Το who is who του νέου τεχνικού του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε το βιογραφικό του Μουράτ Σεροπιάν που αναλαμβάνει το “τιμόνι” του ΟΦΗ στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του.

Ο Μουράτ Σεροπιάν, έχει καταγωγή από την Αρμενία. Εχει Ελληνικό και Αρμένικο διαβατήριο, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Εθνική ομάδα της Αρμενίας. Οι γονείς του είναι Ελληνες. Ο παππούς του ήταν από τη Σμύρνη.

Ο ίδιος όμως έζησε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου είναι και σήμερα η βάση του. Ο Μουράτ Σεροπιάν μετράει πάνω από 10 χρόνια επαγγελματικής προπονητικής καριέρας. Σαν προπονητής ξεκίνησε στη Νεα Ιωνία Δ” Εθνική (2004-5). Η ομάδα αυτή ήταν ουσιαστικά η β” ομάδα της ΑΕΚ εκείνη την εποχή επι Ντέμη Νικολαίδη, σε ένα πλάνο που είχε ο τότε Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, Φερέρ. Ακολούθησε ο Βυζας Μεγάρων (2010-11) τον οποίο και ανέβασε από τη Γ Εθνική στην Β Εθνική.

Στη συνέχεια η Παναχαική την περίοδο 2011-12 (Football league). Αμέσως μετά η Γλυφάδα (Γ Εθνική) το 2012 (Με τη Γλυφάδα έχασε στη διαφορά τερμάτων την είσοδο στα πλει-οφ για άνοδο στην Football league). To καλοκαίρι του 2012 συμφώνησε με τον ΑΟΧανιά. Με την ομάδα των Χανίων πέτυχε την άνοδο στην Football league (2012-13). Ενώ την επόμενη χρονιά (2013-2014) οδήγησε την ομάδα των Χανίων στα πλέι-οφ ανόδου από την Football league στην Σούπερ Λίγκ, χωρίς όμως να τα καταφέρει τελικά.

Το καλοκαίρι 2014 ανέλαβε τον Παναιγιάλειο (Football league), όπου έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο. Μετά ανέλαβε την Ερμιονίδα, από την οποία αποχώρησε λίγο πριν τα play-out της Football league.

Σαν ποδοσφαιριστής ο Μουράτ Σεροπιάν έχει αγωνιστεί σε Θρίαμβο Αθηνών (Γ Εθνική), ΠΑΣ Γιάννινα (Β Εθνική), Δόξα Βύρωνα (Γ” και Β Εθνική), ΑΟΧανιά (Γ Εθνική), ΑΟΑΝ (Γ Εθνική), Δόξα Βύρωνα (Β Εθνική), Ατρόμητο (Γ Εθνική), Μαρκό (Γ Εθνική), Φωστήρα (Δ Εθνική), Ελευσίνα (Γ Εθνική), Βύζα Μεγάρων (Δ Εθνική), Νέα Ιωνία (Δ Εθνική). Υπήρξε για δυο χρόνια ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας της Αρμενίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook