Σφακιανάκης: «Αν ρυθμιστεί το τηλεοπτικό, ξεκινάμε στις 23/10»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος της Football League Στέλιος Σφακιανάκης μίλησε στην Θεσσαλονίκη και το Metropolis και επανέλαβε πως η σέντρα του πρωταθλήματος είναι θέμα συμφωνίας για την τηλεοπτική στέγη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις καταγγελίες Βούρβαχη: «Πρέπει να επιληφθεί της υπόθεσης η δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω να πω κάτι σαν θεσμικό όργανο. Δεν έχουμε κάποια σχέση με τις ΕΠΣ. Για εμάς δεν υπάρχει κάποια καταγγελία ή αναφορά. Συνεδριάσαμε τις προάλλες, υπήρξε ένταση, αλλά υποδείξαμε τους τρεις εκπροσώπους που θα ψηφίσουν. Η Ένωσή μας δεν γέρνει προς καμία πλευρά. Αυτοβούλως θα ψηφίσουν οι τρεις εκπρόσωποι».

Για όσα του καταλογίζουν πως είναι με την πλευρά Γκιρτζίκη: «Ο Σφακιανάκης είναι με τη Football League και υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα της Football League.  Δεν είναι με καμία πλευρά και δεν έχει καμία ευθύνη από τη στιγμή που το θέμα τίθεται στο δ.σ. και ψηφίζουν οι ΠΑΕ με φανερή ψηφοφορία. Οι τρεις που θα πάνε να ψηφίσουν, θα ψηφίσουν κατά συνείδηση και δεν υπάρχει κανένας επηρεασμός από εμένα».

Για το αν σημαίνει κάτι που ο δικός του προτεινόμενος μειοψήφισε:«Και καμία ψήφο να μην είχε πάρει, έπρεπε ως πρόεδρος να προτείνω κάποιον και πρότεινα τον α’ αντιπρόεδρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ποδηγετώ την ψήφο του. Άλλωστε, δήλωσαν ποιον θα ψηφίσουν; Δήλωσε ο κ. Λεβεντογιάννης, ο κ. Λεουτσάκος ή ο κ. Ρέλλας; Είναι αυτόνομες προσωπικότητες και θα αποφασίσουν».

Για το πότε ξεκινά το Πρωτάθλημα: «Πιθανόν την άλλη εβδομάδα. Αν ρυθμιστεί το θέμα των τηλεοπτικών ως το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει. Περιμένω ενημέρωση και θα δούμε. Θα κληθούν οι ΠΑΕ σε δ.σ. και εκεί θα αποφασίσουμε. Αν είναι συμφέρουσα η πρόταση θα ξεκινήσουμε. Όταν λέμε συμφέρουσα, δεν εννοούμε μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και το τι χάνουμε από ενδεχόμενη παράταση της αναβολής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε».