Κατατέθηκε η πρόταση των «8» στον Ερασιτεχνη ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

«Αν μας δοθεί η ευκαιρία θα θελήσουμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών» ανέφερε ο Δημήτρης Αποστολάκης. «Θα δοθεί λύση και εύχομαι να πάνε όλα καλά για το καλό του ΟΦΗ» τόνισε ο Παναγιώτης Σπυριδάκης.

Κατατέθηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» η πρόταση της ομάδας των οκτώ Κρητικών επιχειρηματιών για να αναλάβουν τις τύχες του. Αυτό που τονίστηκε από τον κύριο Αποστολάκη είναι ότι οι Κρητικοί επιχειρηματίες έκριναν πως δεν πρέπει, στην παρούσα φάση, να δημοσιοποιήσουν τα οικονομικά δεδομένα της πρότασης και θα το κάνουν σε συνέντευξη τύπου μόλις πάρουν το χρίσμα από τον Ερασιτέχνη. Όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, μια διαφοροποίηση που υπάρχει σε σχέση με όσα είπε ο κύριος Σηφάκης στην Γ.Σ. του Μαΐου, είναι ότι δεν θα μετοχοποιηθούν και έρχεται σε αντίθεση με το παρακάτω σημείο που αναφέρεται στην πρόταση που κατατέθηκε.

Αναλυτικά η πρόταση των επιχειρηματιών αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι,

ο ΟΦΗ ιδρύθηκε το 1925 από αθλητές της πόλης του Ηρακλείου οι οποίοι επιθυμούσαν μέσα από τη σύσταση ενός συλλόγου, να εκφράζονται οι ίδιοι και οι φίλαθλοί του. Στη διαδρομή του ΟΦΗ μέσα στην ιστορία, οι ένδοξες στιγμές είναι αμέτρητες, με την ιδέα του Ομίλου να μεγαλώνει γενιές και γενιές αθλητών και φιλάθλων.

Τα τελευταία γεγονότα μας οδήγησαν να παρέμβουμε, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα για το αγαπημένο μας σωματείο.

Όραμα της επιχειρηματικής ομάδας μας είναι η δημιουργία μιας οικονομικά ισχυρής και άμεσα ανταγωνιστικής ομάδας, με σκοπό τη διάκριση και την υγιή ανάπτυξη σε ρεαλιστικές βάσεις και σε ένα οικονομικά βιώσιμο περιβάλλον.

Βασικοί στόχοι του επιχειρηματικού σχεδίου της ομάδας μας είναι να καθοριστούν οι επιχειρηματικές κατευθύνσεις και οι στρατηγικοί άξονες λειτουργίας, επί των οποίων θα κινηθεί στο άμεσο μέλλον το σωματείο.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται αρχικά η εφαρμογή ενός διοικητικού μοντέλου με σκοπό την ορθολογική ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος σε διοικητικό, οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο, ώστε τα άξονα να μην υπερβαίνουν τα έσοδα. Απαιτείται η δημιουργία νέου οργανογράμματος, η στελέχωση διοικητικής ομάδας, καθώς και η ενίσχυση της εταιρικής εικόνας και της φήμης του ΟΦΗ.

Επιπλέον βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας με σκοπό την άνοδο στη Super League στα επόμενα 2 έως 4 χρόνια, η στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με το καλύτερο δυνατό προσωπικό και η ανάπτυξη της ακαδημίας ποδοσφαίρου.
Παράλληλα η προσέγγιση και ο εντοπισμός νέων πελατών και φιλάθλων του ΟΦΗ στην ενδοχώρα, καθώς και στις περιοχές εκτός Ηρακλείου, αποτελεί τον επόμενο άξονα στρατηγικής υλοποίησης της ομάδας.

Επόμενη επιχειρηματική κατεύθυνση που θα κινηθεί η ομάδα είναι η αύξηση της αξίας του brand name, με τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων του ΟΦΗ, κάτι που θα ωφελήσει όλα τα τμήματα και του ερασιτέχνη.

Τέλος το επιχειρηματικό σχέδιο στοχεύει στην άριστη συνεργασία της ομάδας με τον ερασιτέχνη ΟΦΗ σε όλα τα επίπεδα, με την καταβολή στον ερασιτέχνη όλων των νόμιμων υποχρεώσεων όπως προβλέπει ο νόμος και με ειδική τιμολογιακή πολιτική προς μέλη και αθλητές του ερασιτεχνικού σωματείου.

Η πρόταση αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του ΟΦΗ. Σκεπτικό της είναι η υλοποίηση ενός status που έχει δημιουργηθεί και στηρίζεται στα δυνατά σημεία του, που είναι η ιστορία του, η επιμονή, συνέπεια και μαχητικότητα, με τα οποία κατόρθωσε χωρίς εξωγενή βοήθεια να βρίσκεται στην ελίτ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ήταν και είναι πάντα ένα παραδοσιακά λαϊκό σωματείο που καλλιεργεί φίλαθλο πνεύμα και πρεσβεύει τη χαρά του αθλητισμού και το “ευ αγωνίζεσθε”.

Η χαρά των προαναφερθεισών παραμέτρων θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα, οικονομικό, κοινωνικό και φυσικά αθλητικό. Δεδομένου ότι το σχέδιο θα έχει τη μορφή ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, θα διαθέτει ως κυρίαρχα στοιχεία την καινοτομία όσον αφορά τις προτεινόμενες δράσεις, αλλά και τον τρόπο υλοποίησής τους και την οικονομική διάσταση που μεταφράζεται αφενός σε αποτύπωση οικονομικών αναγκών και αφετέρου στην διερεύνηση τρόπων κάλυψης, πέραν της ίδιας συμμετοχής (χορηγίες και οικονομίες κλίμακας).

Αγαπητοί κύριοι, προκειμένου να επιτευχθεί η συνεργασία μας και να αναλάβουμε τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος για την περίοδο 2016/2016 (κατ’αρχάς), θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη της γενικής συνέλευσης τους ακόλουθους όρους, η πλήρωση των οποίων κρίνεται από την πλευρά μας ουσιώδης ώστε να επέλθει η αναγκαία συμφωνία:

*παραχώρηση του σήματος της ομάδας για αποκλειστική εμπορική χρήση σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

* παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΒΑΚ και χρήση κεντρικού γηπέδου υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν και για την ΠΑΕ που πρόκειται να εκκαθαριστεί.

*πλήρης ενημέρωση αναφορικά με τις σημερινές υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος του ερασιτεχνικού σωματείου, καθώς και ως προς τους φορείς του δημοσίου.

* ρητή δέσμευση του σωματείου για την επιδίωξη της λύσης και εκκαθάρισης της υφιστάμενης ΠΑΕ ΟΦΗ.

*έγκριση των όρων από τη γενική συνέλευση του σωματείου.

* υπογραφή δεσμευτικού κειμένου μεταξύ του σωματείου και ημών αναφορικά με τους συμφωνούμενους όρους συνεργασίας, την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος στην ομάδα των επιχειρηματιών, η οποία θα αποφασίζει, θα ενεργεί και θα διοικεί αποκλειστικά και χωρίς όρους το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς να μπορεί να επέμβει ο ερασιτέχνης ή μέλος αυτού. Για το σκοπό αυτό η ΓΣ του σωματείου θα λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις και θα παράσχει ανεπιφυλάκτως όλες τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις για την αυτοτελή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Παράλληλα θα περιγραφεί αναλυτικά και λεπτομερώς η διαδικασία μελλοντικής μετοχοποίησης των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν από την ομάδα των επιχειρηματιών προς το ποδοσφαιρικό τμήμα την περίοδο 2015/2016, εφόσον η ομάδα επιτύχει την επάνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

* τέλος καθίσταται σαφές ότι ουδεμία από τις υποχρεώσεις που βαρύνουν σήμερα την υφιστάμενη ΠΑΕ ΟΦΗ, πρόκειται να αναληφθεί από εμάς σε οποιοδήποτε στάδιο και για οποιονδήποτε λόγο.

Η παρούσα πρότασή μας ισχύει έως την 14η Ιουνίου 2015. Και τούτο διότι θα πρέπει να έχουμε τον αναγκαίο και απαιτούμενο χρόνο, τόσο για την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων σε νομικό επίπεδο, όσο και για την πληρέστερη και καλύτερη προετοιμασία της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε όλοι στο καλύτερο για το μέλλον του ΟΦΗ.

Με εκτίμηση για την ομάδα των επιχειρηματιών.

Καράτζης Αντώνης
Μανωλιδάκης Μανόλης
Παπακαλιάτης Μανόλης
Πολεμαρχάκης Γιάννης
Σαπουνάκης Παντελής
Σηφάκης Αντύπας
Τσακαλάκης Γιάννης
Φασουλάς Ιωάννης».

Δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών, Δημήτρης Αποστολάκης: 

«Είναι ένα σημαντικό βήμα από την πλευρά επιχειρηματιών η κατάθεση εγγράφως της πρότασής τους. Με αυτή φαίνεται το όραμα τους και τονίζονται οι προϋποθέσεις που θετουν για να υλοποιηθεί αυτό το όραμα.

Καταθέτουμε την πρόταση στον Ερασιτέχνη και θα κρίνει ο κόσμος. Αν μας δοθεί η ευκαιρία θα θελήσουμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών», ανέφερε.

Στην πρόταση αναφέρονται επτά απαιτήσεις από την πλευρά των επιχειρηματιών αναφορικά με το σήμα, τις εγκαταστάσεις, την ενημέρωση για τις υποχρεώσεις, την εκκαθάριση, την έγκριση των όρων τους και οτι δεν θα αναλάβουν υποχρέωσεις τρίτων. Επίσης ανέφεραν οτι η πρόταση ισχύει μέχρι τις14/6.

Το κείμενο υπογράφτηκε από τους 8 επιχειρηματίες: Καράτζη, Τσακαλάκη, Σηφάκη, Σαπουνάκη, Παπακαλιάτη, Πολεμαρχάκη, Μανωλιδάκη, Φασουλά.

Τα ποσά θα γίνουν γνωστά μετά που θα αναλάβουν τις τύχες της ομάδας και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό όριο ενώ δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες οικονομικού περιεχομένου.

 Από την σειρά του ο Παναγιώτης Σπυριδάκης εκ μέρους του Ερασιτέχνη τόνισε:

«Θα πρέπει να μην επιμένουμε στην ημερομηνία 14/6. Θα ήταν οξύμωρο να κάνουμε κάποια κίνηση και να υπάρχει η εταιρία νομικά.

Έτσι πρέπει να πάμε στην Γ.Σ που θα αποφασίσει στις 15/6. Θεωρώ οτι έχουμε καθυστερήσει αλλά δεν υπήρχαν νομικά περιθώρια. Θα δοθεί λύση και εύχομαι να πάνε όλα καλά για το καλό του ΟΦΗ».