Όλα τα δεδομένα για τις εκλογές του Ερασιτέχνη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ και αναλύει όλα τα δεδομένα. Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες, οι δύο ορατές υποψηφιότητες, η εσωτερική “αντιπολίτευση” και η μη υπογραφή του συμφωνητικού με την Διοικούσα Επιτροπή.

Η χθεσινή δήλωση – επιβεβαίωση του Φανούρη Βατσινά ότι πρόκειται να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ερασιτέχνη ΟΦΗ θέτει το συγκεκριμένο θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η πιθανή επιστροφή του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στα κοινά του συλλόγου δημιουργεί άλλα δεδομένα και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα του προέδρου του Ερασιτέχνη.

Αρχικά να πούμε ότι οι εκλογές του Ερασιτέχνη ΟΦΗ μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 27 Μαρτίου ενώ, βάσει καταστατικού, η ημερομηνία διεξαγωγής τους μπορεί να παραταθεί για 20 ημέρες ακόμα. Μέχρι σήμερα, δεν έχει παρθεί απόφαση για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές και αυτό αναμένεται  να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο “παράγοντας” Δανδάλης

Ένα μεγάλο ερωτηματικό αποτελούν οι προθέσεις του νυν προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη. Ως γνωστόν, ο Δανδάλης μπήκε πρόεδρος μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αντωνακάκη – του οποίου η διάρκεια ως πρόεδρος διήρκεσε 24 ώρες και στην συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα εκείνος. Είναι γνωστό ότι ο Δανδάλης τα τρία τελευταία χρόνια έχει συμβάλει οικονομικά σε πολύ μεγάλο βαθμό και παρότι “χρεώνεται” την διάλυση του τμήματος μπάσκετ, είναι δεδομένο πως εκείνος αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος – ωστόσο θεωρείται ένα ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ωστόσο ακόμα και αν δεν είναι υποψήφιος, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να αποτελεί τον μοναδικό χρηματοδότη του τμήματος βόλει – όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο άλλος πόλος

Πέραν του Φανούρη Βατσινά, αυτήν την στιγμή φαίνεται ότι υπάρχει ένας άλλος πόλος από νυν μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ που επιθυμούν να διεκδικήσουν το χρίσμα της προεδρίας δίχως ωστόσο να έχει γίνει γνωστό κάποιο πλάνο για το μέλλον του σωματείου. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ βρίσκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο και κατά συνέπεια εκείνοι που θα αναλάβουν τα ηνία του θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια πολύ σημαντική, οικονομική, επένδυση. Μάλιστα, εντός του Ερασιτέχνη ΟΦΗ φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση απόσχισης από τον Γιάννη Δανδάλη με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια εσωτερική αντιπολίτευση.

Η μη υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού

Πέραν όλων των άλλων, ένα σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η μη υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού με την Διοικούσα Επιτροπή. Παρότι από την πλευρά της τελευταίας βγαίνει ένα μήνυμα συσπείρωσης, το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί τον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ από το προηγούμενο καλοκαίρι δίχως να έχει βρεθεί λύση μέχρι τώρα. Τι μπορεί να συμβεί λοιπόν σε περίπτωση που δεν υπογραφεί ενώ το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί κανονικά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook