Κρατάμε τη ΝΙΚΗ και πάμε παρακάτω…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πολλά μπορούν να γραφτούν για το σημερινό ματς. Και ακόμα περισσότερα να ειπωθούν για όλα όσα αφορούν τον ΟΦΗ εντός και εκτός γηπέδου. Όμως σημασία έχει το τρίποντο. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule τη νίκη επί του Εργοτέλη.

Προσέξτε να δείτε τώρα τις ημερομηνίες: Ο ΟΦΗ είχε να παίξει αγώνα πρωταθλήματος στο “Γεντί Κουλέ” από τις 26 του Οκτώβρη και την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Σε αγώνα πρωταθλήματος είχε να κερδίσει από τις 19 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα. Πέρασαν σχεδόν 45 ημέρες, μια διακοπή πρωταθλήματος, 3 σερί (!!) εκτός έδρας παιχνίδια και ο ΟΦΗ έφτασε να παίζει την μισή χρονιά στα δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Εργοτέλη, Λεβαδειακό. Η μισή δουλειά έγινε το βράδυ της Πέμπτης, η άλλη μισή πρέπει να γίνει το μεσημέρι της Κυριακής κόντρα στον Κομπότη. Γιατί ο ΟΦΗ παίζει κόντρα στον Κομπότη και όχι κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο μεγάλος εχθρός της φετινής περιόδου είναι αυτός και ο Αλαφούζος. Το διπλό στην Λεωφόρο “έτσουξε”, πρέπει να “τσούξει” και το μεσημέρι της Κυριακής. Αλλά, αυτά θα τα πούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, όπου έχουμε άλλωστε και τον χρόνο για να τα συζητήσουμε.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, εγώ θα σταθώ σε δύο κουβέντες του Γκατούζο και στην σημασία της νίκης επί του Εργοτέλη. Η οποία ήρθε όπως ήρθε, εννοώ την εμφάνιση, αλλά στο τέλος ήρθε. Ο Γκατούζο είπε μια μεγάλη αλήθεια που τα τελευταία 24ωρα είχε γίνει γνωστό μέσω του ρεπορτάζ: Ότι όλο το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, είχε φέρει πολύ μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Ο Γκατούζο είπε μια μεγάλη αλήθεια. Ότι η μπάλα ζύγιζε 200 κιλά. Αυτό φαινόταν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Υπήρχε άγχος, πίεση και αυτό το αναθεματισμένο το “πρέπει” της νίκης επί του Εργοτέλη. Και με τόση πίεση που υπήρχε, φυσιολογικό είναι να επηρεαστούν και οι παίκτες. Και όλα όσα έχουν προηγηθεί, δεν είναι λίγα.

Για αυτούς τους λόγους, επαναλαμβάνω, ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία η εμφάνιση του ΟΦΗ παρά μόνο η νίκη. Στο 95′; Στο 95′! Με πέναλτι; Με πέναλτι! Το κοντέρ έγραψε όμως 3 βαθμούς και μάνι – μάνι έβαλε τρεις ομάδες από κάστω. Εφόσον κερδίσει την Κυριακή και ολοκληρώσει την δουλειά, τότε θα βάλει ακόμα περισσότερους και έπεται συνέχεια… Αρκεί την Κυριακή να μπορέσει να ολοκληρώσει την δουλειά και να πάρει το δεύτερο σερί τρίποντο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Στην κατάσταση που είναι η ομάδα, ο χθεσινός αγώνας ήταν ο δυσκολότερος έως τώρα που έδωσε. Μανώλη έχεις κάποια πληροφόρηση για ενδεχόμενες μεταγραφές?

  2. Μπραβο ρε Μανο, που υπερασπιζεσαι (οπως οι γαυροι) τη νικη του ΟΦΗ, οπως κ οποτε κ αν ερθει (βλ. 90+7, “O Oλυμπιακος να κερδαει…”). Αυτο καποτε το ονομαζες παραγκα… Καλυνηχτα.

    1. Την επόμενη φορά να μας πεις πότε θέλεις να τελειώνουν οι αγώνες και με ποιο σκορ. Αν ήταν ματς παράγκας το χθεσινό αποτέλεσμα θα μπορούσε να δώσει ο Αμπάρκιολης το πέναλτυ στον Πετρόπουλο νωρίτερα και να μην “αγχώνεται” να περιμένει τη τελευταία φάση για να σπρώξει τον ΟΦΗ. Γι αυτό πριν πιάνεις το πληκτρολόγιο βάλτο λίγο να δουλέψει το μυαλό, όχι το συναίσθημα.

      1. Τη διαφορα που εχει ενα πεναλτι στο 60 (αμφισβητουμενο, αλλα περισσοτερο απο αυτο που δοθηκε) με ενα στο 97 δεν νομιζω οτι χρειαζεται να στη σχολιασω εγω που δεν βαζω το μυαλο μου να δουλεψει…

        Και ναι καπως ετσι καθαριζε η παραγκα… Σε νεκρο χρονο.

        Και οσο ο κοσμος ασχολειται για αλλη μια μερα με το +5 του ΠΑΟΚ, ο κατηγορουμενος Κομποτης εβαλε 4 στα Γιαννενα μεσα. Εκει που εμεις (γιατι μαλλον για κατι αλλο με περασες) φαγαμε τρια και τωρα υποδεχομαστε το λαμογιο…

        Αλλα ειπαμε, κραταμε τη ΝΙΚΗ.

    2. οτι του φανει του λωλοστεφανη.. διαβαζει “παραγκα κ οραμα” αυτος

  3. Ρε giannis πόσο θες να μας τρελάνεις; Δηλαδή θα γκρινιάζουμε τώρα επειδή βάλαμε γκολ στο 95΄; και να μην το χαιρόμαστε; Οι πρώτοι ή οι τελευταίοι είμαστε; Για την απόδοση της ομάδας να γκρινιάζουμε όση ώρα θες αλλά σιγά μη μας σπρώχνει και η διαιτησία τώρα. Όλοι είδαμε τη φάση 2-3 φορές στην τηλεόραση για να πούμε ότι μάλλον δεν ήταν. Αυτό από μόνο του δικαιώνει το διαιτητή.

  4. Αυτούς τους κιτρινιαρηδες τους κερδίζεις και τους πατάς το κεφάλι για να μη πολύ μιλάνε ..

  5. περήφανη νίκη όπως αρμόζει στην ιστορία του οφη.

  6. Στην υγεια οσων με κραζατε… Καλοπιωτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + nineteen =