«Υπάρχει θετική ανταπόκριση από επιχειρηματίες»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανόλης Παπακαλιάτης παραχώρησε συνέντευξη στην TV Creta και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ΟΦΗ τονίζοντας η καλύτερη λύση για το σύλλογο είναι να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Όσον αφορά του υποψήφιους επενδυτές και τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος ώστε να βρεθούν κάποιοι σοβαροί επιχειρηματίες να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας, ο Μανώλης Παπακαλιάτης αποκάλυψε στην TV CRETA και τον Στέλιο Σβολιαντόπουλο πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοήθησουν αλλά είναι ακόμα συγκρατημένοι καθώς υπάρχουν κάποια νομικά θέματα που πρέπει να λυθούν.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει πως προτεραιότητα όλων είναι η ενότητα για το καλό του ΟΦΗ.

Ο κ. Παπακαλιάτης μίλησε για:

-την γενική συνέλευση που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και αν θα υπάρξει διοίκηση:

«Όλος ο φίλαθλος κόσμος και όσοι έχουν δείξει ενδιαφέρον, όπως εγώ, για το μέλλον του ΟΦΗ, περιμένουμε την 18η Μαΐου. Εάν τεθεί και θέμα συμμετοχής της ομάδας στη Β’ Εθνική ή εάν θα αποφασιστεί η μη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική, οπότε αυτομάτως θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική».

-τις επαφές που έχει κάνει ο ίδιος με επιχειρηματίες ώστε να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα της ομάδας:

« Έχουν γίνει επαφές, έχουμε κάνει συναντήσεις, όμως οι παράγοντες είναι λίγο συγκρατημένοι, θέλουν πρώτα να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα καθώς υπάρχουν ορισμένα νομικά θέματα που πρέπει να λυθούν πρώτα. Όπως για παράδειγμα, ποια είναι η διαδικασία για τη Β’ ή τη Γ’ Εθνική. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή. Είναι επίσης το πρόβλημα της εκχώρησης της χρήσης του Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ για το γήπεδο. Είναι τέτοιου είδους θέματα που πρέπει να λυθούν και συμφωνήσαμε όλοι να περιμένουμε τη γενική συνέλευση, ώστε να δούμε αν υπάρξει απαρτία, εάν υπάρξει απόφαση, αν τεθεί θέμα για Β’ ή Γ’ Εθνική. Προς το παρόν το θέμα που, απ’ όσο γνωρίζω, έχει τεθεί από το τωρινό διοικητικό συμβούλιο το οποίο έχει οριστεί από το Ειρηνοδικείο, είναι το θέμα εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου. Πρέπει να τεθεί ακριβώς το θέμα που ζητάει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου, που στην προκειμένη περίπτωση το έχει ο Ερασιτέχνης, όπως ξέρετε ο Ερασιτέχνης έχει γύρω στο 20%. Άρα νομιμοποιείται τόσο μεγάλο ποσοστό να ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο, να θέσει θέμα εκτός της εκλογή διοικητικού συμβουλίου, και την επόμενη μέρα της ομάδας».

-το αν επιβεβαιώνει τα ονόματα που έχουν ακουστεί και με τα οποία φέρεται να έχει έρθει σε επαφή ώστε να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας:

«Υπήρξε θετική ανταπόκριση από ορισμένους επιχειρηματίες, κωλύομαι να αναφέρω ονόματα, αλλά με προϋποθέσεις. Για παράδειγμα κάποιοι είπαν ότι θα βάλουμε τα χρήματα αλλά αυτά θα διαχειρίζονται από τον Ερασιτέχνη, άρα εκεί πρέπει να βρεθεί μια λύση. Γιατί αν η ομάδα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, θα είναι υπεύθυνος ο Ερασιτέχνης. Για μένα είναι μονόδρομος η Γ’ Εθνική, δεν υπάρχει άλλη λύση, εκτός και αν βρεθεί κάποιος “μεσσίας” να βάλει τα χρήματα που χρωστάει η ΠΑΕ, τα οποία δεν γνωρίζουμε πόσα είναι. Κανείς δεν γνωρίζει, όλα τα νούμερα που λέγονται είναι αυθαίρετα».

-τι ακριβώς θέλουν οι επιχειρηματίες ώστε να εμπλακούν στην επόμενη μέρα του ΟΦΗ:

«Θέλουν να υπάρχει ένα καθαρό τοπίο. Να γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει. Να μην υπάρχει θολό τοπίο. Να είναι σίγουροι ότι η ομάδα ξεκινάει από τη Γ’ Εθνική, να υπάρχει μια επιτροπή που θα διοικεί την ομάδα, να μην υπάρχουν παρεμβάσεις και τα χρήματα που θα μπουν, τα οποία θα είναι αρκετά, να μετοχοποιηθούν αργότερα.  Δεν  ευελπιστεί κανείς να τα πάρει πίσω, αλλά όταν η ομάδα ανέβει στη Β’ Εθνική να έχουν και κάποιο λόγο στην κατηγορία αυτή. Ότι δεν θα πάρει κάποιος την ομάδα έτοιμη στη Β’ Εθνική. Όλοι (σ.σ. οι επιχειρηματίες), δεν είναι και πάρα πολλοί, έχουν πει ότι θέλουν ένα καθαρό τοπίο, μια νέα αρχή. Πιστεύουν ότι η ομάδα έχει μέλλον, μάλιστα κάποιοι είπαν και ας μην ανέβουμε την πρώτη χρονιά δεν πειράζει. Απλώς πρέπει να κάνουμε καλή οργάνωση, με σωστές επιλογές, χωρίς να χρεώνουμε την ομάδα και ο στόχος να μην είναι άλλος από το να επανέλθει στην Α’ Εθνική».

-το αν επιθυμούν, κάποιοι από αυτούς να είναι και στο διοικητικό συμβούλιο :

«Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Μάλιστα μετά που θα ληφθεί απόφαση στη γενική συνέλευση θα πρέπει να γίνει μια συνάντηση με το αρμόδιο όργανο, που είναι το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Δεν υπάρχει λόγος να λέμε “αν η ομάδα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική”, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα βάλει πάνω από δέκα εκατομμύρια ίσως και δεκαπέντε για να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Οι λύσεις που ακούω δεξιά και αριστερά, για άλλο μητρώο, άλλη ομάδα, άλλο ΑΦΜ, δεν νομίζω ότι αρμόζουν για τον ΟΦΗ. Για μένα η λύση είναι μονόδρομος και είναι η Γ’ Εθνική. Βεβαίως αν υπάρχει άλλη λύση η οποία θα ειπωθεί στη γενική συνέλευση και βρεθεί κάποιος να βάλει τα χρήματα, τότε όλοι θα υποστηρίξουμε τη λύση αυτή».

-το αν υπάρχει περίπτωση να ηγηθεί ο ίδιος:

«Όχι, προς Θεού, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Ο ΟΦΗ είναι ενωμένος. Εμείς δεν πάμε κόντρα σε κανένα, όταν λέω εμείς εννοώ οι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούμε, θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί. Δεν χωρούν αντιδικίες κλπ, πρέπει να είναι ενιαίος ο ΟΦΗ».

τις κινήσεις που κάνει και ο Νίκος Μαχλάς ώστε να βρεθεί λύση για τον ΟΦΗ:

«Δεν μπορεί κανείς να του αφαιρέσει το δικαίωμα, ειδικά του κυρίου Μαχλά, κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει σε κανένα το δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια θέλει ή θεωρεί ότι είναι αναγκαία για το καλό του ΟΦΗ».

-το αν στη γενική συνέλευση της 18ης Μαΐου δεν προκύψει νέα διοίκηση:

«Τότε πρέπει να πάμε σε επαναληπτική. Αν είναι το θέμα μόνο η εκλογή διοικητικού συμβουλίου, πολύ δύσκολα θα προκύψει ένα διοικητικό συμβούλιο εκλεγμένο από τη γενική συνέλευση. Θα πρέπει πάλι να ακολουθηθεί ο δρόμος του Ειρηνοδικείου, διορισμένο διοικητικό συμβούλιο και ξανά από την αρχή. Θα χάνεται χρόνος χωρίς λόγο. Γι αυτό πιστεύω πως το τωρινό διοικητικό συμβούλιο, εφόσον έχει πάρει την επιστολή του ΟΦΗ από τον Ερασιτέχνη, χωρίς να υπολογίζουν τις προθεσμίες και όλα αυτά που προβλέπει ο νόμος ή το καταστατικό του ΟΦΗ, να τεθεί θέμα αν θα αγωνιστεί η ομάδα στη Β΄ ή τη Γ΄ Εθνική».

-τις πληροφορίες, από τον δικηγόρο της ΠΑΕ ΟΦΗ ο οποίος αναφέρει ότι μπορεί να τεθεί θέμα Β’ ή Γ’ Εθνικής στην προσεχή γενική συνέλευση:

«Ναι αλλά για να γίνει αυτό, νομίζω, πρέπει να υπάρχει θέμα ημερήσιας διάταξης. Γιατί για να υπάρχει απαρτία, πρέπει να παρίσταται το ένα εικοστό του μετοχικού κεφαλαίου και για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση της ημερήσιας διάταξης χρειάζεται το 50%  των παρευρισκομένων. Ως εκ τούτου εάν συζητηθεί ένα θέμα το οποίο είναι εκτός ημερήσιας διάταξης μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος που μπορεί να μην παρευρίσκεται. Άρα νομίζω ότι δεν θα είναι εύκολο. Εκτός και αν μπει στην ημερήσια διάταξη το θέμα αυτό, οπότε θα είναι νομικά εντάξει».

«Όλοι όσοι έχουμε δείξει ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης. Βεβαίως έχω κάνει μια συζήτηση με τον κύριο Φωτάκη (τον νομικό του ΟΦΗ), έχω μιλήσει και τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και νομίζω πως όλοι συμφωνούν ότι η ομάδα πρέπει να πάει στη Γ’ Εθνική» πρόσθεσε ο Μανόλης Παπακαλιάτης.