Προκρίσεις για τους σκακιστές του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ολοκληρώθηκε η τελική φάση των ατομικών νεανικών Κρήτης 2015 που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (Ε.Σ.Σ.Κ.) σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβυζίου (Δ.Ο.Π.Α.Μ.)

Από πλευράς Ο.Φ.Η. την πρόκριση για τα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα κέρδισαν οΓιώργος Παπιδάκης που πήρε με άνεση την πρώτη θέση στην κατηγορία αγοριών έως 10 ετών, με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ο Γιώργος Καδιάνης που πήρε αήττητος την δεύτερη θέση στηνπολύ απαιτητική κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών και ο Ανδρέας Λιανέρης που πήρε την 3ηθέση στην κατηγορία αγοριών μέχρι 12 ετών. Επίσης διακρίθηκαν διεκδικώντας με μεγάλες αξιώσειςτην πρόκριση και παίρνοντας τελικά την πολύ τιμητική δεύτερη θέση στις κατηγορίες τους η Ίριδα Βιτσαξάκη και η Ειρήνη Εργαζάκη στα κορίτσια, ενώ ο Θέμης Μανιός στα αγόρια πήρε την τρίτηθέση χάνοντας οριακά την πολυπόθητη πρόκριση. Αρνητική έκπληξη ήταν η τέταρτη θέση του Νίκου Σερπετσιδάκη στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών, σπάζοντας μια παράδοση που τον ήθελε για τρεις συνεχόμενες χρονιές να παίρνει την πρώτη θέση και βέβαια την πρόκριση στις κατηγορίεςπου είχε λάβει μέρος. Τέλος ο Ηλίας Αγγελάκης (Ο.Φ.Η. 2000) δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 5η θέση στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών. Τις άλλες προκρίσεις των σκακιστών της Ανατολικής Κρήτης πέτυχαν η Αιμιλία Βασιλείου (Λατώ Αγίου Νικολάου) που κατετάγη πρώτη στηκατηγορία κοριτσιών έως 16 ετών, και η Άσπα Δαγκωνάκη (Σ.Ο. Λέων Κάντια) επίσης πρώτη στηκατηγορία κοριτσιών έως 12 ετών. Τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα θα γίνουν πιθανότατα στο Ρίο της Αχαΐας από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2015.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών την πρόκριση πήραν ο Φίλιππος Παρασκάκης (Σ.Α.Χανίων) και ο Γιάννης Αλειφέρης (Ο.Α.Χανίων2000) με 4 βαθμούς ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Θέμης Μανιός (Ο.Φ.Η.) με 3 βαθμούς αφήνοντας πολλές ελπίδες για το σκακιστικό του μέλλον.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 10 ετών επικράτησε με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, εντυπωσιάζοντας με την απόδοση του και δείχνοντας για μια ακόμα φορά τις μεγάλες του σκακιστικές δυνατότητες ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Φ.Η.), ενώ την πρόκριση πήρε σχετικά άνετα και ο Νίκος Γαλανάκης (Α.Ο.Κύδων Χανίων) με 4 βαθμούς.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών είχαμε την εύκολη επικράτηση του Χρήστου Μαρινάκη (Ο.Α.Χανίων) με 5 βαθμούς, με δεύτερο το Γιώργο Παπαδημητράκη (Σ.Α.Χανίων) και τρίτο τον Ανδρέα Λιανέρη (Ο.Φ.Η.).

Στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών επικράτησε ο Νίκος Γεωργακόπουλος (Σ.Α.Χανίων) με 4 βαθμούς, παρά την ήττα του στον τελευταίο αγώνα από τον Σερπετσιδάκη. Στη δεύτερη προνομοιούχο θέση είχαμε ισοβαθμία και σε αγώνες μπαράζ μειωμένου χρόνου επικράτησε ο Δημήτρης Πισσαδάκης (Κύδων Χανίων), αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Γιάννη Κυριακάκη (ΟΑΑΗ). Στην τέταρτη θέση ακολούθησε ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) και στην πέμπτη ο Νίκος Μαγουλιανός (Λατώ Αγίου Νικολάου).

Στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών την πρώτη θέση πήρε για μια ακόμα φορά ο πολύ έμπειρος και με πολλές επιτυχίες σε πανελλήνια πρωταθλήματα Αργύρης Παπαδόπουλος (Σ.Α.Χανίων) με 4,5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε αήττητος, με πολύ καλές εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες και συνεχίζοντας την εντυπωσιακή ανοδική του πορεία των τελευταίων μηνών ο Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.) με 4 βαθμούς, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Σταύρο Φυντριλάκη (Α.Ο. Κάϊσσα Χανίων) με 3,5 βαθμούς. Ακολούθησαν στην τέταρτη θέση ισόβαθμοι με 1 βαθμό οι Χαράλαμπος Αναγνωστάκις (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου), Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου) και Χρήστος Τσιχλής (Λατώ Αγίου Νικολάου)

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε σχετικά άνετα η Αντωνία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χανίων) με 3 βαθμούς και ακολούθησαν η Εύα Γουμενάκη (ΣΚ.Ο.Ρεθυμνου) η Καλλιρρόη Αγγελέτου (Σ.Ο.Λέων Κάντια) και η Κατερίνα Κοζύρη (Λατώ Αγίου Νικολάου).

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών παρά λίγο να έχουμε την μεγάλη έκπληξη καθώς η Ευαγγελία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χανίων) βρέθηκε νωρίς σε πίεση χρόνου στον αγώνα της απέναντι στην Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η.). Η εμπειρία όμως σε συνδυασμό με την σκακιστική της ποιότητα βοήθησε την Καραβιτάκη να ξεπεράσει την δύσκολη θέση και να πάρει την νίκη και μαζί την πρώτη θέση και την πρόκριση.

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση και στους αγώνες μπαράζ μειωμένου χρόνου που ακολούθησαν, την πρόκριση πήρε η Άσπα Δαγκωνάκη (Σ.Ο. Λέων Κάντια) αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Χρυσή Κουκουράκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου) και στην τρίτη την Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Α.Ο.Κύδων Χανίων). Τέταρτη τερμάτισε η Ευτυχία Βάλλα (Λατώ Αγίου Νικολάου).

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε η Αργυρώ Πετράκη (Α.Ο. Κάισσα Χανίων) με 2 βαθμούς με δεύτερη την Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.) και τρίτη την Ιωάννα Τζανάκη (Α.Ο.Α.Ν.2000).

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών η πρόκριση κρίθηκε στην διαδικασία των μπαράζ με τελική νικήτρια την Αιμιλία Βασιλείου (Λατώ Αγίου Νικολάου) δεύτερη την Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) και τρίτη τη Δανάη Φιλοξένη (Α.Ο.Κύδων).