Πήρε το ΟΚ ο Ραζής

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Για να μεταγραφεί στο Ρέθυμνο ο Κύπριος πρώην παίκτης του ΟΦΗ.

Έτοιμος να παρουσιαστεί ενώπιον του Ρεθεμνιώτικου κοινού είναι ο Χριστόφορος Ραζής. Ο Κύπριος πόιντ γκαρντ που ακολουθεί κατά πόδας αυτό το διάστημα την προετοιμασία με την ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings, φαίνεται πως πήρε το οριστικό «οκ» από το προπονητικό δίδυμο των συνεργατών του κ. Κωνσταντινίδη, κ.κ. Μυκονιάτη, Μητρόπουλου και θα αποτελέσει μία -ίσως την τελευταία μεταγραφή- γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Βέβαια, η λέξη «τελευταία» είναι μια μεγάλη κουβέντα στο χώρο του μπάσκετ, καθώς κάθε Σεπτέμβρη διακρίνουμε πληθώρα διορθωτικών αλλαγών από τους προπονητές. Ας είναι.
 
Ο Χριστόφορος Ραζής δεν είναι βέβαια άγνωστος στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι 27 χρονών (έχει γεννηθεί στις 7 Ιουλίου του 1989) και με ύψος 1.94μ. έχει αγωνιστεί πριν από δύο χρόνια στον ΟΦΗ στην κατηγορία της Α2.
Η Ελλάδα για ‘κείνον αρχικά, αποτέλεσε ένα πέρασμα προκειμένου να δοκιμάσει στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία. Έχοντας το προνόμιο κατόχου γερμανικού διαβατηρίου, κέρδισε μια θέση και δικαίωσε τους παράγοντες των Ρόκετς που τον επέλεξαν. Εκεί ανέβασε το δικό του μπασκετικό επίπεδο μολονότι αγωνιζόταν στην Α2. Η παρουσία του στους Ρόκετς χαρακτηρίστηκε εξαιρετική, γι’ αυτό και πήρε μεταγραφή στην Ότινγκερ.
 
Εν συνεχεία τον ζήτησαν αρκετές ομάδες με τον ΓΣ Κύμης να τον έχει ψηλά στη λίστα του.
Το Ρέθυμνο Cretan Kings όμως έκανε την κίνηση που περίμενε και ο ίδιος ο πόιντ γκαρντ για να βρεθεί τελικά ξανά στο νησί μας αλλά λίγο πιο δυτικά.
Παρ’ ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών στο ρόστερ των «κεραμιδί», ο Ραζής δέχθηκε να δοκιμαστεί και πέρασε με επιτυχία το τεστ. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι στη θέση των πόιντ γκαρντ, το Ρέθυμνο διαθέτει παίκτες όπως ο Τάλτον, ο Θεοδωρίδης, ο Χριστοδούλου και ο Ζάμπας.
 
Ο Ραζής θα προπονείται με την ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings ως και αυτή την Παρασκευή και μετά θα πάρει άδεια για να παρευρεθεί στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική ομάδα της Κύπρου.

Πηγή: rethnea.gr