Παλιά όταν είχαμε ομάδα…

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

Συνηθίζουμε να λέμε,εμείς οι Ομιλίτες. Αλλά πέρα από ομάδα είχαμε και μια…στήριξη. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο Gentikoule.

Συνηθίζουμε να το λέμε αυτό,εμείς οι Ομιλίτε,ότι παλιά είχαμε ομάδα και τώρα έχουμε ξεπέσει πολύ χαμηλά.Σωστό. Αλλά υπάρχουν και μερικές λεπτομέρειες,που ξεχνάμε να τις αναφέρουμε.
Πέρα από ομάδα είχαμε και μια…στήριξη.Τουλάχιστον μέχρι το 1996-97
Μια «προστασία» που λένε.Δεν πήγαινε η ομάδα ξυπόλητη στ’ αγκάθια.

Μετά βέβαια τα πράγματα άλλαξαν ριζικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ΟΦΗ πλήρωσε το μάρμαρο λόγω του ιδιοκτησιακού του.
Δε λέω ότι δεν είχε πολύ δυνατή ομάδα.
Είχε και ομάδα και μονάδες,που έκαναν τη διαφορά.
Είχε όμως και μια προστασία από τη διαιτησία.
Ίσως όχι όταν έπαιζε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (σπανιότερα και με την ΑΕΚ) αλλά όταν έπαιζε με όλους τους υπόλοιπους,ακόμη και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και τα πέναλτι του έπαιρνε και τις κάρτες του και δεν πήγαινε σαν πρόβατο για σφαγή.

Στη συνέχεια,βέβαια,μετά το ’97,πλήρωσε και με τόκο την όποια στήριξη είχε τα προηγούμενα χρόνια.
Έτσι έφτασε ειδικά τη δεκαετία του 2000,για να κερδίσει ένα φάουλ να έπρεπε να μείνει ο παίχτης του έξι μήνες εκτός από τον τραυματισμό.
Υπήρξαν χρονιές εκείνη την περίοδο,που δεν μπορούσε να παίξει η ομάδα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τα ίδια χαφ λόγω καρτών.
Δείτε τα στατιστικά και θα συμφωνήσετε.

Στο ποδόσφαιρο η διαιτησία παίζει τεράστιο ρόλο και από ένα σημείο και μετά ο ΟΦΗ έπαιζε σταθερά με την σφυρίχτρα κόντρα.Για πάρα πολλά χρόνια.
Μπορούμε να πούμε ότι η φετινή χρονιά είναι η πρώτη μετά από εκείνη την εποχή,που η ομάδα έχει καλές διαιτησίες.Όχι ευνοϊκές αλλά διαιτησίες που δε θα τον αδικήσουν,που σε κάθε μαρκάρισμα θα τρώει κίτρινη ο παίχτης του ΟΦΗ,που θα κερδίζει ένα πέναλτι κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό,όπως βλέπουμε και από τα αποτελέσματα.

Παλιά…


Μετά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *