Η στάση ζωής του Κώστα Κιάσσου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ παραχώρισε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Live Sport όπου μιλάει για τον τρόπο που διατηρείται σε καταπληκτική κατάσταση, δίνει τις συμβουλές του προς τους νεότερους και τονίζει για το φετινό πρωτάθλημα πως «ο ΟΦΗ είναι το φαβορί για την άνοδο και θα κάνουμε το παν γι’ αυτό».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κιάσσος

Τι σε κρατάει και συνεχίζεις και πώς διατηρείσαι σε καλή κατάσταση;
«Έχει να κάνει πώς προσεγγίζεις αυτό που κάνεις, πόσο το αγαπάς και αν αντέχεις να το κάνεις. Καθρέφτης είναι η προπόνηση και η εξωγηπεδική ζωή, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό η ενέργεια στο γήπεδο. Ανέκαθεν μου άρεσε η ποιοτική και δυνατή προπόνηση. Τώρα που μεγάλωσα, συντηρούμαι».

-Ήσουν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κρήτης. Εξελίχθηκες σε υπόδειγμα αθλητή. Είσαι και καλός σύμβουλος για τους νέους;
«Είμαι καλός σύμβουλος, αλλά, αυστηρός και σκληρός κριτής. Πολλοί έχουν λάθος νοοτροπία και τους προστατεύω, χωρίς να τους προσβάλω. Αν ήξεραν τις δυσκολίες παλαιότερα θα αναγνώριζαν την αξία να είσαι ποδοσφαιριστής. Σήμερα αρκεί να έχεις λίγο ταλέντο. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπω Έλληνες παίκτες με σωστή νοοτροπία. Έχω δει πολλά από τη νέα γενιά και μερικές φορές απογοητεύομαι».

-Υπάρχουν ταλέντα στη φετινή Football League;
«Έχω ξεχωρίσει κάποιους, αλλά θα αποδειχθεί στην πορεία, αν είναι ταλέντα. Ο ΟΦΗ έχει πολλούς. Πρέπει να δείχνουμε υπομονή».

-Θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία ο ΟΦΗ;
«Ο ΟΦΗ έχει στόχο την άνοδο και είναι το φαβορί να την κατακτήσει. Θα κάνουμε το παν γι’ αυτό».

-Είσαι, όμως… επιμελής και στη δραστηριότητά σου εκτός γηπέδων συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικούς αγώνες…
«Χωρίς την υγεία δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Βρίσκομαι πολύ κοντά στους καρκινοπαθείς. Με «αγγίζει» στην καρδιά, όταν παίρνει χαρά ένας ασθενής. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον ΠΣΑΠ, επειδή παίρνει πρωτοβουλίες».

-Με τι θα ασχοληθείς, όταν αποσυρθείς;
«Θα τελειώσω την πτυχιακή μου. Έχω ασχοληθεί με το performance, που αφορά στην ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση. Έχω αφιερώσει πολλές ώρες διαβάσματος».