Για 4η φορά έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ η Καλογεράκη!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει η δισκοβόλος του ΟΦΗ Φλωρεντία Καλογεράκη που πρωταγωνίστησε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες.

Η νεαρή αθλήτρια του ΟΦΗ… εξαφάνισε τον δίσκο σπάζοντας (!) δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ και ενώ φέτος το έχει καταφέρει αυτό για τέταρτη φορά αφού προηγουμένως είχε κάνει 49.50 στα «Ηράκλεια».

Αρχικά η Καλογεράκη βελτίωσε την παραπάνω επίδοση με βολή 49.65 – επίδοση που καταρρίφθηκε στην μεθεπόμενη βολή πετώντας τον δίσκο στα 52.42! Η δισκοβόλος του ΟΦΗ είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λιλ με την επίδοση που είχε κάνει στα «Ηράκλεια» ωστόσο για ακόμα μια φορά έδειξε το μεγάλο ταλέντο που διαθέτει αλλά και ότι έχει μπροστά της ολόκληρο το μέλλον!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Φλωρεντία Καλογεράκη έπιασε το όριο για το Λιλ και στην σφαιροβολία τερματίζοντας στην πρώτη θέση με βολή στα 13.40 και ενώ το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 13.30!

Συνολικά, ο ΟΦΗ – Vodafone είχε πολύ καλή παρουσία βελτιώνοντας αρκετά την περσινή του βαθμολογική συγκομιδή συγκεντρώνοντας 82 βαθμούς έναντι 67 κατακτώντας τέσσερα μετάλλια.

Στο άλμα εις ύψος, ο Πατραμάνης κατετάγη δεύτερος με επίδοση 2.00 και ενώ η πρώτη θέση κρίθηκε στα 2,2 ενώ στο τριπλουν ο Σπυριδάκης τερμάτισε 3ος με άλμα στα 14,2 και ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Επίσης, πολύ καλή παρουσία είχε και η ομάδα 4Χ400 του ΟΦΗ και η οποία αποτελούνταν από τους Παπαδάκη, Ζάφκα, Μανιαδή και Βασιλάκη. Οι αθλητές του ΟΦΗ τερμάτισαν στην 5η θέση κάνοντας χρόνο 3.31 και αν δεν υπήρχε η ατυχία θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει μετάλλιο.