Πρωταθλητής Κρήτης το σκάκι του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Διασυλλογικού Κυπέλλου Κρήτης στο σκάκι με την διεξαγωγή του FINAL-4 που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο, παράλληλα με το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Βετεράνων.

Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό, με ζωντανή μετάδοση όλων των παρτίδων του Κυπέλλου, οι οποίες συγκέντρωσαν πάρα πολλούς διαδικτυακούς θεατές.

Στα αγωνιστικά τώρα, μετά τους 2 γύρους του FINAL-4, κυπελλούχος Κρήτης 2017 αναδείχθηκε ο Ο.Φ.Η., με φιναλίστ την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου. Στην 3η θέση κατατάχτηκε ο Ο.Φ.Σ.Χανίων και στην 4η θέση ο Α.Σ.Ε. ΟΤΕ Χανίων. Στον 1ο γύρο ο Ο.Φ.Η. κέρδισε εύκολα τον Ο.Φ.Σ.Χ. με 3,5-0,5, ενώ και το Γάζι δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τον Ο.Τ.Ε., τον οποίο κέρδισε καθαρά με 3-1. Στον μεγάλο τελικό ο Ο.Φ.Η. υπερίσχυσε του Γαζίου με 3,5-0,5 και στον μικρό τελικό ο Ο.Φ.Σ.Χ. επικράτησε του Ο.Τ.Ε. Χανίων με 2,5-1,5 και πήρε την 3η θέση.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του τελικού ήταν τα εξής:
ΟΦΗ – Γάζι 3,5 – 0,5
Κελίρης – Γρατσέας 1-0
Βλάχος – Μαρούντας ½-½
Αναγνωστόπουλος – Στεφανάτος 1-0
Χριστοδούλου – Βιτσαξάκης 1-0

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ομάδα του Γαζίου αγωνίστηκε (δανεικός από τον ΟΦΗ) ο 17χρονος Νικόλας Βιτσαξάκης, ο οποίος έχει σημειώσει μεγάλη εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα το διεθνές τουρνουά HERAKLION CHESS, που έγινε πριν λίγες μέρες στο GALAXY, όπου πήρε πάνω από 100 μονάδες ΕΛΟ. Ακόμα για πρώτη φορά βρέθηκε αντίπαλος με την πρώην ομάδα του ο επί σειρά ετών παίκτης και προπονητής του σκακιστικού ΟΦΗ Στέφανος Γρατσέας, που επανεμφανίστηκε φέτος στους αγώνες μετά από 1,5 χρόνο.
Επίσης στους αγώνες του Κυπέλλου Κρήτης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον ΟΦΗ το νέο απόκτημα της ομάδας, ο 18χρονος GM Ανδρέας Κελίρης, που θα ενισχύσει φέτος την ομάδα στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Πάτρα. Στους προηγούμενους αγώνες συμμετείχαν ακόμη με τον ΟΦΗ ο Νίκος Παναγιωτάκος, ο Νίκος Σερπετσιδάκης και ο Γιώργος Καδιάνης, με σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του Κυπέλλου.
Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο βασικός διοργανωτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νίκος Καλέσης, ο πρόεδρος της ΕΣΣΚ Χαράλαμπος Στεφανάτος και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Τσορμπατζόγλου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook