«Δεν βγάζουμε σε πλειστηριασμό τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Δανδάλης μιλώντας στAthletic Radio 104,2 τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά στηρίζει την πρωτοβουλία των Κρητικών επιχειρηματιών και υπογράμμισε ότι «αν υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις, όπως η χθεσινή, εγώ δεν αποκλείω τίποτα».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μέσα και έξω από τα γήπεδα» με τους Μηνά Αλμπαντάκη και Τάσο Βαρδάκη όπου για πρώτη φορά μίλησε «ανοικτά» για την κίνηση των Κρητικών επιχειρηματιών όπου και τάχθηκε στο πλευρό τους. Αρχικά είπε για την κίνηση που εκδηλώθηκε ότι: «Είναι περισσότερος από ένας μήνας που ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές. Αρχικά ήταν 3 επιχειρηματίες στην πρώτη συνάντηση, εγώ δεν ήμουν παρόν και εγώ προσπάθησα να δρομολογήσουμε την επόμενη ημέρα – εφόσον μπορούσαν και εκείνοι. Τα τρία άτομα έγιναν πέντε και τώρα είναι επτά. Πήρε αρκετό χρόνο, με την έννοια ότι ήταν δύσκολο να μιλήσουμε όλοι μαζί λόγω και των επαγγελματικών υποχρεώσεων τους. Δεν ανησύχησα παρά το ότι πήρε αρκετό χρόνο. Δυστυχώς σε αυτό το σωματείο έχουμε χορτάσει από αερολόγιες και ευτυχώς δεν είναι αερολογίες».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Δανδάλης στον Athletic Radio 104,2

Για την πιθανή ύπαρξη άλλων προτάσεων: «Αν υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις, όπως η χθεσινή, εγώ δεν αποκλείω τίποτα. Και πιστεύω ότι αν υπάρχει κάτι δυνατό, ούτε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα θελήσουν να μπουν εμπόδιο σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος σοβαρός και αξιόπιστος. Και όταν λέω σοβαρός θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αφορά την οικονομική του κατάσταση αλλά την προσωπικότητα του και τον χαρακτήρα του. Ο λόγος είναι ότι το έχουμε δει και στο παρελθόν άλλους να παρουσιάζουν εγγυητικές που δεν ήταν τίποτα. Δεν βγάζω το σωματείο σε πλειστηριασμό, προς Θεού. Η πρόταση δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό κομμάτι αλλά και με το ποιοτικό».

Για την δική του προσωπική άποψη για το ενδιαφέρον των Κρητικών επιχειρηματιών: «Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, προσωπικά σαν Γιάννης Δανδάλης είμαι υπέρ αυτής της πρότασης. Ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη δεν μπορώ να επιβάλλω την άποψη μου σε κανέναν. Όμως επειδή έχω δει το πλάνο που θα τρέξει η ομάδα μέσα στα επόμενα χρόνια και πρόκειται για ένα business plan σε βάθος χρόνου που είναι δεδομένα μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Αν ήταν πλάνο μόνο για την Γ Εθνική, νομίζω ότι και ο Ερασιτέχνης μόνος του, κουτσά – στραβά, θα έτρεχε την ομάδα. Πρέπει να δούμε την προοπτική ώστε να φτάσει η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ. Θεωρώ ότι αυτή η πρόταση έχει μια δυναμική».

Για την απουσία του Νίκου Μαχλά από την Γ.Σ.: «Η άποψη μου είναι ότι ήθελε να διευκολύνει τις διαδικασίες και πιθανότατα το έκανε για αυτόν τον λόγο. Όλο αυτό το διάστημα έγινε από κοντά μια συνάντηση στα γραφεία του Ερασιτέχνη. Είπαμε πολλά πράγματα, μου είπε ότι πιθανόν, έχει έναν επιχειρηματία όμως από εκεί και πέρα δεν μου το έχει εξειδικεύσει και δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες. Γνωρίζει και ο Νίκος ότι την ομάδα στην Γ Εθνική την «τρέχει» ο Ερασιτέχνης και από εκεί και πέρα είναι υπόλογος για την επόμενη μέρα».

Για τα θέματα της επόμενης Γ.Σ.: «Πρέπει να υπάρχει μια αυξημένη πλειοψηφία των μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ, ίσως να χρειαστεί και λίγο παραπάνω στην επόμενη Γ.Σ. Ουσιαστικά στην επόμενη Γ.Σ. αυτό που θα αποφασιστεί είναι η μη συμμετοχή στην Football League και η συμμετοχή στην Γ Εθνική και το άλλο θέμα θα είναι ο ορισμός των εκκαθαριστών. Για το πρώτο θέμα χρειάζεται το 67% ενώ για το δεύτερο τα 2/3 των μετόχων. Πιστεύω ότι με την δυναμική που ανέδειξε η προηγούμενη Γ.Σ., θα έχουμε αυτό το ποσοστό».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου του ΟΦΗ: «Το χαμόγελο του κόσμου αντικατοπτρίζει το αύριο του ΟΦΗ. Εγώ δεν λέω μεγάλα λόγια, νομίζω ότι βήμα – βήμα ότι θα βρει την υποστήριξη που είχε χάσει τα προηγούμενα χρόνια. Σημαντικό κομμάτι παίζει και το διοικητικό κομμάτι για το αν θα παρουσιαστούν ή όχι προβλήματα στην εκκαθάριση».

Για τα προβλήματα στο τμήμα μπάσκετ: «Σίγουρα υπήρξαν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια της χρονιάς. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό αλλά δεν είχαμε τόσες σοβαρές οφειλές. Είχαμε πρόβλημα στο οργανωτικό κομμάτι γιατί τα μέλη της Επιτροπής Μπάσκετ έχουν τις δικές τους υποχρεώσεις, όπως και εγώ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οργανωτικά προβλήματα που τα βρίσκαμε μπροστά μας. Σε σημείο που με βάζουν σε σκέψεις για την επόμενη χρονιά. Δεν έχουμε πάρει αποφάσεις ακόμα για το μέλλον του τμήματος μπάσκετ και ουσιαστικά έχω δρομολογήσει το πώς θα κλείσει η χρονιά για να μην αφήσω χρέη πίσω μου. Για εμένα το πρωταρχικό κομμάτι ήταν να καλύψω τα παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Όλα αυτά πρέπει να ανταμειφθούν γιατί αύριο δεν θέλω να πω ότι πέρασαν από τον ΟΦΗ και είχαν οφειλές. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα για τη νέα σαιζόν».

Για τα τμήματα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ: «Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, το βόλει έκανε το άλμα παίρνοντας την άνοδο και πιστεύω ότι και το τμήμα πόλο θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Ο στίβος πάει πολύ καλά και έκανε μια πολύ καλή χρονιά. Όλα αυτά γίνονται περισσότερο από θυσίες των εφόρων».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του ΟΦΗ: «Νομίζω ότι η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη από την χθεσινή. Μέσα μου νιώθω μια μικρή ικανοποίηση για την προσπάθεια που ξεκίνησαν από τους επιχειρηματίες, και ζητάω συγνώμη γιατί ο κόσμος ήθελε να μαθαίνει αλλά έπρεπε να μην ακούγονται μεγάλα λόγια. Το λογικό είναι ότι έπρεπε να διασφαλιστούν και αυτοί οι άνθρωποι. Μου ζητούσαν και οι ίδιοι ότι δεν ήθελαν να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα τους μέχρι να είναι κάτι οριστικό».