Στα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ» 13 χρόνια μετά…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια τυχαία επίσκεψη του Ευγένιου Γκέραρντ στο γήπεδο όπου έγραψε την σύγχρονη ιστορία του ΟΦΗ ήταν αρκετή για να ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΟΥΜΕ όλοι για τα υπέροχα χρόνια που μας έχει χαρίσει αυτός ο σύλλογος.

Από την μικρή πόρτα των αποδυτηρίων εμφανίστηκε ο Ευγένιος Γκέραρντ, περαστικός ων από το γήπεδο είδε ανοικτή την πόρτα, απόρησε και μπήκε να ρωτήσει γιατί ήταν ανοικτή αλλά έστω και έτσι ήταν μια αφορμή για να περάσει το κατώφλι του ιστορικού γηπέδου του ΟΦΗ, 13 χρόνια μετά όπως ο ίδιος έλεγε στους υπαλλήλους της ΠΑΕ.

Αφού έκανε μια βόλτα στον χώρο των αποδυτηρίων και κοιτώντας με νοσταλγία τις φωτογραφίες της εποχής του μίλησε με τους ανθρώπους της ομάδας που εκείνη την στιγμή ήταν εκεί. Την Θεανώ Ρασούλη και τον Μανώλη Τζιρίτα με τον οποίο ήταν μαζί για 16 ολόκληρα χρόνια.

Περπάτησε στον διάδρομο που περνάει μπροστά από τα αποδυτήρια του ΟΦΗ και σταμάτησε σε κάθε φωτογραφία που ήταν κρεμασμένη στους τοίχους, δεξιά και αριστερά. Πλέον, είναι 72 χρονών και με ένα μπαστουνάκι στο χέρι όμως αυτό το γεγονός δεν τον εμπόδισε καθόλου να διαβεί εκείνον τον διάδρομο που μυρίζει ΟΦΗ από… πάνω έως κάτω!

Βγαίνοντας από το «Γεντί Κουλέ» είπε χαμογελώντας «μετά από 13 χρόνια μπαίνω ξανά στα αποδυτήρια του γηπέδου» και συνέχισε λέγοντας με… παράπονο: «Μόνο το γραφείο μου έμεινε ίδιο. Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει, τίποτα δεν ήταν όπως τον καιρό που ήμουν εγώ στην ομάδα!»

Η μεγάλη και αξέχαστη φυσιογνωμία του Ευγένιου Γκέραρντ συνεχίζει να πλανάται πάνω από τον ουρανό του «Γεντί Κουλέ» και το βλέμμα του που καθηλώνει τους πάντες, διαπέρασε όσους βρέθηκαν στον δρόμο του.

«Γεια σου Μίστερ» του φώναξαν κάποιοι φίλαθλοι του ΟΦΗ που περνούσαν έξω από το «Γεντί Κουλέ» εκείνη την ώρα ενώ μια συνάντηση με τον Κώστα Χανιωτάκη επανέφερε στο μυαλό όλων μας όλες εκείνες τις ωραίες και μοναδικές στιγμές που μας έχει χαρίσει αυτός ο σύλλογος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook