Ο παίκτης που χάθηκε από τον ΟΦΗ και τώρα κοστίζει 1 εκ. ευρώ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ήταν καλοκαίρι του 2008 και ο ΟΦΗ προετοιμαζόταν για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Ένας από τους παίκτες με τους οποίους συζητούσε ήταν και ο – τότε – 22χρονος Σέρβος φορ Νίκολα Τζούρτζιτς.

Ο Νίκολα Τζούρτζιτς που σήμερα, βάσει του transfermarkt, κοστίζει 1 εκ. ευρώ αγωνιζόταν στην Βόζντοβατς. Την ομάδα την έχετε ακούσει ξανά καθώς εκεί εργάζεται τώρα ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς.

Ο ΟΦΗ εκείνης της εποχής είχε βρει ανοικτό κανάλι με την Σερβία (αλλά και γενικά τις πρώην χώρες της Γιουγκοσλαβίας) καθώς οι μεταγραφές που έκανε από εκείνες τις χώρες είχαν “πιάσει” όλες. Ο Γκόραν Ντρούλιτς ήταν ο ηγέτης του ΟΦΗ για μια διετία (2007-2009) ενώ πάνω κάτω, την ίδια περίοδο είχαν έρθει και οι Αλεξάντερ Σίμιτς, Ζντράβκο Πόποβιτς.

Το καλοκαίρι του 2008 ο ΟΦΗ διαπραγματεύεται με την Βόζντοβατς για την απόκτηση του 22χρονου επιθετικού Νίκολα Τζούρτζιτς.

Ο νεαρός Σέρβος έκανε τότε το ξεπέταγμα του στο σέρβικο ποδόσφαιρο ενώ ήταν ήδη διεθνής με την Εθνική ελπίδων της χώρας του. Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ομάδα του Τζούρτζιτς κράτησαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως ωστόσο να βρεθεί η “χρυσή τομή”.

Εκείνος που δεν βγήκε χαμένος ήταν σίγουρα ο Σέρβος επιθετικός αφού τον Γενάρη του 2009 έφυγε για τη Νορβηγία και την Χάουγκεσουντ.

Στη Νορβηγία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το όνομα του έγινε γνωστό στην Γερμανία όπου μετακόμισε στην Γκρόιτερ Φιρτ. Από εκεί έφυγε το καλοκαίρι του 2014 για την Άουγκσμπουργκ και σήμερα η χρηματιστηριακή του αξία κοστίζει 1 εκ. ευρώ ενώ την φετινή σεζόν έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook