Η επιλεκτική ευαισθησία και οι περιπτώσεις Βεζυρίδη, Μαυρία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο επικοινωνιακός πόλεμος κατά του ΟΦΗ και του κόσμου του ήταν τέτοιος που μας υποχρέωσε να δούμε την… «αντίδραση» που υπήρξε στην επίθεση που δέχτηκε ο Βεζυρίδης στα Γιάννενα.

Το βράδυ της Δευτέρας αφιερώθηκαν πολύωρες τηλεοπτικές εκπομπές, βγήκαν από το καβούκι τους παλαίμαχοι που με το πέρας των χρόνων είχαν χαθεί ενώ χιλιάδες λέξεις γράφτηκαν για τον… «βάρβαρο» που χτύπησε τον Μαυρία με μπουνιές, κλωτσιές και αντικείμενα. Πέραν της ειρωνείας επαναλαμβάνουμε ότι δεν νομιμοποιείται αυτή η απαράδεκτη ενέργεια.

Όμως, θέλοντας να δούμε την αντίδραση όλων εκείνων που αγαπούν και κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, γυρίσαμε τον χρόνο πίσω για να δούμε τι αντιδράσεις υπήρξαν μετά την επίθεση στον Βεζυρίδη.

Προσέξτε: Στα Γιάννενα υπήρξε εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, επίθεση σε ποδοσφαιριστή και στην συνέχεια εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας που προφανώς δεν ήθελε να ασχοληθεί. Στο Ηράκλειο πάλι, υπήρξε ένα χτύπημα (καταδικαστέο και κατακριτέο) δίχως ωστόσο να υπάρξει εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο.

Γυρνώντας, λοιπόν, πίσω τον χρόνο είδαμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Πράσινη» και «Derby». ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ! Προσέξτε: Δεν έγινε ούτε καν αναφορά στο επεισόδιο αφήνοντας το να περάσει απαρατήρητο.

Προχθές βέβαια φρόντισαν να κινήσουν όλο τον «πράσινο μηχανισμό» για να δείξουν τι; Ότι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι βάρβαροι, αλήτες και χούλιγκαν!

Έκαναν δε μια απίστευτη ενέργεια που συμβαδίζει με άλλες εποχές! Μεγέθυναν το πρόσωπο του δράση ενώ λίγους μήνες νωρίτερα έκαναν τα «στραβά μάτια» στην αλητεία που έσπερνε τον τρόμο στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά τον ΠΣΑΠ, τι να πούμε; Ένα συνδικαλιστικό όργανο που κατάντησε… όργανο στην κυριολεξία. Να παίζει αυτό και να χορεύουν γύρω του οι «πράσινοι» και «κόκκινοι» χορευτές.

Στην περίπτωση του Βεζυρίδη ήταν εξαφανισμένοι απλά επειδή έπαιζε στον ΟΦΗ και όχι σε κάποιον από τους «ακριβοθώρητους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Έφτασαν στο σημείο να «ξεφτιλιστούν» από τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη που απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του ΠΣΑΠ για αποχή από τους αγώνες επειδή απλά ο Σύνδεσμος ήταν ΑΠΩΝ.