Ο επενδυτής δεν θέλει «τσαπατσουλιές»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μπήκαμε λοιπόν… στην επόμενη μέρα. Πως θα πορευτεί ο ΟΦΗ, με ποια πρόσωπα θα προχωρήσει και τι χρειάζεται να γίνει ώστε να βρεθεί ο επενδυτής. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής.

Η νέα ημέρα βρίσκει τον ΟΦΗ σε μονοπάτια αχαρτογράφητα που δεν τα έχει πατήσει ποτέ ξανά στην σύντομη ιστορία του και αυτό είναι κάτι που αν όχι να προβληματίσει τουλάχιστον να κάνει τους ιθύνοντες να μην κλείνουν μάτι τη νύχτα. Το γιατί είναι απλό: Ο ΟΦΗ χρειάζεται να βρει έναν άνθρωπο που δεν θα έρθει στο Ηράκλειο γιατί θα αγαπήσει τον σύλλογο. Αγάπες και λουλούδια υπάρχουν μόνο στα μπουζουξίδικα και πουθενά αλλού. Ειδικά όταν μιλάμε για επιχειρήσεις με τεράστια κέρδη αλλά και απώλειες. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ένα μαγαζί – γωνία όπως θέλουμε όλοι, να λέγεται ο ΟΦΗ.

Το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής είναι ένα φορτίο που θέλει γερά μπράτσα για να το σηκώσει ο οποιοσδήποτε. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται έναν άνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν θα έρθει, μόνο και μόνο επειδή θα αγαπάει τον ΟΦΗ. Εκείνος που θα έρθει, χρειάζεται να δει τον ΟΦΗ επιχειρηματικά και λογιστικά. Να τον δει όπως μια επιχείρηση γιατί κακά τα ψέματα, η μπάλα είναι επιχείρηση και τίποτα άλλο.

Ως αγάπη το βλέπει ο οπαδός, ο φίλαθλος και ο θεατής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Όχι ο εκάστοτε επενδυτής που θέλει να βάλει χρήματα σε μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία. Δεν χωρούν συναισθηματισμοί σε τέτοια πράγματα και πολύ περισσότερο στην περίπτωση του ΟΦΗ που… «κάηκε» από τέτοιου είδους συναισθηματισμούς.

Ο επενδυτής που θα έρθει στον ΟΦΗ χρειάζεται να επενδύσει στην αγάπη του κόσμου, που λέω παραπάνω. Χρειάζεται να επενδύσει πάνω του ώστε εκείνος να δει πως ένα μαγαζί – γωνία μπορεί να μετατραπεί σε μια επιχείρηση με κέρδος.

Μια εταιρεία χωρίς χρέη, όπως είναι στην υπάρχουσα περίπτωση ο ΟΦΗ, θα μπορεί να μετατραπεί σε μια τέτοια επιχείρηση. Και η δύναμη της κάθε επιχείρησης, στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, οι φίλαθλοι είναι και οι πελάτες της.

Όταν ο κόσμος δει ότι θα ανακατευτούν με τον ΟΦΗ πρόσωπα άφθαρτα που δεν θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν, τότε θα έρθουν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά. Εμένα προσωπικά δεν με αφήνει αδιάφορο αυτό το «αίτημα» των οργανωμένων του ΟΦΗ.

Αλλά και ο ΟΦΗ από μόνος του, ως οργανισμός, θα πρέπει να συμπεριφερθεί σοβαρά και χωρίς καμία τσαπατσουλιά. Τα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι όποτε υπήρξε ενδιαφέρον, αν υπήρξε ποτέ, ο ΟΦΗ συμπεριφέρθηκε με τσαπατσουλιά και εντελώς ανώριμα. Τέτοιο παράδειγμα, το τελευταίο, είναι και υπόθεση των Ιταλών επενδυτών. Ο ΟΦΗ έμεινε ήσυχος ένα ολόκληρο 10ημερο, το ενδιαφέρον (;) δεν προχώρησε ενώ ακόμα και άνθρωποι που συμμετείχαν στις συζητήσεις αμφέβαλαν από τις πρώτες κουβέντες.

Τέτοια «τσαπατσουλίστικη» νοοτροπία δεν πρέπει να δείξει ο οργανισμός που λέγεται ΟΦΗ. Και για αυτόν τον λόγο επιμένω ότι δεν πρέπει να χάνεται χρόνος με ιδέες και αναλύσεις που δεν έχουν καμία απολύτως ουσία. Το βάρος που θα σηκώσει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ από εδώ και στο εξής είναι μεγάλο και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν άπαντες.

Άλλα λάθη, η ιστορία του ΟΦΗ δεν τα χωράει…

5 σχόλια

 1. Ας ΘΈΛΟΥΝ μερικοί να το διαβάσουν από το ΟΦΗ και να το λάβουν σοβαρά υπόψιν του, διότι δεν τα ξέρουν ΌΛΑ περί F.I.F.A , ούτε φυσικά και εγώ διότι δεν είμαι νομικός,ρωτώ και παίρνω γνώμες εγώ…… ΟΜΩΣ η F.I.F.A λέει ρητώς στο καταστατικός της πως αν δεν πληρώσεις τους παίχτες , δεν ανασαίνεις κατηγορία. …Μόνο αν η ΕΠΟ μπορεί να παρέμβει εδώ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΆ ΜΆΤΙΑ να μην απαιτήσει δηλαδή να πληρωθούν τα χρέη …Η F.I.F.A όμως δεν κάνει ερμηνείες και ΧΑΡΕΣ … . Κατ’ αυτήν, το ιδρυτικό σωματείο είναι αυτό που φταίει για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν αν είναι κάνουν με προσφυγές… Ερώτηση: Έχει κανείς ΣΑΣ εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ αυτή την ΕΠΟΧΉ ?? Εγώ ΌΧΙ..

  Στην ΑΕΚ έκανε τα στραβά μάτια (και αυτό παίζεται ακόμα για έμενα διότι αν βρεθεί ΕΝΑΣ τρελός μπορεί να τα κανει π@##@α …Η F.I.F.A δεν καταλαβαίνει πολλά πολλά , εκτός αν η ΑΕΚ έχει δράσει κάτω από το τραπέζι και διακανόνισε με πλάγιες οδούς τους παίχτες ) … ΟΜΩΣ στον Μακεδονικό δεν τα έκανε και δεν το άφηνε να ανέβει κατηγορία τον έριξε με την υπάρχουσα νομοθεσία ΤΟΠΙΚΌ …διότι είχε χρέος ΜΌΝΟ σε ΈΝΑ παίχτη!!!!!

  Πέφτοντας στη Γ’ Εθνική ο ΟΦΗ, πτωχεύει και δηλώνει αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας της ως ΠΑΕ…. Σ’ αυτή την περίπτωση ορίζεται σύνδικος πτώχευσης, ο οποίος θα προχωρήσει στην εκκαθάριση…. Αν δεν κηρύξει πτώχευση η ίδια η ΠΑΕ, μπορεί να το ζητήσουν οι πιστωτές της…. Ο σύνδικος θα ορίσει ποιο είναι το ενεργετικό, η περιουσία της ομάδας, ώστε να πληρώσει όσους μπορεί …Εν προκειμένω, αν δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, παρά μόνο ένα πούλμαν…..Τότε δεν πληρώνει κανέναν, αφού δεν έχει…

  Η εκκαθάριση μπορεί να διαρκέσει, βάσει του νόμου, που τροποποιήθηκε πρόσφατα, έως και 3 μήνες. Μπορεί όμως να ολοκληρωθεί και σ’ ένα μήνα. Το πιο νωρίς δεν είναι πρόβλημα.
  Η απόφαση μετράει … Στην εκκαθάριση θα βγουν στην επιφάνεια οι ευθύνες, αν υπάρχουν… ΟΜΩΣ τα χρέη προς το Δημόσιο, την Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία δεν σβήνονται. Θα καταλογιστούν στα φυσικά πρόσωπα, που διοικούσαν, κατ’ αναλογίαν της θητείας τους, κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Οι διοικούντες είναι όλοι υπόλογοι, δεν γλιτώνουν….

  Αυτά τα μεταφέρω Για να μην βρεθούν ΑΎΡΙΟ πάλι μερικοί και να λένε δεν ξέραμε ΜΑΣ εξαπάτησε ο ΧΧΧ Γκατουζο επενδυτής κ.τ.λ …Ζούμε το 2015 και όσοι είναι σε θώκους και που χειρίζονται ΑΥΤΆ τα θέματα οφείλουν ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΟΛΑ και να ενημερώνουν τον κόσμο , διότι ίσως για μερικούς είναι ταμπού και η αλλαγή Α.Φ.Μ ..ΓΙΑ ΈΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ..είναι για μερικούς τάχα υπερήφανος ΕΔΩ εδώ όμως πλέον μιλάμε και για μπίζνες ..

  Ένα άλλο ΜΕΓΆΛΟ θέμα είναι δυστυχώς και δεν ακούω να το λέει κανένας ΛΕΣ και είναι μυστικό ..ΑΝ από τάρα ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ μυστικά θα ΕΊΝΑΙ ΛΑΘΟΣ …. Η αποχώρησης του κρητικού συλλόγου από το Πρωτάθλημα της Super League, σηματοδοτεί και τις αντίστοιχες αλυσιδωτές αντιδράσεις στις ομάδες Νέων, και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα υποδομής Κ20, Κ17 και Κ15…

  Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα των Κ20 αποτελεί τον προθάλαμο ανάδειξης νέων παικτών των συλλόγων της Super League, και η οποία καλύπτει και τα έξοδα, Υπάρχει συγκεκριμένο ποσό της χορηγίας, το οποίο είναι δεσμευμένο για να καλύπτει τα έξοδα διεξαγωγής αυτού του πρωταθλήματος. Και στα έξοδα συμπεριλαμβάνονται και αυτά για την μετακίνηση και την διαμονή των αποστολών των ομάδων κ.τ.λ…το μέλλον του ποδοσφαίρου μας βρίσκεται σ’ αυτές τις ((επαγγελματικές)) κατηγορίες Νέων… Από αυτές άλλωστε περιμένουμε να βγουν και να αναδειχθούν οι νεαροί παίκτες που θα απαρτίζουν τα ρόστερ του εκάστοτε προπονητή της πρώτης ομάδας να τα προβιβάσει και να τους δώσει την ευκαιρία…

  Οταν λοιπόν σε μια στιγμή, εξαφανίζονται ΟΛΑ αυτά που. όλες οι ομάδες που με τόσο κόπο, χρήμα, πόνο και ιδρώτα χτίστηκαν θα, πρέπει να πονάμε όλοι…

  Συζητάμε για το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν οι “Κ20” εκδόσεις, όλων των ομάδων της Superleague, το οποίο ακολουθεί το πρόγραμμα, αλλά και τη μοίρα του πρωταθλήματος των Ανδρών….. Μαζί τους παίρνει η… μπάλα και τους μικρότερους Κ17 και Κ15…

  Θα πρέπει ΟΛΟΙ αυτοί του λένε ότι είναι αθλητικοί δημοσιογράφοι και κοντά στον ΟΦΗ και στην ΚΡΗΤΗ να πιέζουν, να ρωτούν, να ενημερώνουν το κόσμο του ΟΦΗ και Εργοτέλη διότι δεν βλέπω να γλιτώνει και αυτός ΓΙΑ ΌΛΑ αυτά τα θέματα ώστε να διαβάζουν και άλλες απόψεις ΏΣΤΕ διαλυθεί το ΚΡΗΤΙΚΌ ποδόσφαιρο …. ΘΕΛΕΙ λεπτούς και επαγγελματικούς χειρισμούς ΔΙΌΤΙ ο πολύς κόσμος νομίζει ότι ΆΝΤΕ πάμε Γ! εθνική ..και αύριο παίζουμε …τα πράγματα που αφήνονται στην τύχη τους δεν γίνονται ΠΟΤΕ σωστά. Το χθες δεν είναι δικό μας για να το διορθώσουμε, αλλά το αύριο είναι δικό μας για να το κερδίσουμε ή να το χάσουμε.

 2. Διόρθωση ——- ΏΣΤΕ ΜΗΝ διαλυθεί το ΚΡΗΤΙΚΌ ποδόσφαιρο..

  Διόρθωση ——-ΑΝ από ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ μυστικά θα ΕΊΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

 3. Κοίταζα ρε παιδιά την βαθμολογία της Σούπερ Λιγνκ με όλα αυτά τα τραγελαφικά που έχουν γίνει εφέτος ( και που η ΝΟΒΑ θα πρέπει να τους κυνηγήσει νομικά όλους αυτούς που έφεραν την κατάσταση αυτή σε αυτό το εξεφτελιστικό σημείο το ποδόσφαιρο ) και διαπίστωσα ΌΤΙ το Ηράκλειο δεν θα έχει ομάδα του χρόνου στην Σούπερ Λιγνκ !!!! η ομάδες που κατά την γνώμη έχουν πέσει 99% ΕΙΝΑΙ … ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ —- ΟΦΗ— ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ—- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ–
  και γιατί…

  Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ με την (ιδική βαθμολογία το πρωταθλήματος του 2015-16) έχει 25 βαθμούς και δεν κυνηγά τον ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ που έχει 34 βαθμούς …άλλα τον ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ με τους 37 βαθμούς και τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ με 37 βαθμούς με την ιδική βαθμολογία… και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με 38 βαθμούς (έχω βάλει μέσα στους 37 βαθμούς το ματς με τον ΟΦΗ)

  Δηλαδή σε πέντε αγωνιστικές ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ακόμα και αν τους κερδίσει όλους θα πάει στο 40 βαθμούς !!!!! δηλαδή ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (έχω βάλει μέσα στους 37 βαθμούς το ματς με την ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και ΟΦΗ)….και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (έχω βάλει μέσα στους 37 βαθμούς το ματς με τον ΟΦΗ) ) αυτοί λοιπών έχουν να παίξουν ΜΕ..
  ———————————————————————-
  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ…31 βαθμοί ΤΩΡΑ…

  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ—- ΒΕΡΟΙΑ

  ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ —ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ …+ 3 βαθμοί σίγουροι..

  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ—-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  ΟΦΗ— ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ+3 βαθμοί σίγουροι.

  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ— ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  ——————————————————-
  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ==34 βαθμοί ..ΤΩΡΑ

  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ— ΟΦΗ +3 βαθμοί σίγουροι…

  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ— ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ—-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

  ΠΑΟΚ— ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ—-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

  Λέτε να δυσκολευτεί !!!!!!!!
  ———————————————————–
  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ==25 βαθμοί…ΤΩΡΑ

  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ —-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

  ΞΑΝΘΗ—-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ..ωχ ωχ ..το έριξε πρόσφατα

  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ—–Α.Ο.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑ

  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ— ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ —– ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

  Θα τα κερδίσει όλα τα ματς !!!! χλωμό πολύ χλωμό

  ————————————————————————–
  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ..34 βαθμοί ΤΩΡΑ

  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ— ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ —-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ—- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ…ωχ αμάν

  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ—-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ…ωχ αμάν αμάν

  ΒΕΡΟΙΑ ——ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ—–ΞΑΝΘΗ

  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ— ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αυτό που έχει αναβληθεί ..αλλά δείτε και προσέξετε ο φουκαράς ο ΠΑΝΘΡΑΞ έχει χάσει 4 βαθμούς από πια ομάδα λέτε??? από την ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ !!!!!!

  ————————————————————
  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ…35 βαθμοί ΤΩΡΑ

  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ —ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  ΟΦΗ—-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ…+ 3 βαθμοί σίγουροι.

  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ—- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ—-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ —-ΠΑΟΚ
  ————————————————————-
  Αν δείτε ποιοι παίρνουν βαθμούς από ΟΦΗ και ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ εις βάρος του ΕΡΓΟΤΕΛΗ και ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ θα καταλάβετε πολλά.. .

 4. Tο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό του Υφυπουργός Αθλητισμού, κ.Σταύρου Κοντονή…

  ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  Άρθρο 1ο

  1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που σχετίζεται με τον αθλητισμό, όπως και κάθε αθλητικός φορέας, οφείλει να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού, εντός ή εκτός των αθλητικών χώρων.

  2. Σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, δύναται να επιβάλλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000,00) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000,00) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις δύναται να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Η συνεργασία των ανωτέρω νομικών και φυσικών προσώπων με τις Αρχές και η παροχή στοιχείων, όταν έχουν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, αποτελούν ελαφρυντικές περιστάσεις που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιμέτρηση του ύψους του προστίμου.

  3. Στις περιπτώσεις της παραπάνω παραγράφου 2 του παρόντος, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός δύναται επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων, ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, ακόμη δε και να απαγορεύει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις. Δύναται, εξάλλου, να απαγορεύει την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων.

  Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω απαγορεύσεων, πέραν των τυχόν άλλων συνεπειών και κυρώσεων, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται να επιβάλλει, με αιτιολογημένη απόφασή του και μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση, πρόστιμα ύψους από είκοσι πέντε (25.000,00) είκοσι πέντε εκατομμύρια (25.000.000,00) ευρώ.

  4. Σε περιπτώσεις ρητής ή σιωπηρής άρνησης απάντησης σε υποβληθέντα ερωτήματα ή μη παροχής αιτηθέντων στοιχείων, πληροφοριών ή διευκρινήσεων σε θεσμοθετημένους κρατικούς φορείς ή εν γένει όργανα της Πολιτείας που ενεργούν στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών βίας ή άλλων παράνομων συμπεριφορών ή με σκοπό την αποτροπή τους, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός δύναται να επιβάλλει στα αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), αθλητικές ομοσπονδίες ή επαγγελματικούς συνδέσμους που κατά τα ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από χίλια (1.000,00) έως εκατό χιλιάδες (100.000,00) ευρώ.

  5. Σε περιπτώσεις παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή επιδοκιμασίας των αναφερομένων στην παράγραφο 2 του παρόντος επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, από τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και από το διαδίκτυο, πέραν των άλλων τυχόν ποινικών και λοιπών συνεπειών, με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, που λαμβάνεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για τα ΜΜΕ Υπουργού Επικρατείας και μετά από απλή γνώμη τόσο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) όσο και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), οι οποίες διατυπώνονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της σχετικής πρόσκλησης του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, δύνανται να επιβάλλονται στα υπαίτια μέσα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από πέντε χιλιάδες (5.000,00) έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000,00) ευρώ.

  Σε περιπτώσεις στις οποίες οι παραπάνω πράξεις ή ενέργειες λαμβάνουν χώρα μέσω τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται να εισηγηθεί προς το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την επιβολή των κατά τα παραπάνω αναφερόμενα προστίμων.

  6. Τα ποσά από την είσπραξη των προβλεπόμενων στις προηγούμενες παραγράφους προστίμων πιστώνονται σε ειδικό προς τούτο λογαριασμό και διατίθενται με αποφάσεις του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού για την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας. Κάθε αναγκαία σχετική λεπτομέρεια καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού. Έως την έκδοση της προαναφερόμενης ΚΥΑ, τα ανωτέρω πρόστιμα επιβάλλονται και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Ειδικώς όταν πρόκειται για πρόστιμα εις βάρος Α.Α.Ε., για την είσπραξή τους είναι δυνατή και η κατάπτωση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 1 του άρθρου 78 του ν. 2725/1999, όπως η παράγραφος αυτή προστέθηκε με το άρθρο 25 του ν. 3057/2002, εγγυητικής επιστολής, μετά από σχετικό αίτημα του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

  7. Κατά των παραπάνω αποφάσεων επιβολής προστίμου είναι δυνατή η άσκηση προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου σύμφωνα με το νόμο δικαστηρίου, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίησή τους στους κατά περίπτωση υπόχρεους. Αν ασκηθεί εμπρόθεσμη προσφυγή βεβαιώνεται αμέσως από τις Οικονομικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. το πενήντα τοις εκατό (50%) του προστίμου, το οποίο εν συνεχεία βεβαιώνεται και ταμειακώς και καταβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., άλλως, σε περίπτωση δηλαδή μη άσκησης εμπρόθεσμης προσφυγής, ολόκληρο το ποσό. Σε περίπτωση άσκησης έφεσης κατά πρωτόδικης απόφασης που απορρίπτει εν όλω ή εν μέρει προσφυγή ή ανακοπή, ο εκκαλών οφείλει να καταβάλει κατά την κατάθεση της έφεσης, με ποινή απαραδέκτου αυτής, ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) του οφειλομένου σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ποσού. Για τον υπολογισμό και την καταβολή του ως άνω ποσού, συντάσσεται ατελώς ειδικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..

  Άρθρο 2ο

  1. Από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 απαγορεύεται η συμμετοχή οποιασδήποτε ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. σε εθνικό πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ελλάδος των αθλημάτων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, εφόσον δεν έχει βεβαιωθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η καλή λειτουργία στην αθλητική εγκατάσταση στην οποία θα διενεργούνται οι αγώνες της ομάδας των προβλεπομένων στα άρθρα 41 Ε’ και 41 Γ’ του ν. 2725/1999 συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας και ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και λοιπά στοιχεία που ορίζονται στις αποφάσεις 62038/30.12.2005 (ΦΕΚ 1983/30.12.2005) Υφυπουργού Αθλητισμού και …… 1094/22.7.2009 (ΦΕΚ…………) Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού. Με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού είναι δυνατόν η παραπάνω απαγόρευση να αφορά μόνο σε ορισμένες κατηγορίες πρωταθλημάτων, καθώς και να επεκταθεί σε άλλα αθλήματα.

  2. Τα ως άνω συστήματα που υπάρχουν σήμερα σε αθλητικές εγκαταστάσεις, δυνάμει σχετικής σύμβασης που είχε συνάψει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παραχωρούνται στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται στους χρήστες των εγκαταστάσεων αυτών, Τ.Α.Α. και Α.Α.Ε., οι οποίοι οφείλουν, αφενός να φροντίσουν άμεσα για την έγκαιρη διασφάλιση της κατά τα ανωτέρω καλής λειτουργίας τους, αφετέρου, για την επέκεινα συντήρησή τους, βαρυνόμενοι οι ίδιοι με κάθε σχετική δαπάνη.

  3. Σε αθλητικές εγκαταστάσεις που κατά τη δημοσίευση του παρόντος έχουν εγκατασταθεί, με πρωτοβουλία των χρηστών τους, αντίστοιχα ηλεκτρονικά συστήματα, δικής των επιλογής, οι χρήστες αυτοί, Τ.Α.Α. και Α.Α.Ε., υποχρεούνται, με δική τους φροντίδα, ευθύνη και δαπάνες, να διασφαλίσουν, πέραν της καλής λειτουργίας των, τη συμβατότητα αυτών των συστημάτων και τη σύνδεσή τους με τα κεντρικά συστήματα που προβλέπονται στις ανωτέρω διατάξεις των άρθρων 41 Ε’ και 41Γ’ του ν. 2725/1999 και των προαναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων, έως την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, εν συνεχεία δε, αντιστοίχως με τα οριζόμενα παραπάνω, στην παράγραφο 2 του παρόντος, βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους. Η εκπλήρωση των προαναφερομένων ελέγχεται και βεβαιώνεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

  4. Οι κατά περίπτωση αρμόδιες διοργανώτριες Αρχές και επαγγελματικοί σύνδεσμοι οφείλουν να επιβλέπουν την τήρηση και εφαρμογή των οριζομένων στις προηγούμενες παραγράφους, προβαίνοντας σε κάθε αναγκαία προς τούτο ενέργεια.

  5. Χωρίς τη βεβαίωση των παραγράφων 1 και 3 του παρόντος άρθρου δεν είναι δυνατή η χορήγηση του πιστοποιητικού που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 77Α’ του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 24 του ν. 3057/2002. Σε περίπτωση που οποτεδήποτε, πριν ή κατά τη διεξαγωγή αθλητικής συνάντησης, διαπιστωθεί η μη καλή λειτουργία ή η διακοπή λειτουργίας των ως άνω συστημάτων κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, τότε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακαλεί το ανωτέρω πιστοποιητικό.

  6. Η ύπαρξη και καλή λειτουργία των ως άνω συστημάτων σε αθλητική εγκατάσταση στην οποία πρόκειται να διεξαχθεί αγώνας που εμπίπτει στην απαγόρευση της παραγράφου 1 του παρόντος, αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 8 του άρθρου 56Α του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 9 του ν. 3057/2002, άδεια τελέσεως αγώνα.

  7. Τα ζητήματα για τα οποία προβλεπόταν στην παράγραφο 6 του άρθρου 41 Γ και στην παράγραφο 6 του άρθρου 41 Ε’ του ν. 2725/1999, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 7 του ν. 3057/2002, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και κοινών υπουργικών αποφάσεων, αντίστοιχα, όπως και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος, όπως και των οριζομένων στις διατάξεις των παραπάνω άρθρων 41Γ’ και 41Ε’ του ν. 2725/1999, ρυθμίζονται στο εξής με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού.

  8. Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη λειτουργία των ανωτέρω συστημάτων και, ιδίως, το υλικό των βιντεοσκοπήσεων και των εν γένει καταγραφών με τα ηλεκτρονικά μέσα των άρθρων 41Γ’ και 41Ε’ του ν. 2725/1999, αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία που λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη στο πλαίσιο της ποινικής και της διοικητικής διαδικασίας που διενεργούνται σχετικά με τυχόν πράξεις βίας και άλλες αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά τη λήξη αθλητικών εκδηλώσεων. Η παράγραφος 14 του άρθρου 41 Δ του ν. 2725/1999, η οποία είχε προστεθεί με το άρθρο 9 παρ. 3 του ν. 4049/2012, καταργείται.

  9. Η παράγραφος 5 του άρθρου 41 Ε του ν. 2725/1999, η οποία είχε προστεθεί με το άρθρο 6 του ν. 3057/2002, καταργείται. Οι δαπάνες στις οποίες έχει υποβληθεί η ΓΓΑ, έως τη δημοσίευση του παρόντος, για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση των προαναφερομένων συστημάτων, βαρύνουν τις οικείες διοργανώτριες Αρχές. Οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος και τα σχετικά με την αναζήτηση των σχετικών ποσών καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού.

  Άρθρο 3ο

  1.Από τη δημοσίευση του παρόντος, απαγορεύεται η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β’ του ν. 2725/1999, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του ν. 4049/2012, οι οποίες δεν βρίσκονται σε νόμιμη λειτουργία σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής της, ακόμη και της άτυπης.

  2. Σε περίπτωση παραβίασης της ανωτέρω απαγόρευσης από Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε., πέραν των άλλων συνεπειών, ποινών και κυρώσεων που ορίζονται στο νόμο, κάθε μέλος της διοίκησης του κατά περίπτωση υπαίτιου Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξη (6) μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ.

  3. Το αδίκημα του παρόντος άρθρου διώκεται αυτεπαγγέλτως, οι δε επιβαλλόμενες για την τέλεσή του ποινές δεν αναστέλλονται ούτε μετατρέπονται. Η προθεσμία για την άσκηση έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης και η άσκηση έφεσης δεν αναστέλλουν την εκτέλεσή της. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να διατάξει, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την αναστολή εκτέλεσης μόνον της ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε με την πρωτόδικη απόφαση και ουδέποτε της χρηματικής ποινής. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η χορήγηση προθεσμίας για την καταβολή της χρηματικής ποινής σε δόσεις, ή η έκτισή της με παροχή κοινωφελούς εργασίας, μη εφαρμοζομένων των παραγράφων 4 έως και 8 του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα.

  4. Εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, λύεται αυτοδικαίως και απαγορεύεται εφεξής η εκμίσθωση ακινήτων σε λέσχες του άρθρου 41Β’ του ν. 2725/1999, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του ν. 4049/2012, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής της, ακόμη και άτυπη, εφόσον δεν έχει προσκομισθεί στον εκμισθωτή βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι βρίσκεται σε νόμιμη λειτουργία σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως. Εις βάρος όποιου προβαίνει στην εκμίσθωση οποιουδήποτε χώρου ή ανέχεται τη διατήρησή της κατά παραβίαση της παρούσας απαγόρευσης, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή του εκμισθωτή, δύναται να επιβάλλει σε αυτόν πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000,00) έως εκατό χιλιάδες (100.000,00) ευρώ, το οποίο αφορά πάντοτε στον μέχρι το χρόνο της επιβολής του χρονικό διάστημα, μη αποκλειομένης της εκ νέου επιβολής προστίμου, και μάλιστα όχι μόνο μία φορά, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Κατά τα λοιπά, για το πρόστιμο αυτό εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 1 του παρόντος.

  Άρθρο 4ο

  1. Στο άρθρο 41 ΣΤ’ του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, μετά την παράγραφο 4, προστίθεται νέα παράγραφος 4Α, ως ακολούθως:

  «4Α. Συνιστούν επιβαρυντικές περιπτώσεις και η επιβαλλόμενη ποινή μπορεί να ξεπεράσει το ανώτατο όριο που προβλέπεται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου ή στον Ποινικό Κώδικα και να φθάσει έως το ανώτατο όριο του είδους της ποινής:

  α) Εάν ο δράστης κατά την τέλεση των πιο πάνω πράξεων χρησιμοποίησε όπλο ή κάθε άλλου είδους μέσο, ικανό και πρόσφορο να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.

  β) Εάν, από τη βαρύτητα της πράξης, τη βιαιότητα κατά την τέλεσή της, τις περιστάσεις αυξημένης επικινδυνότητας για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα προσώπων, τα αίτια που ώθησαν τον δράστη σε αυτήν και τη σοβαρή διασάλευση της δημόσιας τάξης, προκύπτει αντικοινωνικότητα αυτού και σταθερή ροπή του σε διάπραξη νέων εγκλημάτων στο μέλλον.

  γ) Εάν ο δράστης εκδήλωσε ρατσιστική συμπεριφορά, υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 και 2 του παρόντος άρθρου. »

  2. Το εδάφιο β’ της παραγράφου 6 του άρθρου 41ΣΤ’ του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

  «β. Η ποινή για τις πράξεις του παρόντος άρθρου δεν μετατρέπεται σε καμία περίπτωση.

  Το Δικαστήριο, εφόσον συντρέχουν οι όροι αναστολής εκτέλεσης της ποινής, ανεξαρτήτως του ύψους αυτής, διατάσσει, για χρονικό διάστημα ίσο με την ανασταλείσα ποινή, την υποχρέωση του καταδικασθέντος να διαμένει στην κατοικία του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

  Η παραβίαση του συγκεκριμένου όρου συνεπάγεται την άρση της αναστολής. Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης για αδίκημα του παρόντος νόμου, ανεξαρτήτως του ύψους των αθροιζομένων ποινών, δεν χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της ποινής.».

  Άρθρο 5ο

  1. Εντός προθεσμίας πέντε (5) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος ανασυγκροτούνται όλα τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, αποτελούμενα εφεξής μόνο από τακτικούς δικαστές.

  2. Εντός της ίδιας πιο πάνω προθεσμίας των πέντε (5) μηνών, υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων αναλαμβάνει εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός με βαθμό εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος αναπληρώνεται από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό με βαθμό αντιεισαγγελέα πρωτοδικών. Αμφότεροι ορίζονται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

  Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι ανωτέρω εισαγγελείς διατηρούν τα δικαιώματα όπως αυτά περιγράφονται και τις δυνατότητες όπως αυτές προβλέπονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 του ν. 4022/2011, όπως ισχύει.

  3. Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 119 του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 39 του ν. 3057/2002, η φράση «εκτός του ποδοσφαίρου» διαγράφεται.

  4. Η παράγραφος 1 του άρθρου 127Β του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 49 του ν. 3057/2002, καταργείται.

  5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, επιβάλλεται τέλος, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με την ίδια απόφαση, επί των εισιτηρίων των αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, για την κάλυψη της κρατικής δαπάνης συμμετοχής των τακτικών δικαστών σε πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα.

  Άρθρο 6ο

  Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός ή ειδικώς εξουσιοδοτημένα απ΄ αυτόν πρόσωπα, δύναται να λαμβάνει γνώση των υποβαλλομένων στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας επαγγελματικών πρωταθλημάτων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του ν. 3213/2003, όπως κάθε φορά ισχύει, για τη διεξαγωγή σχετικών ελέγχων.

  Άρθρο 7ο

  1. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υποχρεούται να διαβιβάζει αμελλητί στον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τις εκθέσεις που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή ή την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ή τις συνεργαζόμενες με αυτές εταιρίες ή άλλους φορείς, σχετικά με ύποπτους χειραγώγησης αγώνες.

  2. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή της, η οποία λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων και τις παραπάνω εκθέσεις, δύναται να αφαιρεί ομάδες, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, από τον πίνακα των ομάδων που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα «Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης» της ΟΠΑΠ Α.Ε. και όλων των άλλων εταιριών που τυχόν δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα με αντικείμενο το στοιχηματισμό.

  3. Σε περίπτωση που περιέλθουν σε γνώση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργό τέτοιες εκθέσεις πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα, δύναται με απόφασή του να μεταθέσει την ώρα έναρξης του αγώνα ή να αναβάλει τη διεξαγωγή του, σε ημέρα και ώρα που θα προσδιορισθεί κατόπιν συνεννόησης με την αντίστοιχη διοργανώτρια αρχή και τις διαγωνιζόμενες ομάδες.

  Άρθρο 8ο

  1.Η παράγραφος 2 του άρθρου 41Α του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

  «2. Με αποφάσεις του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θεσπίζεται Κανονισμός Λειτουργίας της Δ.Ε.Α.Β. και συγκροτείται Ειδικό Σώμα Παρατηρητών της Δ.Ε.Α.Β., αποτελούμενο από πρόσωπα με εμπειρία στον αθλητισμό, τουλάχιστον αποφοίτους λυκείου, που δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα του άρθρου 3 του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, με διετή θητεία, δυνάμενη να ανανεώνεται. Στον πρόεδρο, στον αναπληρωτή του, στον γραμματέα και στα μέλη της Δ.Ε.Α.Β. καταβάλλεται μηνιαία αποζημίωση, που ορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού. Με όμοια απόφαση ορίζονται οι αποζημιώσεις, τα έξοδα και οι δαπάνες λειτουργίας του Ειδικού Σώματος Παρατηρητών της Δ.Ε.Α.Β. Οι αποζημιώσεις στους Παρατηρητές καταβάλλονται μετά από βεβαίωση του Προέδρου της Δ.Ε.Α.Β. ή εξουσιοδοτημένου από αυτόν προσώπου, για την εκτέλεση του έργου τους.»

  2. Στην περίπτωση β’ της παραγράφου 7 του άρθρου 41Α του ν.2725/1999, όπως η παράγραφος αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν.3708/2007 και ισχύει, διαγράφεται η φράση «πλην του χώρου των αποδυτηρίων των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών».

  Άρθρο 9ο

  1. Στο τέλος της παραγράφου 3 β του άρθρου 49 του Π.Δ 104/2014 (Α΄ 171/28.8.2014) προστίθεται νέο εδάφιο (ιστιστ), ως εξής:

  «(ιστιστ)Την τήρηση προσωπικού υπηρεσιακού φακέλου για κάθε υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του οικείου Τμήματος.»

  2. Στο τέλος του άρθρου 55 του Π.Δ 104/2014 (Α’ 171/28.8.2014) προστίθεται νέα παράγραφος 3 ως εξής:

  «3. Στη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Αθλητισμού μεταφέρονται και συστήνονται ως αυτοτελή τμήματα οι κάτωθι οργανικές μονάδες, με τις αρμοδιότητες και το προσωπικό αυτών:

  Α. Τμήμα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Τομέα Αθλητισμού

  Β. Τμήμα Πληροφορικής Τομέα Αθλητισμού.»

  3. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 57 του Προεδρικού Διατάγματος 104/2014 (ΦΕΚ Α’ 171/28.8.2014), προστίθεται το ακόλoυθο εδάφιο:

  «Όλες οι αρμοδιότητες και οι στόχοι της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού ασκούνται μόνον κατά το μέρος και στο βαθμό που δεν υπερκαλύπτουν και δεν συμπίπτουν με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι οποίες σε κάθε περίπτωση υπερισχύουν και ασκούνται από αυτήν και μόνον.»

  4. Στην παράγραφο 3α του άρθρου 57 του Προεδρικού Διατάγματος 104/2014 (ΦΕΚ Α’ 171/28.8.2014), οι περιπτώσεις (αα), (ββ), (στστ) και (ζζ) καταργούνται, ενώ στην περίπτωση (ιβιβ) η φράση «την λήψη Διοικητικών Μέτρων κατά της βίας στα γήπεδα, τις ηθικές ή υλικές επιβραβεύσεις σε διοργανώτριες αρχές πρωταθλημάτων ομαδικών αθλημάτων Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α. ή αθλητικά σωματεία ή αθλητές για πρότυπη αθλητική συμπεριφορά» διαγράφεται.

  5. Στην παράγραφο 3β του άρθρου 57 του Προεδρικού Διατάγματος 104/2014 (ΦΕΚ Α’ 171/28.8.2014), οι περιπτώσεις (αα) και (ββ) καταργούνται.

  Άρθρο 10ο

  Η περίπτωση δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 87 του ν. 2725/1999 τροποποιείται ως εξής:

  «δ) οι υποχρεώσεις των αθλητών προς τα αθλητικά σωματεία ή τις Α.Α.Ε. και τα Τ.Α.Α. καθώς και οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης αυτών των υποχρεώσεων. Επίσης ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις των αθλητικών σωματείων ή των Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α. προς τους αθλητές, καθώς και οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των υποχρεώσεων αυτών.΄΄

  Άρθρο 11ο

  1.Από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, για τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής σε Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης εξόφλησης ή διακανονισμού οφειλών των Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε.: α) προς τους ιδιοκτήτες των αθλητικών εγκαταστάσεων, τις οποίες χρησιμοποίησαν ως έδρα στο παρελθόν, όταν αυτές ανήκουν στο ευρύτερο Δημόσιο τομέα (ν.π.δ.δ., Ο.Τ.Α., ιδρύματα, κληροδοτήματα κλπ), β) προς το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.) και γ) προς το εργαστήριο ντόπινγκ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)

  Τις ως άνω βεβαιώσεις εκδίδει ο αντίστοιχος φορέας και υποχρεούται το Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. να προσκομίσει εμπρόθεσμα και νομότυπα ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού το ΤΑΑ ή ΑΑΕ. Σε περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού εκπίπτει ανάλογα η εγγυητική επιστολή που προβλέπεται στο άρθρο 78 του ν. 2725/1999. Σε περίπτωση μη ύπαρξης οφειλής προς καθέναν ή κάποιον από τους ανωτέρω φορείς, προσκομίζεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου ΤΑΑ ή ΑΑΕ περί μη οφειλής, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

  2. Στην παράγραφο 4 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999 προστίθεται περίπτωση η΄, ως ακολούθως

  «Η σύμβαση μίσθωσης ή καθ΄οιονδήποτε τρόπο παραχώρησης χρήσης, ως έδρας του Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε., όταν δεν χρησιμοποιείται ιδιόκτητη αθλητική εγκατάσταση ως έδρα.»

  3. Η παράγραφος 23 του άρθρου 38 του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, συμπληρώνεται και τροποποιείται ως ακολούθως:
  «23. Προς το σκοπό της καλύτερης προετοιμασίας των εθνικών ομάδων, των αναγνωρισμένων κατά τον παρόντα νόμο αθλητικών Ομοσπονδιών που καλλιεργούν άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που περιλαμβάνεται στο εκάστοτε ισχύον πρόγραμμα Ολυμπιακών, είναι δυνατόν να χορηγηθεί άδεια με αποδοχές, κατά τα κατωτέρω οριζόμενα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στους εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες, μέλη των εθνικών ομάδων καθώς και στους προπονητές ή προπονήτριές τους, που εργάζονται, είτε στο Δημόσιο, είτε σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ν.Π.Ι.Δ. του στενού ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, είτε στους Ο.Τ.Α. όλων των βαθμίδων. Η άδεια χορηγείται από τον φορέα όπου εργάζεται ο αθλητής ή η αθλήτρια, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία θα συνοδεύεται υποχρεωτικά: α) με βεβαίωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), προκειμένου για τους θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κατά περίπτωση, η οποία θα πιστοποιεί ότι ο αιτών ή η αιτούσα έχει προκριθεί και είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας που θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη διοργάνωση και β) με βεβαίωση της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας, η οποία θα επικυρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) για την περίπτωση των Παγκόσμιων ή Πανευρωπαϊκών Αγώνων, κατά περίπτωση, στην οποία θα πιστοποιείται ότι ο αιτών ή η αιτούσα έχει προκριθεί και είναι μέλος της εθνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη διοργάνωση.

  Οι διατάξεις των δύο προηγουμένων εδαφίων της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται ανάλογα και στους εργαζόμενους αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία (ΑΜΕΑ), στους κωφούς αθλητές, στους αθλητές – συνοδούς αυτών, μέλη εθνικών ομάδων και στους προπονητές ή προπονήτριες αυτών, που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών καθώς και σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι τα Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του οικείου αθλήματος και οι οποίοι εργάζονται στους ανωτέρω φορείς του. Την προαναφερόμενη βεβαίωση στους συμμετέχοντες χορηγεί η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ή η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, προκειμένου για τους κωφούς αθλητές, η οποία θα επικυρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.)».

  Άρθρο 12ο

  Η περ. β της παραγράφου 22 του άρθρου 135 του ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως εξής:

  «β) Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α.»

  Άρθρο 13ο

  1. Η παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 45 του ν. 4264/2014 (Α΄ 118 ) και την παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 4275/2014 (Α΄ 149) αντικαθίσταται ως εξής: «3. Οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στην Α΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής. Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα/τους διδάσκοντες το μάθημα. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα. Η Τράπεζα θεμάτων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Οριζόντιας Πράξης 466112 Προγράμματος ΕΣΠΑ δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για την προαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας όπου αυτό διδάσκεται.»

  2. Η παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 4186/2013 (Α΄193), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 4275/2014 (Α΄149), αντικαθίσταται ως εξής: «4. Οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στη Β΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στη Γ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής. Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα/τους διδάσκοντες το μάθημα. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα. Η Τράπεζα θεμάτων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Οριζόντιας Πράξης 466112 Προγράμματος ΕΣΠΑ δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για την προαγωγή των μαθητών στην Β΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στη Γ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας όπου αυτό διδάσκεται.

  3. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν.4186/2013 (Α΄ 193) αντικαθίσταται ως εξής: «Τα θέματα ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα/τους διδάσκοντες το μάθημα. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα. Η Τράπεζα θεμάτων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Οριζόντιας Πράξης 466112 Προγράμματος ΕΣΠΑ δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.»

  4. Το τρίτο και τέταρτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), όπως συγχωνεύτηκαν σε ένα και αντικαταστάθηκαν με την παρ. 6 του άρθρου 45 του ν.4264/2014 (Α΄ 118) αντικαθίστανται ως εξής: «Για την προαγωγή των μαθητών απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Περιβάλλον Εργασία – Ασφάλεια και Υγιεινή, όπου αυτά διδάσκονται.»

  5. Η ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει από το σχολικό έτος 2014-2015.

  Άρθρο 14ο

  1. Η παράγραφος 10 του άρθρου 1 του Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ Α΄23/…..), η οποία προστέθηκε με το άρθρο 1 του ΠΔ 170/2013 (ΦΕΚ Α΄274/……….), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

  «10. Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η ανα­πλήρωσή τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρό­πους: α) Περικοπή περιπάτων και εκδρομών. β) Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμε­ρων εκδρομών και γ) Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποι­ούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

  Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, ο Διευθυντής συγκαλεί ανά βδομάδα το Σχολικό Συμβούλιο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την προσήκουσα διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χα­θεί.

  Μόλις ομαλοποιηθεί η λειτουργία του σχολείου, ο Διευθυντής συγκαλεί αμέσως και εκτάκτως το σχολικό συμβούλιο. Το σχολικό συμβούλιο υποβάλει πρόταση στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, σχετικά με την διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί, με γνώμονα την όσο το δυνατόν αρτιότερη ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης. Η διαδικασία αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τρίμηνο/τετράμηνο από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου.

  Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγείται τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον Περιφερει­ακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Την απόφαση για την αναπλήρωση λαμβάνει ο Περι­φερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης».

  2. Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της διδακτέας ύλης με τους τρόπους που προβλέπονται στην παρ.10 του άρθρου 1 του Π.Δ. 104/1979 (Α΄23) όπως αυτή αντικαθίσταται με την παρ.1 του παρόντος, παρέχεται επιπρόσθετα η δυνατότητα αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας με αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος.

  Άρθρο 15ο

  Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

  Από την έναρξη ισχύος, κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος ή ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα που ρυθμίζονται με τον παρόντα νόμο καταργείται.
  —————————————————————
  παρακάτω θα γράψω το που σύμφωνο και που όχι ..

 5. Οι διατάξεις που αποδομούν το «σύστημα ΕΠΟ» από το Soccerplus,..

  Στο αρ. 5 παρ. 1 προβλέπεται ότι «όλα τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, αποτελούμενα εφεξής μόνο από τακτικούς δικαστές», κάτι που σημαίνει ότι παύει το μεικτό σύστημα που διατηρούσε η ΕΠΟ και οι επαγγλματικές λίγκες με τη συμμετοχή συνταξιούχων δικαστών και δικηγόρων με τους τελευταίους να έχουν την πλειοψηφία…

  Στο αρ. 5 παρ. 2 προβλέπεται ότι οι τακτικοί δικαστές και εισαγγελείς στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου «ορίζονται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου». Επομένως η ΕΠΟ καθώς και οι δύο λίγκες χάνουν το δικαίωμα να ορίζουν αυτές τα μέλη των επιτροπών υπό διαδικασίες που τις περισσότερες φορές ήταν «θολές»….

  Στο αρ. 5 παρ. 3, 4 και 5 προβλέπεται η κατάργηση άρθρων και «ειδικών διατάξεων» παλαιότερων αθλητικών νόμων που εξαιρούσαν το ποδόσφαιρο από τη δομή του αθλητικού δικαιϊκού συστήματος που ίσχυε για όλα τα υπόλοιπα αθλήματα και συνιστούσε –ενδεχομένως καταχρηστική- διάκριση υπέρ του ποδοσφαίρου. ..

  Στο αρ. 8 παρ. 5 καταργείται διάταξη του νόμου του 2007 που εξαιρούσε τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο των αποδυτηρίων των ομάδων και των διαιτητών στους παρατηρητές της ΔΕΑΒ….

  Οι διατάξεις που στριμώχνουν τη Σούπερ Λίγκα…

  Στo αρ. 2 παρ. 3 προβλέπεται ότι «σε αθλητικές εγκαταστάσεις που κατά τη δημοσίευση του παρόντος έχουν εγκατασταθεί, με πρωτοβουλία των χρηστών τους, αντίστοιχα ηλεκτρονικά συστήματα, δικής των επιλογής, οι χρήστες αυτοί, Τ.Α.Α. και Α.Α.Ε., υποχρεούνται, με δική τους φροντίδα, ευθύνη και δαπάνες, να διασφαλίσουν, πέραν της καλής λειτουργίας των, τη συμβατότητα αυτών των συστημάτων και τη σύνδεσή τους με τα κεντρικά συστήματα που προβλέπονται στις ανωτέρω διατάξεις των άρθρων 41 Ε’ και 41Γ’ του ν. 2725/1999 και των προαναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων, έως την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016…..Η διάταξη αυτή σημαίνει ότι οι ΠΑΕ πρέπει με δικά τους έξοδα να ευθυγραμμιστούν με το «κεντρικό σύστημα διαχείρισης» που αφορά τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, χωρίς τη λειτουργία των οποίων, όπως προβλέπεται σε άλλη διάταξη θα απαγορεύεται η συμμετοχή ομάδας στο πρωτάθλημα….

  Στο αρ. 2 παρ 9 καταργείται διάταξη παλαιότερου αθλητικού νόμου που βάρυνε το κράτος με τα έξοδα δαπάνης των καμερών και του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πλέον η δαπάνη μεταφέρεται στη Σούπερ Λίγκα. Όπως ανφέρεται χαρακτηριστικά «οι δαπάνες στις οποίες έχει υποβληθεί η ΓΓΑ, έως τη δημοσίευση του παρόντος, για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση των προαναφερομένων συστημάτων, βαρύνουν τις οικείες διοργανώτριες Αρχές.

  Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι οι διατάξεις περί καμερών και ηλεκτρονικού εισιτηρίου ισχύουν για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ καθώς και για τους αγώνες κυπέλλου…

  Με δικά λόγια όπως το καταλαβαίνω εγώ: Aυστηρότερες ποινές για επεισόδια , ηλεκτρονικό μάτι παύουν οι δικαιολογίες , θέλουν να ελέγχουν πληρωμές αθλητών κ.τ.λ , κανονικοί δικαστές που θα μπορούν να κινηθούν σε όλο το φάσμα της νομιμότητας με ΌΛΑ τα ηλεκτρονικά εργαλεία…

  Για τον ΟΦΗ δεν λέει ΤΊΠΟΤΑ όμως λέει η F.I.F.A διότι τα κάναμε τόσο καλά που φάγαμε ένα πάκο προσφυγές στην F.I.F.A από τους γυρολόγους .. Αυτή Η ΕΠΟ πιστεύω ότι δε θα ρισκάρει να πάει κόντρα F.I.F.A στην όπως έκανε με Α.Ε.Κ και Α.Ρ.Η ΤΙ και ΑΝ πάρουμε 100 πρωταθλήματα Γ! εθνικής !!! θα βγαίνει ένας γυρολόγος και θα λέει μου χρωστάνε (και είναι και πολλοί και πολλά τα λεφτά).. Η γνώμη είναι εκκαθάριση πτώχευση παράδοση του Α.Φ.Μ και συνενώσει με Α.Φ.Μ ομάδες ΚΑΘΑΡΗΣ και ας λέγεται νέος ΟΦΗ, η ΟΦΗ 15, ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ότι μερικοί θα πουν ΟΧΙ εκεί στην Γ! Εθνική υπέρ της υπερηφάνεια κ.τ.λ .. Θα τους πω ότι ο υπερήφανος πρέπει να είναι και έξυπνος Η να πάει ΝΑ πλήρωση …. Ξέρετε μερικοί μετρούν τον Ανδρισμό τους με την κτηνωδίας …ας ηρεμήσουν για να προστατεύουν …Ας ηρεμήσουν ΟΛΟΙ δεν είναι αυτή η ΕΠΟΧΉ ΓΙΑ ΕΜΦΎΛΙΟ και ας τρέξουν λύσης για την ομάδα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *