«Αιμοδοσία του ΑιματοKρήτη με την υποστήριξη του Επιτραπέζιου Νερού ΛΥΤΤΟΣ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το «απολύτως φυσικό, απολύτως Κρητικό» επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ, στηρίζοντας με συνέπεια την τοπική κοινωνία της Κρήτης, ενισχύει τη δράση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑιματοΚρήτη» για την υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κρήτη «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής».

Στο πλαίσιο του προγράμματος για το μήνα Σεπτέμβριο έχουν προγραμματισθεί οι ακόλουθες εθελοντικές αιμοδοσίες. Το επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ και ο Αιματοκρήτης προσκαλούν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους των περιοχών να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, προάγοντας το μήνυμα: «Kάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής!».


  • Τη Δευτέρα 17/9/2012  και ώρες 16:30’-19:30’ στην Aίθουσα Συνδέσμου Φίλων  ΑΕΚ (Λεωφ. Δημοκρατίας και Χρυσοστόμου 77, γ’ όροφος) στο Ηράκλειο.

  • Τη Δευτέρα 24/9/2012 και ώρες 16:30’-19:30’ στην  Αλικαρνασσό, στο 2ο-5o Δημοτικό Σχολείου Ν. Αλικαρνασσού, οδός Μαυσώλου 105.

  • Την Κυριακή 30/9/2012 και ώρες 10:00’-13:30’ στην αίθουσα ΚΕΠ στο Ασήμι.

Το πρόγραμμα «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής» υλοποιείται κυρίως στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και στις πόλεις του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι. Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερώσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων, κινητοποίηση των τοπικών φορέων για έμπρακτη συμμετοχή, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και διοργάνωση αιμοδοσιών σε μια οργανωμένη βάση.

Ο συντονισμός του προγράμματος των ενημερώσεων και των αιμοδοσιών γίνεται από τον εθελοντικό σύλλογο «ΑιματοΚρήτης».

Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από τα κινητά συνεργεία αιμοληψιών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που είναι πάνω από 50 κιλά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τη μέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος και να αισθάνεται καλά.

Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά.

Τονίζουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, αφού ο ΑιματοΚρήτης δεν διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).

Κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών μπορεί επίσης κάποιος να ενημερωθεί και να γίνει δωρητής μυελού των οστών.

Ανακοίνωση για την 10η Λαμπαδηδρομία Εθελοντή Αιμοδότη στο Νομό Ηρακλείου

Το «απολύτως φυσικό, απολύτως Κρητικό» επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ,  στηρίζει την 10η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Ηρακλείου, όπου συντονιστής διοργανωτής φορέας είναι ο «Αιματοκρήτης».

Αναλυτικό Πρόγραμμα Λαμπαδηδρομίας στο Νομό Ηρακλείου

Κυριακή 9/9/2012 Δήμος Γόρτυνα ΔΔ Αγ Βαρβάρας
‘Ωρες: 17:00’ έως 21:00’
Διαδρομή: Αγ.Βαρβάρα, Μούλια, Μεγ Βρύση, Πρεβελιανά, Δούλι, Λαράνι,
Αγ. Θωμάς, Πρινιάς, Αγ. Βαρβάρα

Δευτέρα 10/9/2012 Δήμος Αρχανών Αστερουσίων ΔΔ Αστερουσίων
Εκκίνηση στις 15:30’ από τον Πύργο και  τερματισμός στις 21:00’ στον Χάρακα
Διαδρομή: Πύργος, Ροτάσι, Μεσοχωριό, Λιγόρτητος, Τεφέλι,Χάρακας.

Τετάρτη 12/9/2012 Δήμος Ηρακλείου ΔΔ Αυγενικής, Βενεράτου και Δαφνών
Εκκίνηση στις 18:00’ απο την Αυγενική και τερματισμός στις Δαφνές 20:00’
Διαδρομή: Αυγενική, Βενεράτο, Δαφνές.

Πέμπτη 13/9/2012 Δήμος Γαζίου ΔΔ Φόδελε
Εκκίνηση απο Φόδελε και ώρες 18:30’ έως 20:00’

Παρασκευή 14/9/2012 Δήμος Γαζίου ΔΔ Γάζι, Τσαλικάκι και Αμουδάρα
‘Ωρες: 16:00’ έως 20:00’
Διαδρομή: Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι, Κεντρικός δρόμος Γαζίου, Αμουδάρα.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά το έργο του συλλόγου, μπορεί να συμπληρώσει σχετική αίτηση εγγραφής στο www.aimatocritis.gr ή στο τηλ. 2810 239773.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον εθελοντικό σύλλογο του ΑιματοΚρήτη στο τηλέφωνο 2810-239773 ή 6978-246797 είτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.aimatocritis.gr.

Λίγα λόγια για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΛΥΤΤΟΣ

Το Φυσικό Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ, το απολύτως κρητικό νερό, λανσαρίστηκε το 2002 με κύρια αγορά την Κρήτη και τις Ν. Κυκλάδες. Παράγεται και συσκευάζεται κάτω από υπερσύγχρονες συνθήκες στα Χαμόπρινα του Δήμου Καλίων. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες ΡΕΤ των 500ml, 750ml και του 1,5lt, προσφέροντας στον οργανισμό μας την ενυδάτωση που καθημερινά χρειάζεται.

Λίγα λόγια για τον «ΑιματοΚρήτη»

Ο «ΑιματοΚρήτης» είναι ένας εθελοντικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1985 ως σύνδεσμος δωρητών οργάνων σώματος.  Την τελευταία τετραετία ασχολείται εντατικά και με το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας προσφέροντας πλέον στα νοσοκομεία της Κρήτης περισσότερες από 1.000 μονάδες αίματος ετησίως, χωρίς να διατηρεί τράπεζα αίματος. Συνεργάζεται πάντα με τοπικούς φορείς, δήμους, σχολεία, ενορίες κ.λ.π. – κάνοντας πράξη το «πιστεύω» του: η αιμοδοσία αφορά όλους μας!