Θέμα: Ο παίκτης που δεν ήρθε στον ΟΦΗ και τώρα τον θέλει ο Μουρίνιο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην Πορτογαλία και την Αγγλία έχουν “οργιάσει” τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ζοάο Μάριο να βρίσκεται στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Και όμως αυτός παίκτης μπορούσε να είχε παίξει στον ΟΦΗ.

Ήταν Χριστούγεννα του 2013 με τον Ρικάρντο Σα Πίντο και τον Πουλινάκη να έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο τότε προπονητής του ΟΦΗ αποτελεί “σημαία” για τα “λιοντάρια” της Λισαβόνας και όπως γίνεται κατανοητό ψαχνόταν για να φέρει ποδοσφαιριστές στο Ηράκλειο.

Το μάτι του Σα Πίντο που έκοβε αρκετά, είχε επικεντρωθεί στον τότε νεαρό αμυντικό μέσο Ζοάο Μάριο. Ο Σα Πίντο τον γνώριζε καλά από την θητεία τους στην δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ και επί της ουσίας είναι ο προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας και να καθιερωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια ως ένα από τα καλύτερα “6αρια” της Ευρώπης.

Η Πορτογαλία βούιζε ότι ο Ζοάο Μάριο θα έρθει δανεικός στον ΟΦΗ μέχρι το τέλος της περιόδου 2013 – 2014 προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ήθελε να έρθει στον ΟΦΗ αφού γνώριζε τον Ρικάρντο Σα Πίντο και παράλληλα εκείνο το διάστημα ο Ζοάο Μάριο έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος

Χαρακτηριστικά η “Record” έγραφε τότε: “Ο Ρικάρντο Σα Πίντο τόνισε στις συζητήσεις του με την Σπόρτινγκ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό από την δεύτερη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος και αυτή η διαφορά δυναμικότητας θα δώσει την δυνατότητα στον Ζοάο Μάριο Εντουάρντο να βελτιωθεί αγωνιζόμενος στην ελληνική Σούπερ Λιγκ αλλά και να ωριμάσει αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σπόρτινγκ”.

Ο δανεισμός του Ζοάο Μάριο δεν έγινε ποτέ αφού η Σπόρτινγκ προτίμησε να τον παραχωρήσει δανεικό στην Σετουμπάλ προκειμένου να τον έχει κοντά της και να τον παρακολουθεί περισσότερο.

Έκτοτε η καριέρα του 22χρονου αμυντικού εκτοξεύτηκε και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τότε ο Ζοάο Μάριο “κοστίζε” στο transfermakt 1,2 εκ. ευρώ ενώ τώρα αποτιμάται στα 12 εκ. ευρώ!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook