Βάζει τις βάσεις για το 4-3-3 ο Νιόπλιας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ μπήκε στην τρίτη εβδομάδα της προετοιμασίας του και το Σάββατο θα δούμε ένα πρώτο δείγμα γραφής για την ομάδα της ερχόμενης περιόδου.

Μετά από δύο κουραστικές εβδομάδες με διπλές προπονήσεις και αρκετό τρέξιμο για τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, πλέον μπαίνουν σιγά – σιγά οι βάσεις για τη νέα χρονιά. Είναι γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχει καλύψει τα κενά στο ρόστερ του σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και πλέον απομένει μόνο να μπουν τα κομμάτια που αφορούν την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της εβδομάδας ενώ με την άφιξη του Νίκολα Μίκιτς (και εφόσον πάνε όλα καλά) τότε κλείνει το αμυντικό κομμάτι.

Στην μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, ο Νίκος Νιόπλιας έχει δείξει ότι προσανατολίζεται στο 4-3-3 – σύστημα που είναι βέβαια ιδιαίτερα ευμετάβλητο μιας και κατά την διάρκεια της Γ’ Εθνικής είδαμε τον ΟΦΗ να αγωνίζεται με 4-2-3-1. Ο Νιόπλιας δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη από τον άξονα και για αυτόν τον λόγο είδαμε το δίδυμο των Νάστου – Φραγκουλάκη με τον έναν να κόβει και τον άλλο να ράβει. Στα μέχρι τώρα διτέρματα της προετοιμασίας, ο Νιόπλιας χρησιμοποιεί το 4-3-3 με τον Άγγελο Χαντί σε ρόλο δημιουργού και είναι γεγονός ότι ο 27χρονος μέσος μπορεί να εξελιχθεί σε «μαέστρο» του ΟΦΗ μιας και η ομάδα θα συμμετάσχει σε ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα όπου δεν θα υπάρχουν οι κακοί αγωνιστικοί χώροι αλλά και οι ομάδες που θα παίζουν και οι έντεκα εντός της αντίπαλης περιοχής.