Σταυρακάκης: «Οδηγός για εμένα η νοοτροπία του Γκέραρντ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κώστας Σταυρακάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιστροφή του στον ΟΦΗ, την «οικογένεια» του όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στη νέα προσπάθεια» σχολίασε για την παρουσία του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Σταυρακάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την επιστροφή του στον ΟΦΗ μετά από αρκετά χρόνια: «Είναι μεγάλη μου χαρά που επιστρέφω στην οικογένεια του ΟΦΗ. Πέρασα μια ζωή και αυτή η ομάδα είναι η οικογένεια μου» ήταν τα πρώτα λόγια του «Σταύρα» που πέρασε ξανά την πόρτα του ΒΑΚ, αυτήν την φορά ως προπονητής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Το ήθελα πάρα πολύ, κακά τα ψέμματα. Είμαι σε μια ομάδα που ανδρώθηκα και μέσω εκείνης με γνώρισε όλος ο κόσμος. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ακαδημία του ΟΦΗ έχουν καταφέρει να την αλλάξουν επίπεδο και υπάρχει πολύ καλή οργάνωση».

Για το πως έγινε τώρα: «Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να επιστρέψω νωρίτερα, παλιότερα είχε γίνει κάποια επαφή αλλά δεν προχώρησε. Σίγουρα είναι ένα ευαίσθητο πόστο, πόσο μάλλον τώρα στην εποχή που ζούμε όπου χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερα βαρήτητα στις ακαδημίες και ο ΟΦΗ να ξεκίνησει την παραγωγή παικτών από αυτές».

Για το γεγονός ότι την δεκαετία του ’90 υπήρχε παραγωγή παικτών από τις ακαδημίες του ΟΦΗ: «Σίγουρα, σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Όμως, όλα πήγαν στραβά από την στιγμή που έπαψε να υπάρχει ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης και το έδειξε η πορεία».

Για τη νέα προσπάθεια που επιχειρείται στην «μεγάλη» ομάδα: «Στην ΠΑΕ έχουν μπει κάποιοι άνθρωποι που μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι τα πάνε αρκετά καλά. Είναι ευκαιρία για τον ΟΦΗ να ασχοληθούν με τις ακαδημίες και να υπάρξουν αποτελέσματα για το μέλλον της ομάδας. Όταν μια ομάδα δεν έχει σωστή οργάνωση και δεν προσέξει τις ακαδημίες, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει και μέλλον. Τώρα είναι η ευκαιρία να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση στην ΠΑΕ».

Για την φιλοσοφία που έχει ως προπονητής ακαδημιών: «Στην φιλοσοφία μου σημαντικό ρόλο έπαιξε η νοοτροπία του κυρίου Γκέραρντ. Έμαθα να σέβομαι και να εκτιμώ τους αντιπάλους, όταν χάνω να δίνω το χέρι μου και αυτό θα προσπαθήσω να μεταφέρω στα παιδιά».

Για το γεγονός ότι αρκετά πόστα έχουν πλαισιωθεί από παλαίμαχους παίκτες του ΟΦΗ: «Αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε ομάδα που σέβεται την ιστορία της και όχι μόνο στον ΟΦΗ. Και για εμένα αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση. Από την στιγμή που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και ο ένας ξέρει πολύ καλά τον άλλον τότε μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα».

Για την επανεκκίνηση του ΟΦΗ από την Γ’ Εθνική: «Αυτή η απόφαση έπρεπε να παρθεί νωρίτερα. Χάθηκαν τα χρόνια και ίσως τώρα ο ΟΦΗ θα μπορούσε να είναι στην Σούπερ Λιγκ. Γνωρίζω αρκετά καλά τον κύριο Πολεμαρχάκη, έχω συνεργαστεί μαζί του και πάντα είχε άριστες σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και θεωρώ ότι όλος ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στη νέα προσπάθεια».

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ: «Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα, η παρουσία του ανεβάζει αμέσως και το όνομα του ΟΦΗ. Για εμένα ήταν πάντα ένας προπονητής. Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και ήμασταν συμπαίκτες, θυμάμαι ότι είχαμε δύο προπονητές: Έναν στον πάγκο (Γκέραρντ) και έναν μέσα στο γήπεδο (Νιόπλιας). Ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να γίνει και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο».