Κοντονής: «Το… προϊόν της Φούτμπολ Λιγκ δεν είναι αξιόπιστο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε για το…πολύπαθο πρωτάθλημα της Football League.

Ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Libero», αναφέρθηκε στα όσα γίνονται στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λικ.

Πιο αναλυτικά:

Για το ραντεβού με τους παράγοντες της Football League:

«Γιατί δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League; Και κατ’ επέκταση γιατί υπάρχουν τα προβλήματα διαφήμισης και στις ομάδες της  Super League; Διότι το προϊόν δεν είναι αξιόπιστο. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον να επενδύσουν στα πρωταθλήματα, σε βαθμό που οι ομάδες της Super League να έχουν άμεσο οικονομικό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι τωρινό πρόβλημα. Τι προϊόν διαμόρφωσαν όλα αυτά τα χρόνια αυτοί οι κύριοι; Ψάχνουν ακόμη να μεταδώσουν αγώνες. Υπάρχει πρόταση να ασχοληθεί με αυτή τη δραστηριότητα η ΕΡΤ3. Τα προβλήματα που συναντάμε σήμερα, είναι προβλήματα πάρα πολύ σοβαρά, ας μην τα διαιωνίσουμε. Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Επιτέλους ας το καταλάβουν ότι κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο. Αν αναγκάστηκα διακόψω το Κύπελλο και να μην ξεκινήσω το πρωτάθλημα, δεν το έκανα επειδή έτσι μου ήρθε. Φτάσαμε σε ένα σημείο η Football League, να μην έχει τηλεοπτική στέγη και η Super League, να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και να είμαστε πολύ πίσω από τα άλλα κράτη της Ε.Ε».

Για το πρωτάθλημα της Football League:

«Δεν θα πω τίποτα, θα κάνουμε μία συνάντηση με τον κ.Σφακιανάκη, που είχε και μία έμπνευση να βραβεύσει τον κ. Γκιρτζίκη. Δεν πίστευα στα μάτια μου… Δεν πίστευα την αιτιολογία της βράβευσης. Δηλαδή είδε κανέναν να  επιβουλεύεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου; Δεν θα ανεχτούμε το καθεστώς της ανομίας, ούτε της αυθαιρεσίας. Θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρο ειλικρινώς όλα τα θέματα. Αυτό το ραντεβού είναι την Τρίτη. Είναι λογικό αυτοί που επενδύουν τα χρήματα τους, να κοιτάξουν πως θα διασφαλίσουν την επένδυση τους. Αν το ποδόσφαιρο ήταν ένα προϊόν, το οποίο μάζευε κόσμο και είχε ενδιαφέρον, μη έχεις αμφιβολία ότι θα υπήρχε ουρά από κανάλια που θα ήθελαν να αναλάβουν τη μετάδοση αυτών των αγώνων, αλλά δυστυχώς βλέπετε ποια είναι η κατάσταση. Η λύση θα δοθεί από όλους με καθαρές κουβέντες και εξηγήσεις. Σκέφτομαι και τους αθλητές, που είναι επαγγελματίες και θα πρέπει να παίξουν για να μπορούν να αμειφθούν. Είναι οι φροντιστές, είναι ένας ολόκληρος κόσμος ου εργάζεται γύρω από μία επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα…».