Μεγάλες διακρίσεις για το σκάκι του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με δύο τεράστιες διακρίσεις για το σκάκι του ΟΦΗ έκλεισε το 2017.

Συγκεκριμένα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ τερμάτισε στη 2η θέση στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, ενώ ο 18χρονος σκακιστής του ΟΦΗ Ανδρέας Κελίρης πήρε την 3η θέση στο Πανελλήνιο ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών. Πρόκειται για δυο από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που έχουν πετύχει σκακιστές του ΟΦΗ σε πανελλήνιο επίπεδο και δείχνουν τη δυναμική του τμήματος σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα. Αν και η 3η θέση του Κελίρη ήταν περίπου αναμενόμενη σύμφωνα με την ραγδαία εξέλιξή του τα τελευταία χρόνια, η επιτυχία της νεανικής ομάδας του ΟΦΗ αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του σκακιστικού τμήματος. Οι αγώνες και των δύο διοργανώσεων έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη σε μια δύσκολη περίοδο, τόσο λόγω των σχολικών μαθημάτων όσο και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Η συμμετοχή της ομάδας του ΟΦΗ στους αγώνες αυτούς θα ήταν αδύνατη χωρίς την πολύτιμη συμπαράσταση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ από το Δήμο Ηρακλείου, του τμήματος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Το πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή 20 ομάδων, οι οποίες προκρίνονται από τα περιφερειακά πρωταθλήματα όλης της χώρας. Μάλιστα από πέρυσι οι 6 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας προκρίνονται απ’ευθείας στην επόμενη διοργάνωση. Έτσι από την Κρήτη στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν η Σ.Α.Χανίων και ο ΟΦΗ (1η και 6η θέση αντίστοιχα από το πρωτάθλημα του 2016), καθώς και η Κάισσα Χανίων που προκρίθηκε από τον τοπικό όμιλο Κρήτης. Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, με δεύτερο τον ΟΦΗ και τρίτο τον Σ.Ο. Καβάλας. Με την ομάδα του ΟΦΗ αγωνίστηκαν οι εξής σκακιστές και σκακίστριες: Νίκος Σερπετσιδάκης (Α-16), Χρήστος Μπροκαλάκης (Α-14), Γιώργος Παπιδάκης (Α-12), Νίκος Καζάκος (Α-10), Ίριδα Βιτσαξάκη (Κ-16) και Ειρήνη Εργαζάκη (Κ-12). Προπονητής της ομάδας είναι ο σκακιστής του ΟΦΗ, FM Παναγιώτης Χριστοδούλου.

Στο Πανελλήνιο ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας (Ανδρών) συμμετείχαν 10 από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές και ο σκακιστής του ΟΦΗ Ανδρέας Κελίρης τερμάτισε στην 3η θέση, με νικητή τον Γιάννη Νικολαΐδη και δεύτερο τον Θάνο Μαστροβασίλη. Και οι τρεις είναι στελέχη της Εθνικής μας ομάδας έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του γκρανμαιτρ (GM). Ο Κελίρης ανέβηκε μια θέση πιο πάνω από την περυσινή του επίδοση (είχε τερματίσει 4ος) συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία κερδίζοντας 4 μονάδες ΕΛΟ στη διεθνή αξιολόγηση της FIDE (από 2519 στα 2523). Χορηγός του Κελίρη είναι ο “Καφές ΔΑΝΔΑΛΗ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook