Από τον «πιλότο» μέχρι τον… Ρώσο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ιστορία των Άγγλων επενδυτών, που όμως εκπροσωπούν Ρώσο μεγιστάνα, έρχεται να προστεθεί σε ένα ατελείωτο βιβλίο «μαϊμού» επενδυτών που απασχόλησαν τον ΟΦΗ.

Τα τελευταία εννέα χρόνια τον ΟΦΗ έχουν απασχολήσει λογής και λογής ενδιαφερόμενοι επενδυτές που – τάχα – ήθελαν να πάρουν στην μετοχή τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας.

Ο πιλότος που στην συνέχεια καταζητούνταν από την Ιντερπόλ!

H πρώτη εμφάνιση υποψήφιου επενδυτή έγινε τον Δεκέμβρη του 2007 όταν εμφανίστηκε από το πουθενά, ο πιλότος Μανώλης Κουκάκης που με δημόσια τοποθέτηση του προς τα ΜΜΕ του Ηρακλείου δηλώνει ότι είναι 24 χρονών και ενεργεί υπό τις οδηγίες ενός Ρώσου επιχειρηματία ονόματι Ίλιε Τουμπόφσκι προκειμένου να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Διαβάζουμε στο Εθνοσπόρ εκείνης της εποχής: «Το πιο πολυσυζητημένο όνομα αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο είναι, δίχως αμφιβολία, αυτό του Μανώλη Κουκάκη. Ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ ΟΦΗ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όμως, ελάχιστοι είναι αυτοί που ξέρουν ποιος πραγματικά είναι.

Το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» επικοινώνησε μαζί του και εκείνος δεν δίστασε να μιλήσει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά και το εγχείρημά του ν’ αναλάβει την ΠΑΕ ΟΦΗ.

«Καταρχήν είμαι 24 χρόνων κι όχι 30, όπως γράφηκε. Είμαι πιλότος και μένω μόνιμα στη Νυρεμβέργη, μαζί με την οικογένειά μου. Οι γονείς μου διατηρούν εστιατόριο, ενώ εγώ έχω δική μου εταιρεία εξαγωγής αυτοκινήτων. Μ’ αυτή τη δουλειά έχω κάνει συνεργασίες με ισχυρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι με υποστηρίζουν και τώρα με τον ΟΦΗ. Δεν αποκαλύπτω την ταυτότητά τους, αν πρώτα δεν μιλήσω με τον κ. Βατσινά», λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συμπληρώνει:«Αυτό τον καιρό προετοιμάζουμε την ίδρυση μιας αεροπορικής εταιρείας, η οποία θα εδρεύει στο Ηράκλειο και από τις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιεί δρομολόγια σ’ όλα τα νησιά. Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε το προφίλ αυτής της εταιρείας, καταλήξαμε πως ο ΟΦΗ είναι η ιδανική περίπτωση. Στάθηκα στην ομάδα γιατί τη λατρεύω από μικρός».

Ωστόσο, ο Μ. Κουκάκης ξεκαθαρίζει: «Δεν κρύβεται κάτι μεμπτό πίσω από την πρότασή μας. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας ακούσει ο κ. Βατσινάς. Έχουμε πλάνο, είμαστε ξεκάθαροι και μπορούμε να το αποδείξουμε. Βρίσκομαι στο Ηράκλειο και θα περιμένω την απάντησή του. Όσο γι’ αυτούς που λένε ότι είμαι μικρός, τους απαντώ πως εγώ είχα το θάρρος να το κάνω, ενώ τόσοι επιφανείς συμπολίτες μας μένουν απαθείς στα προβλήματα μιας ιστορικής ομάδας. Ετοιμάσαμε μια δελεαστική πρόταση, όμως, ξεκαθαρίζω στον κόσμο πως πρέπει να δούμε τα βιβλία της ΠΑΕ για να διαπιστώσουμε αν αξίζει να προχωρήσουμε».

Αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι η ιστορία ήταν μια… απάτη και μισή. Μάλιστα, λίγα χρόνια αργότερα ήταν αρκετά τα ρεπορτάζ αθηναϊκών ιστοσελίδων που ανέφεραν ότι για τον συγκεκριμένο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ καθώς καταζητούνταν για πλήθος παρανομιών που τον συνέδεαν με τον παλαίμαχο διεθνή άσο Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Φαγαδάκης με την… χαρτοπετσέτα

Ένα ζεστό μεσημέρι της άνοιξης του 2011, ο Θεόφιλος Φαγαδάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Lato παρουσία αρκετών δεκάδων φιλάθλων του ΟΦΗ που αγωνιούσαν για το μέλλον της ομάδας. Σε μια εποχή όπου τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ άρχισαν να γιγαντώνουν. Η εφημερίδα «Πατρίδα» ανέφερε για το φιάσκο της παρουσίας του Θεόφιλου Φαγάδακη: «Ο υποψήφιος επενδυτής της Κρητικής ομάδας αποδείχθηκε…Φουμαράκης εμφανιζόμενος μπροστά στη διοίκηση της ΠΑΕ, στον κόσμο και σε άλλους φορείς για να παίξει τον ρόλο του σωτήρα παρουσιάζοντας ένα χαρτί, φωτοτυπία σύμφωνα με τον οποίο αποτελεί εγγυητική επιστολή 1 εκ ευρώ» και συνέχιζε λέγοντας ότι: «Οι παράγοντες της Ηρακλειώτικης ομάδας του ζήτησαν να πάνε σε μια τράπεζα για να διαπιστώσουν το γνήσιο αυτού του εγγράφου κάτι που αρνήθηκε ο κ. Φαγαδάκης κινώντας τις υποψίες τους. Παρόλα αυτά η συνάντηση στο ξενοδοχείο έγινε κανονικά και εκεί ο κόσμος έμεινε άναυδος με όσα είδε και άκουσε».