Η διαφορά του ΟΦΗ με τον Άρη και η εκκαθάριση που προχωράει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πλέον, μετά την αγωνιστική εξασφάλιση της ανόδου, στον ΟΦΗ τρέχουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκκαθάρισης που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου.

Εν όψει της διαδικασίας της εκκαθάρισης, πολλοί συγκρίνουν τις διαδικασίες που χρειάζεται να ακολουθήσει ο ΟΦΗ και ο Άρης προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην Football League. Ωστόσο ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Άρη υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά που δεν αποτυπώνεται στα ρεπορτάζ και είναι η εξής: Ο Άρης αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με το προπονητικό κέντρο στο Ν. Ρύσιο και το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ που τελεί υπό εκκαθάριση. Την ίδια ώρα όμως ο ΟΦΗ δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο που να ανήκει στην ΠΑΕ καθώς τόσο το κεντρικό γήπεδο, όσο και το “Βαρδινογιάννειο” “ανήκουν” στον Ερασιτέχνη.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εκκαθάρισης που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο όταν και θα οριστεί η έκτακτη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη στην οποία θα αποφασιστεί η ίδρυση της νέας ΠΑΕ.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας ο νομικός του ΟΦΗ Μανώλης Φωτάκης βρέθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού όπου υπάγεται ο ΓΕΜΗ και κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εκκαθάριση της πρώην ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, στην έκτακτη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ θα προκηρυχθεί η οριοθέτηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ που πρέπει να είναι το λιγότερο 500.000 ευρώ. Και μόλις γίνει η Γ.Σ. τότε θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook