Βασιλάκης: «Ντρεπόμασταν όταν χάναμε συνέχεια»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

O αρχηγός του ΟΦΗ στο πόλο, Φανούρης Βασιλάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την ιστορική πρώτη νίκη στην Α1, την δύσκολη συνέχεια, τον Μάκη Βολτυράκη αλλά και τον κόσμο της ομάδας. 

Ο ΟΦΗ έγραψε ιστορία το περασμένο Σάββατο καθώς επικράτησε με 7-5 του ΠΑΟΚ, κατακτώντας  για πρώτη φορά νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο.

O αρχηγός της ομάδας, Φανούρης Βασιλάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την ιστορική πρώτη νίκη του ΟΦΗ στην Α1, την δύσκολη συνέχεια, τον Μάκη Βολτυράκη αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε o Φανούρης Βασιλάκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την ιστορική πρώτη νίκη του ΟΦΗ σε επίπεδο Α1 

«Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους πήραμε την πρώτη μας νίκη. Το τελευταίο διάστημα έχουμε ανέβει και είχαμε ανάγκη αυτή την νίκη για να ανέβουμε ψυχολογικά. Χρειαζόμασταν αυτή την νίκη και ειδικά μετά την βαριά ήττα από το Π. Φάληρο, τα βάλαμε κάτω και είπαμε οτι δεν πάει άλλο. Μας βοήθησαν και τα φιλικά με την Κίνα, όπου βρήκαμε ρυθμό. Ξεκολλήσαμε από το ψυχολογικό όριο του «μηδέν» και τώρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα για μας».

Για το που κρίθηκε το ματς με τον ΠΑΟΚ (7-5) για την 9η αγωνιστική

«Σε αυτό το πρωτάθλημα, πλην των Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης, όλοι μπορούν να νικήσουν όλους. Είχαμε από την αρχή το πάνω χέρι. Το ματς κρίθηκε στο πάθος, τα λίγα ατομικά λάθη και την πολύ καλή άμυνα που παίξαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και με μεγαλύτερο σκορ. Έχουμε και κάποια παράπονα από την διαιτησία. Τώρα χρειάζεται υπομονή και να μην πάρουν τα μυαλά μας… αέρα. Θα δουλέψουμε σκληρά και ελπίζω να κάνουμε το Χριστουγεννιάτικο δώρο με νίκη την Τετάρτη επί του Απόλλωνα. Το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ

«Είναι δίπλα μας και στις χαρές και στις λύπες και τον ευχαριστούμε πολύ. Στηρίζει την ομάδα εμπράκτως και θέλουμε να του δίνουμε χαρές».

Για την πορεία της ομάδας

«Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά χωρίς να ψάνχω για δικαιολογίες, το γεγονός οτι η  Α2 τελείωσε 2 μήνες μετά από την Α1 ήταν καθοριστικό για τον σχεδιασμό μας. Δεν βρίσκαμε παίκτες να πάρουμε και όλα έγιναν βιαστικά και την τελευταία στιγμή. Δεν είχαμε και την εμπειρία της κατηγορίας και ήταν και ξαφνική η άνοδος μας καθώς αν το ξέραμε οτι θα ανεβαίναμε θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τα…  κουμάντα μας πριν. Επενδύσαμε σε νέα παιδιά. Θέλει χρόνο να δέσουμε και να καταλάβει ο ένας τον άλλο. Η Α1 είναι πολύ δύσκολη και σχολείο για όλους μας. Υπάρχουν δυνατές ομάδες και παίκτες με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, από νεαρή ηλικία».

Για την άνοδο του ΟΦΗ

«Ήταν κάτι τεράστιο για μας. Μπήκαμε κατ΄ευθείαν στα βαθιά. Ανεβήκαμε με ψυχή και με ένα μικρό ρόστερ. Είναι μεγάλη τιμή να φοράς το σκουφάκι με το σήμα του ΟΦΗ και να εκπροσωπείς το Ηράκλειο στο ανώτερο επίπεδο.  Αισθανόμαστε το βάρος. Η αλήθεια είναι οτι ντρεπόμασταν όταν χάναμε συνέχεια. Μας ήρθε να βάλουμε τα…. κλάματα. Δεν άξιζε να χάνουμε και τώρα πιστεύω οτι ήρθε η στιγμή να ανέβουμε βαθμολογικά. Το δύσκολο είναι να μείνουμε. Αν σωθούμε θα καθιερωθούμε στην κατηγορία τα επόμενα χρόνια».

Για τον Μάκη Βολτυράκη

«Η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες είναι οτι έχουμε έναν τόσο έμπειρο προπονητή. Αυτό είναι το μεγάλο μας ατού. Προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Όλοι είμαστε χαρούμενοι με τον προπονητή μας και χαιρόμαστε που μας εμπιστεύεται και πιστεύει σε μας. Μας ανεβάζει καθημερινά. Μπορεί να μας λείπει η εμπειρία ως ομάδα αλλά στον πάγκο ήμαστε στο καλύτερο επίπεδο. Μελετάει όλα τα ματς και τους αντιπάλους. Μας δίνει να καταλάβουμε οτι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις άλλες ομάδες».

Για το μήνυμα που στέλνει στους φίλους του ΟΦΗ και τις ευχές του για τα Χριστούγεννα

«Να ξέρει ο κόσμος οτι σε κάθε ματς θα δίνουμε το 1000% των δυνάμεων μας. Δουλεύουμε καθημερινά με πολλές ώρες προπόνησης και οι κόποι μας θα ανταμειφθούν. Θέλω να δώσω τις ευχές μου για υγεία σε όλους και Χρόνια Πολλά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook