“Η καλύτερη ομάδα που προπόνησα ποτέ ήταν ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για ακόμα μια φορά ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έκρυψε την αγάπη του για τον ΟΦΗ και σε συνέντευξη που έδωσε ήταν ξεκάθαρος για τους δεσμούς του με την ομάδα και τον κόσμο. “Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και στο Περιστέρι μας περίμεναν 30 άτομα. Τους είπα αν ήμουν στον ΟΦΗ θα μας περίμεναν 3.000”.

Είναι δεδομένο πως ο “Αναστό” αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρόσωπο για τον ΟΦΗ και κανένας δεν αμφισβητεί την αγάπη που έχει για την ομάδα όταν της στάθηκε στα πολύ δύσκολα. Μιλώντας στο “sdna”, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, ο Νίκος Αναστόπουλος απαντάει στο ερώτημα για το “ποια είναι η καλύτερη ομάδα που προπόνησε” και χωρίς να το σκεφτεί απάντησε: “Ως ομάδα ήταν ο ΟΦΗ τη χρονιά που ανεβήκαμε στην Σούπερ Λιγκ. Ως μέγεθος εννοώ. Είναι ανώτερος ως μέγεθος από τον Ατρόμητο. Οταν πήγα το 2010 στο Ηράκλειο με αντιμετώπισαν με δυσπιστία. Οχι όμως, προπονητικά. Αυτό συνέβη διότι προερχόμουν από δύο ποδοσφαιρικούς εχθρούς του ΟΦΗ. Είχα παίξει στον Ολυμπιακό και ήμουν προπονητής στα Γιάννινα όταν έγιναν τα περιβόητα μπαράζ του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ. Οι φίλαθλοι τα συνδύαζαν όλα αυτά και με αντιμετώπισαν με καχυποψία. Με την πάροδο του χρόνου όμως, με αναγνώρισαν, ανέβασα την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα και όταν γυρίσαμε από τα μπαράζ της Νέας Σμύρνης στο Ηράκλειο με σήκωσαν στα χέρια. Οι Ηρακλειώτες δύο ανθρώπους έχουν σηκώσει στα χέρια. Τον συγχωρεμένο, Αντρέα Παπανδρέου κι εμένα. Εκείνη τη χρονιά που ανεβήκαμε στη Σούπερ Λίγκα με τον Νίκο Μαχλά, έχοντας δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, μέχρι τον πρώτο γύρο που ήμασταν μαζί, είχαμε την τέταρτη θέση. Είχαμε εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την παραμονή. Μετά πλάκωσαν τα οικονομικά προβλήματα, έφυγαν παίκτες. Δεν κινδυνεύσαμε βέβαια και η χρονιά βγήκε άνετα. Την επόμενη σεζόν, λόγω αδειοδότησης ξεκινήσαμε με πιτσιρίκια και τρεις μεγάλους. Και στον πρώτο γύρο είχαμε 18 βαθμούς”.

Όσον αφορά την θητεία του στον Ατρόμητο, ο Νίκος Αναστόπουλος είναι γλαφυρός για την διαφορά δυναμικής ανάμεσα στους Περιστεριώτες και τον ΟΦΗ λέγοντας: “Κατά τη διάρκεια της σεζόν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Γυρνώντας στο Περιστέρι βλέπω ότι μας περιμένουν 30 φίλαθλοι. Τους λέω τότε εγώ: «Λοιπόν, αν ήμουν στο ΟΦΗ ή στον Αρη θα είχα τρεις χιλιάδες κόσμο στο αεροδρόμιο να με σηκώσει στα χέρια». Τέλος πάντων. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά ήταν λογικό διότι δουλεύαμε για τα πλέι οφ. Εκείνη την εποχή στα πλέι οφ ο Ατρόμητος έπαιξε την καλύτερη μπάλα. Την επόμενη χρονιά που ήταν; Εμεινε απ’εξω διότι ήρθε 0-0 με τον Αστέρα. Ηρθε το παιχνίδι με τον Αρη που χάσαμε 1-0 και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνει ο προπονητής. Εγώ με τον κ.Σπανό δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μετά από αυτό ο καθένας τράβηξε το δρόμο του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook