«Ο πρίγκιπας είναι ΟΦΗ» σύμφωνα με την Ελληνοφρένεια!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μέσα από ένα απολαυστικό κείμενο, η Ελληνοφρένεια περιγράφει την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τζέντα προκειμένου να μιλήσει στον πρίγκιπα αποκαλύπτοντας τα συναισθήματα του για τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά το κείμενο από το ellinofreneia.net

Σκοπός των επιτελών του Ellinofreneia.net, είναι να ανακαλύψουν τα μυστικά και την ταυτότητα του Σουλτάν Μπιν Φαρφαν αλ Σαούντ, του Σαουδάραβα… κροίσου που επιθυμεί να γίνει το νέο αφεντικό του Παναθηναϊκού.

Πρώτος μας σταθμός η Τζέντα τόπος καταγωγής του πρίγκιπα. Επισκεπτόμαστε το σπίτι που έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Βρίσκεται στην παραλία της πόλης και έχει θέα όλη την Eρυθρά θάλασσα. Μας ανοίγει η οικονόμος, μετά από μια σύντομη ξενάγηση μας αποκαλύπτει ότι ο πρίγκιπας ήταν από μικρός ΟΦΗ. Στον τοίχο, υπάρχει μία αφιέρωση του Νίκου Μαχλά. (Στον αδελφικό φίλο Φαρφάν για να θυμάται το ξενύχτι μας στον Νίκο Βέρτη).

Λίγο αργότερα προστίθεται στην παρέα και η κυρία Ναζλ Φερέρ Αζιζ, νταντά του πρίγκιπα. Μας εξηγεί ότι ο πρίγκιπας “Μισεί θανάσιμα τον Κόκκαλη και την εφημερίδα Γαύρος, αντιπαθεί το κόκκινο και γι’ αυτό δεν έχει φάει ποτέ ντομάτα”. “Όνειρό του σήμερα, είναι να βυθίσει όλα τα τάνκερ του Μαρινάκη και να τον αφήσει ταπί, να σέρνεται κάτω σαν σκουλήκι” προσθέτει.

Επόμενος σταθμός μας το μεγάλο τζαμί της Τζέντα. Εκεί μας υποδέχεται το ιμάμης Αλί Τεμέλ. Είναι ο ίδιος, που πριν από 25 χρόνια πραγματοποίησε την τελετή της περιτομής στον νεαρό πρίγκιπα και με καμάρι μας επιδεικνύει την αμφίεση του εκείνη την ημέρα. “Γιατί τα χρώματα είναι μαύρο και άσπρο;” τον ρωτάμε. “Είναι τα χρώματα του ΟΦΗ, της αγαπημένης ομάδας του πρίγκιπα” μας εξηγεί. “Προχτές ήρθε σε μένα κλαίγοντας για να εξομολογηθεί. Δεν θέλει να προδώσει τον ΟΦΗ αλλά ο Παναθηναϊκός φαντάζει γι’ αυτόν την μόνη διαθέσιμη ευκαιρία να αναμιχθεί με το Eλληνικό ποδόσφαιρο και να βρεθεί κοντά στον ΟΦΗ. Απ’ ότι ξέρω μάλιστα,σκοπεύει να αλλάξει και το έμβλημα της ομάδας.”

Το απόγευμα της ίδιας μέρας αναχωρούμε για το Ριάντ, πρωτεύουσα της Σ. Αραβίας με σκοπό να επισκεφτούμε την έδρα της κατασκευαστικής εταιρίας, που ανήκει στον Σουλτάν Μπιν Φαρφάν αλ Σαούντ. Τα γραφεία βρίσκονται σε έναν ουρανοξύστη ύψους 320 μέτρων, στον πρώτο όροφο. Συναντάμε τον πρόεδρο των εργαζομένων της εταιρίας. Μας καλοδέχεται στην κεντρική αίθουσα συσκέψεων. Αυτό που προξενεί εντύπωση από την αρχή, είναι ένα μεγάλο πορτρέτο του Γιώργου Παπανδρέου που κοσμεί μεγαλύτερο τοίχο. “Τι είναι αυτό;” τον ρωτάμε με απορία. “Ο πρίγκιπας αποτελεί εκ των μεγαλυτέρων θαυμαστών του σοσιαλιστή οραματιστή, που αλλάζει την Ελλάδα” μας απαντά. “Είναι, μάλιστα, επίτιμος προσκεκλημένος στις συνδιασκέψεις της σοσιαλιστικής διεθνούς”. Μας εξηγεί ότι πριν από δύο χρόνια προσπάθησε να ανατρέψει τον νεοφιλελεύθερο βασιλιά Αμπντουλάχ, αλλά η επανάσταση απέτυχε, η εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού αναβλήθηκε, και ο πρίγκιπας γλίτωσε τον απαγχονισμό την τελευταία στιγμή. Έπειτα μας συνοδεύει στον Διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας τον Σαλάμ Σοσόν Μπιν Φαρούκ.

Ο κ. Φαρούκ αναμένεται να αναλάβει την προεδρεία της ομάδας του Παναθηναϊκού αν οι συνομιλίες καταλήξουν σε συμφωνία. Μας εξηγεί λοιπόν τις πρώτες του κινήσεις. “Ο πρίγκιπας λόγω τον σοσιαλιστικών του πεποιθήσεων θέλει να κάνει μεταγραφές κυρίως από την Αφρική και την Λατινική Αμερική, για να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην εξάλειψη της φτώχειας. Θέλει βέβαια να κάνει μία μόνο εξαίρεση και να φέρει στην ομάδα τον Μήτρογλου από τον Ατρόμητο. Ο Κώστας είναι η μεγάλη του αδυναμία. Υπάρχει όραμα για την ομάδα, θα τα αλλάξουμε όλα, ακόμα και οι φανέλες θα γίνουν μαύρες με πράσινες ρίγες για να θυμίζουν στον πρίγκιπα κάτι από τον ΟΦΗ.”

Γυρίζοντας στην Αθήνα συνειδητοποιήσαμε ότι ο πρίγκιπας έχει σχέδιο για τον Παναθηναϊκο. Θέλει να τον καθιερώσει στους κορυφαίους της Ευρώπης. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι ίσως αυτή είναι η απαρχή και για άλλες επενδύσεις στη χώρα μας από τον αραβικό κόσμο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook