Πίσω από τα καπνογόνα και τα συνθήματα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Είναι ωραίες στιγμές να βλέπουμε όμορφες εικόνες από την Θύρα 4. Με καπνογόνα και με συνθήματα όμως από την στιγμή που οι “υπεύθυνοι” τα στέρησαν από τα γήπεδα, πρέπει να πούμε και κάτι άλλο, ομοίως σοβαρό.

Αυτό δεν είναι άλλο από την υπεύθυνη στάση των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ. Το έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν: Το πανό με το σύνθημα “το καπνογόνο δεν είναι έγκλημα” είναι ότι πιο σωστό έχει βγει στα ελληνικά γήπεδα. Και είναι γεγονός ότι σε ένα γήπεδο ζεστό και θερμό όπως είναι το “Γεντί Κουλέ”, δεν έχει συμβεί το παραμικρό μέσα στα τελευταία χρόνια.

Γνωρίζοντας φέτος πως ακόμα και ένα καπνογόνο να κάνει την εμφάνιση του, μπορεί να επιφέρει ποινές που αρχίζουν από εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα μέχρι και αποκλεισμό της έδρας, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ φροντίζουν σθεναρά να δείχνουν αυτήν την στάση υπευθυνότητας. Σε δύο παιχνίδια άναψαν καπνογόνα και αυτό συνέβη αφού ολοκληρώθηκαν δείχνοντας ότι βρίσκονται στο πλευρό του ΟΦΗ με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο. Όσο και αν δεν μας αρέσει να βλέπουμε “μουντές” εξέδρες γιατί το καπνογόνο (με την σωστή χρήση του δίνει άλλη ομορφιά), εκείνοι ξέρουν πως το καλύτερο που μπορεί να συμβεί για τον σύλλογο δεν είναι άλλο από την προστασία του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook