Πανελλήνιο ρεκόρ από την Μανιού του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η πρώτη κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κορασίδων με 500άρι ακόντιο έγινε από σήμερα η Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ). Η νεαρή αθλήτρια πέτυχε 51,78 μ., επίδοση που αποτελεί το νέο ρεκόρ στο αγώνισμα.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το 51,19 μ. της Μαρίας Ζέρβα με ακόντιο 600 γραμμαρίων. Με βάση τον κανονισμό της IAAF οι κορασίδες αγωνίζονται από πέρυσι με ακόντιο 500 γραμμαρίων. Ωστόσο για να μετρήσει μια επίδοση ως εθνικό ρεκόρ, θα πρέπει η βολή με 500άρι ακόντιο να είναι καλύτερη από το ρεκόρ που είχε σημειωθεί με 600άρι όργανο.

Στη διάρκεια των αγώνων, οι οποίοι έγιναν σε επιλεγμένα αγωνίσματα, με βάση τους κανονισμούς, οι οποίοι ισχύουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, δοκιμάστηκαν όλες οι λειτουργίες του Παγκρητίου σταδίου, οι ροές κυκλοφορίας των αθλητών, τα ηχητικά, η παρουσίαση, η λειτουργία στο στάδιο των κριτών, οι υπηρεσίες υποστήριξης των αθλητών και διεξαγωγής των αγωνισμάτων και γενικότερα όλοι οι τομείς οργάνωσης του πρωταθλήματος.

Την ευκαιρία να δοκιμάσει τον αγωνιστικό χώρο είχε η Μαρία Μπελιμπασάκη, που ήταν νικήτρια στα 200 μ. με 23.57 (1,0), με την Αννα Βασιλείου να ακολουθεί με 24.80. Προπονητικό τεστ έκανε η Ειρήνη Βασιλείου, που επέλεξε να τρέξει 300 μ., εκεί όπου πέτυχε 38.47.