Κιάσσος: «Απαράδεκτο αυτό που γίνεται με το πρωτάθλημα της Football League»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με το πρωτάθλημα της Football league και δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει» δήλωσε ο Κώστας Κιάσσος.

Ο έμπειρος μέσος του ΟΦΗ, μίλησε στο ραδιοφωνικο σταθμό Metropolis 95,5 για την …αναμονή στην οποία βρίσκονται οι ομάδες, για τον ΟΦΗ της φετινής χρονιάς και το πρωτάθλημα της Football league.

Αναλυτικά οι αναφορές του Κώστα Κιάσσου:

Για την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος της Football league: «Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο που δεν έχει βγει ακόμη ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το περίεργο θα ήταν να είχε βγει. Είναι απαράδεκτο το ότι με το που τελειώνει το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική, δεν ανακοινώνεται πότε ξεκινάει η νέα χρονιά. Οι ομάδες πρέπει να το γνωρίζουν για να κάνουν τον προγραμματισμό τους, τις μεταγραφές τους, να δουν πού θα κάνουν προετοιμασία κτλ. Φέτος, το πρωτάθλημα τελείωσε Μάιο και μετά από 8 εβδομάδες προετοιμασίας των ομάδων, άρχισαν να μεριμνούν για τα εκάστοτε προβλήματα του πρωταθλήματος».

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: «Εγώ βλέπω ένα πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ίδιο. Υπάρχουν οι ομάδες που θεωρούνται οι εκπλήξεις όπως κάθε χρόνο. Δεν νομίζω ότι θα φύγει από αυτήν την πορεία το πρωτάθλημα. Αν και θεωρώ πως θα υπάρχουν πολλές ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και μάλιστα ομάδες που δεν το περιμένουμε. Νομίζω ότι οι ομάδες θα χάσουν βαθμούς – και εντός και εκτός – σε παιχνίδια που δεν θα το περιμένει κανένας. Γι’ αυτό και στον ΟΦΗ πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μην υποτιμούμε κανέναν. Δεν πρέπει να υπάρχει το »εγώ», αλλά το »εμείς». Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι ένα ιδιαίτερο και περίεργο πρωτάθλημα».

Για τους παίκτες απο την Σούπερ Λίγκ που αγωνίζινται στην Β’ Εθνική: «Θεωρώ πως για τους παίκτες που πάνε από τη Super League στη Β’ Εθνική, όπως συνέβη ας πούμε και στον Άρη και στον ΟΦΗ, το πιο δύσκολο που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η πίεση. Υπάρχει μεγάλος λαός πίσω από τέτοιου είδους ομάδες και η πίεση για το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μεγάλη. Σε ομάδες όπως η Βέροια, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω σε καμία περίπτωση, η πίεση δεν είναι η ίδια. Οπότε, αν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην πίεση, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για την πορεία του: «Είμαι πατημένα 40, τον Δεκέμβριο 41. Πέρασαν τα χρόνια γρήγορα. Η ζωή δεν μας περιμένει, περνάει γρήγορα. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, αν το θες πολύ κι είσαι προσηλωμένος σε αυτό, τότε το φέρνεις εις πέρας με ακρίβεια και πολύ σωστά. Οτιδήποτε κι αν κάνεις, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Σκέφτομαι τί θα κάνω στο μέλλον, μιας που βρίσκομαι στο τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Θέλω να δω κάποια πράγματα αυτό το διάστημα και στους επόμενους μήνες θα αποφασίσω».