσε 1-2 παίκτες. Και κάπως έτσι κέρδισε και το κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του Μακρή. Ο Γκατούζο έχει βάλει την δική του πινελιά μέσα σε 5 αγωνιστικές, εμφανίζεται απόλυτα διαβασμένος – ας διαβάσει κάποιος τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς – και δείχνει ότι ξέρει που και ποια είναι τα όρια της ομάδας του. Για αυτό και ο ίδιος πίστευε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι ο ΟΦΗ μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Η μάχη που έδωσε μέσα στην Λεωφόρο και η τελική της έκβαση ήταν η απόλυτη δικαίωση της εκπόνησης του πλάνου του «Ρίνο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × three =