Ο Γκατούζο διάλεξε τον δρόμο της καρδιάς…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γκατούζο διάλεξε με την καρδιά του και ο ΟΦΗ χρειάζεται να τον στηρίξει ακόμα περισσότερο. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule όσα τρελά συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο.

Αυτό το πράγμα με τον ΟΦΗ δεν πρέπει να υπάρχει σε άλλη ελληνική ομάδα. Εκεί που έχεις απογειωθεί και είσαι στον ουρανό, ξαφνικά γίνεται ένα… μπαμ και τα τινάζει όλα στον αέρα! Έτσι και τώρα. Όλοι περιμέναμε το παιχνίδι με τον Αστέρα, το “Γεντί Κουλέ” έστω και με την βροχή, ήταν γεμάτο και τελικά ήρθε η απότομη προσγείωση. Και δεν μιλάω μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα με τα λόγια του Γκατούζο και το σήριαλ που έληξε θετικά σήμερα το μεσημέρι.

Ο οργανισμός που λέγεται ΟΦΗ κλυδωνίστηκε αρκετά το τελευταίο 24ωρο. Και δεν ήθελε πολύ για να έρθουν χειρότερες καταστάσεις για την ομάδα. Και εννοώ σε όλα τα επίπεδα. Μια πιθανή αποχώρηση του Γκατούζο θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και ο ΟΦΗ θα ξεκινούσε από την αρχή: Και να νέο προπονητή, να τον βρεις μέσα σε ένα 24ωρο, να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια ομάδα από την αρχή και ενώ ο χρόνος ήταν ελάχιστος.

Όσο όμως κλυδωνίστηκε ο οργανισμός που λέγεται Γκατούζο, άλλο τόσο αντέδρασε σωστά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ομάδα αλλά και στον κόσμο του ΟΦΗ που γνωρίζει τι χρειάζεται να κάνει για να αλλάξει μια κατάσταση. Όσα συνέβησαν χθες με τα ραντεβού στην πυλωτή της πολυκατοικίας του Γκατούζο, με την παρουσία στο ΒΑΚ στις 9.00 το πρωί και οι συζητήσεις που ακολούθησαν, ήταν αντιδράσεις που έδειξαν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.

Ο Γκατούζο, άνθρωπος παρορμητικός και χειμαρρώδης, κατά την παρουσία του στον ΟΦΗ έδειξε αυτά τα στοιχεία που είχε και ως ποδοσφαιριστής. Τόσο οι χθεσινές του δηλώσεις, όσο και εκείνες που είχε κάνει μετά το ματς με τον Ατρόμητο έδειξαν ότι αποφασίζει με την καρδιά, το συναίσθημα και σε καμία περίπτωση με την ψυχρή λογική ή το συναίσθημα.

Η απόφαση παραμονής του Γκατούζο ήταν μια απόφαση καρδιάς που σε καμία περίπτωση δεν παρεκκλίνει από τις αρχές και τα πιστεύω του 36χρονου Ιταλού. Το πιο εύκολο για εκείνον θα ήταν να σηκωθεί να φύγει. Και μπροστά σε όλους τους… ευαίσθητους – είναι οι ίδιοι που τον σήκωναν στον αέρα πριν από μια εβδομάδα – πρέπει να πούμε ότι ο Γκατούζο δεν είχε τίποτα να χάσει. Σπίτι του θα πήγαινε, το όνομα του δεν θα “τσαλάκωνε” – εννοώ μέσα από την προπονητική φθορά – και θα ήταν ήρεμος και όλα καλά.

Όλο αυτό που πέρασε ο ΟΦΗ το τελευταίο 24ωρο, θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργήσει υπέρ της ομάδας. Η ομάδα από μόνη θα πρέπει να τον στηρίξει ακόμα περισσότερο, να κάνει πράξεις τα δικά του “θέλω” που ταυτίζονται άμεσα με την λειτουργία και την βελτίωση του ΟΦΗ. Όλος ο ΟΦΗ θα πρέπει να είναι ενωμένος γιατί τα δύσκολα έχουν ξεκινήσει και τα πιο δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα. Η ομάδα χρειάζεται ενότητα, αγάπη. Στοιχεία που απουσιάζουν από τη “νέα” γενιά” φιλάθλων που γνωρίζουν να ασκούν κριτική μόνο μέσα από το πληκτρολόγιο.

Ο ΟΦΗ έχει επιζήσει μέχρι τώρα γιατί στις δύσκολες στιγμές του βοηθήθηκε από ανθρώπους που διάλεξαν με την καρδιά και όχι την ψυχρή λογική. Ο Γκατούζο δεν άλλαξε απόφαση επειδή δεν έχει τι να κάνει στην ζωή του. Άλλαξε γιατί δέθηκε με τον ΟΦΗ, τον κόσμο του και είδε ότι ο κόσμος ξέρει να εκτιμά και να σέβεται. Ξέρει να αναγνωρίζει αξίες και προσωπικότητες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Mano distixos o anthropos den eine proponiths.Akoma toulaxiston.K ai eine krima h omada na peiramatizete se mia teteia diskolh sezon.ta exoun ksanapei kai alloi.

  2. Άνθρωπος που λέει και ξελέει-και μάλιστα το ίδιο “παθιασμένα” και τα δυο- είναι (τουλάχιστον) αναξιόπιστος και δεν κάνει για προπονητής. Το έχω ξαναπεί: Διώξτε τον. Με τις “μαγκιές” δεν κάνεις ομάδα..

  3. Ο Γκατούζο αφού παραιτήθηκε, έπρεπε να φύγει. Τα είπα ξείπα δεν αρμόζουν σε συγκροτημένες προσωπικότητες. Παραείναι παρορμητικός και μεγάλος παίχτης δε σημαίνει και καλός προπονητής.

  4. ΟΚ. καλό ειναι που εμεινε τελικα ο Γκατούσο οχι οτι εχει δείξει τιποτα το τρελό προπονητικά αλλα θα ηταν ένα σοβαρο πλήγμα να ψαχνουμε προπονητη τώρα που έχουμε συνηχεί παιχνίδια. Οτι θέλει να πετύχει ειναι σίγουρο αλλα εκτος απο τα προβληματα που έχει η ομαδα που όπως μας είπε τα ήξερε ας δει όμως και αυτος που ειναι το προβλημα και η ομάδα ακομα και στις νικες δεν πείθει. Μέγα φάουλ η παραίτηση του χώρις να έχει ενημερώσει κανενα για να γίνει οσο ποιο δυνατο ποιο ομαλα η μεταβασει σε αλλο προπονητη για αυτό καλο θα ειναι η διοίκηση να έχει ενα δευτερο πλανο στο μυαλό της σε περίπτωση που που καποια στιγμη δεν θα την παλευει πάλι.

  5. Αδελφέ Μανώλη, αφού έχεις μυαλό και βλέπεις, γιατί παραμυθιάζεις τον κόσμο (“απόφαση καρδιάς” κλπ;)
    Δεν είναι φανερό ότι μ΄αυτά και μ΄αυτά μόνο το πρόβλημα θα παραταθεί σε επικίνδυνο βαθμό και τίποτα άλλο; Ηταν ευκαιρία να φύγει μόνος του, είναι καλύτερο να εκδιωχτεί από τη Διοίκηση, όταν πλέον ο ΟΦΗ θα έχει χάσει την κατηγορία; Ολοι οι άνθρωποι δεν είναι για όλες τις δουλειές, ντε και καλά. Ο άνθρωπος έχει μονίμως τρικυμία στο κρανίο, δεν ξέρει ποιος του φταίει, τι του φταίει, όπως λες και συ πράγματα που είχε δικαιολογήσει πριν ένα μήνα τώρα τα κατηγορεί, κατηγορεί εμμέσως τον πρόεδρο, κατηγορεί τους παίκτες, δεν ξέρει ο ίδιος τι να πρωτοκατηγορήσει, έχει γίνει ένα θέατρο ο πάγκος του ΟΦΗ. Οι ίδιοι οι συμπατριώτες του στις ιταλικές εφημερίδες (αν ξέρεις ιταλικά το γνωρίζεις αυτό, μπαίνω και τα βλέπω ο ίδιος) σαρκάζουν χοντρά τις εκρήξεις του κάθε φορά. Το ότι κάποιος έχει υπάρξει καλός στρατιώτης (εκτελώντας εντολές) δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ντε και καλά και στρατηγός.

    Η τακτική του να δικαιολογείς ό,τι στραβό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ομάδα σημαίνει ότι θα πρέπει και συ να απολογηθείς μαζί με τους διοικούντες όταν ο ΟΦΗ πέσει κατηγορία.

    Ο Πουλινάκης πρέπει να αντιληφθεί το συντομότερο τη λάθος επιλογή του (του Σα Πίντο έτυχε και περπάτησε) και να την διορθώσει, αλλιώς, δυστυχώς, πραγματικά ο ΟΦΗ θα σκάσει στα χέρια του… Σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσετε όσοι έχετε δημόσιο λόγο και όχι να χειροκροτείτε την αψυχολόγητη εμμονή της διοίκησης σε ένα λάθος.

    1. Κώστα μου εγώ δεν έχω να απολογηθώ για κανέναν και για τίποτα. Να υπενθυμίσω ότι και πέρυσι τέτοιον καιρό, όταν ήρθε ο Σα Πίντο, ακούστηκαν και γράφτηκαν τα μύρια όσα με αρκετούς να κρίνουν τον Πορτογάλο πριν καν πιάσει δουλειά! Το να κρίνουμε τον Γκατούζο από το 6ο ή το 7ο παιχνίδι νομίζω ότι είναι πρόωρο έως υπερβολικό. Μια επιλογή δεν κρίνεται από τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και για 6 ή 7 παιχνίδια.

      Και εγώ χειροκροτητής δεν ήμουν ποτέ…

  6. Τι να σας πει κανείς ρε παιδιά…
    Ειναι να αναρωτιέται κανείς αν πραγματικά υποστηρίζετε τον ΟΦΗ μας…
    Είμαι σίγουρος ότι αν δεν είστε πιτσιρίκια, είστε από αυτούς που τόλμησαν να βρίσκουν ακόμα και τον Θοδωρο…
    Αλλά ένα δίκιο το ´χετε, να διώξουμε αμέσως τον άσχετο αυτόν, ασήμαντο πιτσιρίκα που του κάναμε την χάρη να τον πάρουμε προπονητή, και να έρθει αμέσως αύριο κιόλας ο Μουρινιο, με βοηθό τον Γκουαρντιόλα!
    Άντε μην τα πάρω τώρα, και φέρω μαζί τους και τον Μεσι με τον Ροναλντο!!!

  7. Η ουσία είναι να καταλάβουμε την ουσία αυτων που λέει ο άνθρωπος. Και με λίγα λόγια λέει ότι δεν υπάρχει καμία οργάνωση, και δεν υπάρχουν χρήματα τόσα ώστε τουλάχιστον να κρατούν τους παίκτες συγκεντρωμένους σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Δηλαδή να παίξουν ποδόσφαιρο. Όσοι μπορούν βέβαια. Το αν είναι καλός ή κακός προπονητής δεν μπορούμε να το κρίνουμε από τώρα αν και διαφωνώ με την φράση ότι ο ΟΦΗ μπορεί να παίξει το 3-5-2. Κατά τη γνώμη μου δε μπορεί και αυτό γιατί πολύ απλά δεν διαθέτει τους κατάλληλους παίκτες. Η διοίκηση θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση και διερεύνηση εξέυρεσης σοβαρού επενδυτή. Δε μπορώ να καταλάβω πως βρίσκονται επενδυτές σε άλλες ομάδες χωρίς τη δυναμική τον κόσμο και την ιστορία του ΟΦΗ και δε βρίσκεται κάποιος και για την ομάδα μας. Απορίας άξιο δεν είναι; Ευχαριστώ.

  8. μαγκες, μιλαμε για ελληνικο πρωταθλημα.. τι θα πει δεν ειναι προπονητης? ξερει να κανει τη δουλεια ενος προπονητη ποδοσφαιρου. Ολοι οσοι εχουνε παιξει για τοσα χρονια σε επαγγελματικο επιπεδο, εστω κ στο πρωταθλημα της Μποτσουανας, ξερουνε πως γινεται η συγκεκριμενη δουλεια. Η διαφορα στην ποιοτητα απο τον ενα προπονητη στον αλλο ειναι στο πως την κανουνε. πως να διαχειριστουνε σωστα το ροστερ που εχουνε, να κατεβασουνε ενα καλο σχημα αναλογα με τον αντιπαλο κ.α. στην ελλαδα θελει κ πονηρια, θυμαστε την περυσινη σαιζον τον Σαντσεζ που ειχε προπονητη ο Απολλωνας Σμυρνης? θεωρητικα τοσο καλος, αλλα για πρεμιερ λιγκ. στη σουπερ λιγκ ητανε σαν εξωγηινος..
    ο Γκατουζο την πονηρια την κατεχει.. Ιταλος ειναι κ στο Ιταλικο πρωταθλημα επαιζε. Ξερει απο πονηρια, λαμογια, κτλ.
    στο θεμα τακτικης πχ αυτη τη στιγμη, ειναι απο τους ελαχιστους στη σουπερ λιγκ που κατεβαζουνε σχημα αναλογα με τον αντιπαλο. οι περισσοτεροι ελληνες προπονητες, βλεπουνε τι ροστερ εχουνε, διαλεγουνε τους 11 καλυτερους κ παιζουνε με το καλυτερο δυνατο συστημα γι αυτους τους 11 λες κ παιζουνε pro. το αλλαζουνε αμα κατσει κανας τραυματισμος, καμια αναποδια κτλ.. ο Γκατουζο, παρ οτι καινουριος σχετικα, προσπαθει να προσαρμοσει το σχημα του αναλογως το ματς. κ μονο που το προσπαθει, τακτικα εχει αβανταζ απεναντι σε εναν τυπικο ελληνα προπονητη που παιζει σε ενα σχημα ευκολα διαβασμενο γτ ολο με αυτο παιζει(σχημα που κερδιζει δεν αλλαζει, θα πει αμα τονε ρωτσεις)..
    οσες παραμετρους κ αν σκεφτει κανεις, ο Γκατουζο θα αποδειχθει καλυτερος απο τους διαφορους ουζουνιδηδες που ειναι διαθεσιμοι αυτη τη στιγμη,κ λογικο ειναι, τι εμπειριες εχει ο ενας κ τι ο αλλος.. γιατι εδω π τα λεμε σε ουζουνιδη θα καταληξεις τωρα στην αναγκη, τι θα κανεις, θα βγεις να ψαξεις στο εξωτερικο με τις αγωνιστικες να τρεχουνε? ααααντε κανενα τσιωλη η κανενα “αλενατορε” κ θα χεις κ προβλημα με τον κοσμο..
    ο Γκατουζο ειναι η καλυτερη λυση για την παρουσα στιγμη σιγουρα, για το καλο της ομαδας.
    Κατα τη γνωμη μου καλα θα ειναι να μεινει κ αργοτερα, γτ πιστευω οτι εχει δυατοτητες.. στην τελικη θα το ξαναπω, μιλαμε για ελληνικο πρωταθλημα.. δε θελει να εισαι ο μουρινιο.. εναν που να ξερει πως γινεται η δουλεια, να ειναι φωνακλας(που ειναι, οπως ητανε κ ο σα πιντο περυσι) γιατι αλλιως οι παιχτες κανουνε του κεφαλιου τους, να ειναι εργατικος -ειναι κ με το αραπανω- κ να ναι εξυπνος για να εξελισεται, να μαθαινει απο τα λαθη του κ να βοηθαει την ομαδα με τον καλυτερο δυνατο τροπο καθε φορα. μια χαρα μας εχει κατσει, κ για τα οικονομικα δεδομενα, οποτε μην παραπονιεστε..
    Κωνσταντινε μιλαω κ γω ιταλικα, κ βλεπω τι γραφεται καμια φορα στις μεγαλες.. Και που σχολιαζουνε τις εκρηξεις του?? το αρνητικο για μας δε βλεπω.. στις ελληνικες ομαδες, κ ποσο μαλλον αυτες που εχουν χρονια να βγουνε ευρωπη κ ειναι σε σχετικη αφανεια, τετοιου ειδους δυσφημηση(αν το βλεπει κ καποιος ετσι), μαλλον διαφημηση ειναι… πραγματικα, εξω ζω κ το βλεπω..

  9. Φιλε Μανολη, επετρεψε μου να χαρακτηρισω τα γραφομενα σου ως προπαγανδα και μονο. Κοινως κανεις το ασπρο μαυρο. Γνωριζουμε πολλοι τους πραγματικους λογους της εκρηξης Γκατουζο – ειναι γνωστοι γιατι εκτος απο τους παικτες μιλαει και ο ιδιος, εχει να κανει με πληρωμες παικτων – αν θες γραφω και λεπτομερειες… Ειναι αφελης οποιος πιστευει οτι θυμηθηκε τους οργανωτικους λογους τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, οπως λες εσυ (ελεος πια με τα παραμυθια σου…). Δυο πραγματα εχω να πω συμπερασματικα: 1) ο ιταλος δεν ειναι (ακομα τουλαχιστον) προπονητης, δεν κανει ουτε για footbal league (μεγαλη προσωπικοτητα, τιμα τον ΟΦΗ η παρουσια του αλλα….), 2) καποιοι απο την “αυλη” θα φανε ξυλο

    1. Χρήστο αυτά τα περί “αυλής” με βρίσκουν σύμφωνο. Και επίσης από παραμύθια έχουμε χορτάσει. Συμφωνώ μαζί σου. Όσον αφορά το οικονομικό, εγώ σε προκαλώ να γράψεις λεπτομέρειες – αφού όπως λες γνωρίζεις τα πάντα!

  10. Ρε παιδιά, πόσο μα πόσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί να θεωρηθεί το οικονομικό? Διάβασα ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν πληρωμές. Αληθεύει ή όχι? Δηλαδή υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα που αναγκάζει τους παίχτες να μην είναι συγκεντρωμένοι στην δουλειά τους? …..Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι αν οι παίχτες πληρωθούν καλά θα παίξουν καλύτερα και θα ανέβει επίπεδο η ομάδα? Μπορώ να δεχτώ το ανάποδο, δηλ. να δείξουν την αξία τους πρώτα και μετά να απαιτούν ή και να ζητήσουν μεταγραφή.

  11. Πρέπει κανείς να ψάξει γιατί το έκανε.Για τον γνωστό λόγο.Το οικονομικό και όλα όσα απορρέουν από αυτό.Αυτό ετσι όπως υπάρχει (και το ξερουμε αυτοί που πρέπει) δεν λύνεται σύντομα.Ένα όμως από αυτά είναι και η οργάνωση.Αυτoί οι οποίοι είναι σ’αυτό το κομμάτι αυτοί πρέπει να προσπαθήσουν.Σε μία μηχανή όλα πρέπει να δουλεύουν αρμονικά.Και παιδιά επειδή βλέπω μία αλλαγή κλίματος απέναντι στον Γκατούζο δικαιολογήστε τον.Προσπαθήστε να τον βοηθήσετε και ο ΟΦΗ μας θα βοηθηθεί.Μην γίνομε σαν κάποιους άλλους που μεμψιμοιρούν και κλαίγονται.Ο ΟΦΗ εμπορικά κερδίζει με την παραμονή του.Προσωπικά πιστεύω ότι οι κινήσεις που γίνονται είναι σωστές την δεδομένη χρονική στιγμή (με κάποιες εξαιρέσεις μικρές).ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΙΛΙΤΕΣ

  12. ας μη βιαζομαστε….ας τον διωξουμε οταν θα πιασουμε πατο…
    και ενα ερωτημα¨:
    ποτε θα ξεπονεσουν τα ματια μας απο το φρικτο θεαμα της ομαδας?

  13. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να φύγει μόνος του..
    Και αντί να γίνει αυτό τον παρακάλεσαν να μείνει..
    Σε 7 ματς η ομάδα έκανε 10 ευκαιρίες νομίζω αυτό τα λέει όλα.

    Γνώμη μου είναι ότι το ρόστερ της ομάδας είναι καλό και με έναν άλλο προπονητή θα βλέπαμε εντελώς διαφορετική εικόνα.
    Και πέρυσι στηριξαν το Δερμιτζάκη μέχρι την έβδομη αγωνιστική ενώ δεν τσούλαγε καθόλου το θέμα αλλά όταν ήρθε ο Σα πίντο άλλαξε η εικόνα εντελώς.

    Όσο είναι νωρίς καλό είναι να φύγει ο Γκατούζο γιατί μας έχουν πονέσει τα μάτια.
    Πραγματικά κανένα επιθετικό πλάνο και μόνο άμυνα έχει να δείξει.

    1. και αμα εφευγε ποια θα ηταν η επομενη μας κινηση, ετσι ωστε να κανουμε ευκαιριες, να αποφυγουμε τον πατο, κ να ξεκουραστουνε τα ματια μερικων??? τοσο απλα κουμπαρε(εσυ κ οσοι αλλοι εχουν αυτη την αποψη) νομιζεις οτι γινονται αυτα τα πραματα, αν εβγαινες τωρα στη γυρα για προπονητη??? Ρεαλιστικα μιλαμε παντα ετσι??? Με ουζουνιδη, τσιωλη, η αναστοπουλο??? η μηπως νομιζεις οτι ειναι ευκολο, -ακομα κ αν βρεις ενα καλο(ξενο μαλλον) ελευθερο- να τον πεισεις να ερθει με τα λεφτα που θα του δινε ο ΟΦΗ, με τα προβληματα που υπαρχουνε κ με το πρωταθλημα να τρεχει???

  14. Γιατί ο Παράσχος και ο ΟΥζουνιδης σε χαλάνε?

    1. Σοβαρα τωρα?? Μιλας σοβαρα?? Αν με χαλανε αυτοι οι δυο??
      Ναι ρε κουμπαρε με χαλανε!! Μη συγκρινεις με 6 κ βαλε χρονια πριν. μιλαμε με εντελως διαφορετικα δεδομενα πλεον. Δεν ενοω οτι το ελληνικο πρωταθλημα εγινε πρεμιερ λιγκ, καμια σχεση, αλλα οι ελληνες προπονητες που ειναι χρονια στη γυρα συνηθως δεν ζοριζονται κ πολυ αμα τα κανουνε μανταρα, δεν ιδρωνει το αυτι τους. Ειναι περισσοτερο της λογικης “εγω τη δουλεια μου την εκανα, τωρα αμα δεν απεδωσε για τον α, β, γ, δ λογο τι να κανουμε??(στις δικαιολογιες ειναι αξεπεραστοι)”
      Κατα τη γνωμη μου θα ητανε καταστροφικο να καταληξουμε με εναν απ τους διαθεσιμους κλασσικους Ελληνες προπονητες..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + nineteen =