Κιάσσος: “Έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Στη μεγάλη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού με 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδος αναφέρθηκε ο έμπειρος παίκτης της Κρητικής ομάδας.

Μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε ότι ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος και διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα την αναμέτρηση από το «τριφύλλι».

«Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες που πρέπει να τις σεβόμαστε. Αλλά λόγω ονόματος δεν γίνεται να μην είσαι φαβορί για την άνοδο», τόνισε για την προσπάθεια επιστροφής της ομάδας του Ηρακλείου στη Super League.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το γεγονός ότι είναι 41 ετών και συνεχίσει να αγωνίζεται και το αποτελεί κάποιο ρεκόρ: «Για εμένα το έχω σπάσει το ρεκόρ, για το εγώ μου σαν Κώστας. Περίμενα ότι θα είχα σταματήσει νωρίτερα. Είναι σχετικό το αν νιώθεις ακμαίος. Έχει σημασία το πώς το κάνεις και πού το κάνεις, διότι θα μπορούσα να το είχα κάνει και στο τοπικό και να αγωνίζομαι μέχρι τα 45. Υπάρχει και το βιολογικό κομμάτι και δεν μπορείς να το ανατρέψεις, όση προσπάθεια και να κάνεις. Παίζει ρόλο ότι το κάνω και για τον ΟΦΗ».

-την φετινή προσπάθεια του ΟΦΗ και το αν είναι φαβορί για άνοδο στη Super League: «Έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια ο ΟΦΗ. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου υπάρχουν άνθρωποι που μεταφέρουν υγεία στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άτομα στο αγωνιστικό τμήμα και όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλό της ομάδας. Να μην λέμε πάλι το που ανήκει ο ΟΦΗ, όλοι για αυτό παλεύουμε. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες που πρέπει να τις σεβόμαστε. Αλλά λόγω ονόματος δεν γίνεται να μην είσαι φαβορί για την άνοδο. Βγάζουμε όλοι θετική ενέργεια, θέληση και θέλει διάρκεια και πίστη».

-το ποια θέση προτιμά να αγωνίζεται από τις πολλές που έχει χρησιμοποιηθεί: «Ξεκίνησα ως δεξί μπακ και λίγο καιρό έκανα την πρώτη μου μεγάλη μεταγραφή. Μετά έπαιζα σαν εξάρι, οκτάρι, δεκάρι. Κατά συνθήκη έχω παίξει και αριστερά. Πιο πολύ μου αρέσει μου να παίζω στο κέντρο και να έχω δημιουργικό ρόλο».

-το γεγονός ότι πολλοί στάθηκαν στην ήττα του Παναθηναϊκού και όχι στην επικράτηση του ΟΦΗ και το πώς θα προσέγγιζε ο ίδιος το αποτέλεσμα: «Εγώ νομίζω ότι νίκησε ο ΟΦΗ. Κακώς αντιμετωπίζεται έτσι. Σε ένα παιχνίδι σαν και αυτό παίζουν πολλά ρόλο, καθώς ερχόταν από σερί κακών αποτελεσμάτων ο Παναθηναϊκός . Το αποτέλεσμα ήταν συνδυασμός της θέλησής μας και της κατάστασης του Παναθηναϊκού. Σαν αγωνιστική παρουσία ομάδας και εικόνας ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος, κάναμε καλύτερη διαχείριση στο παιχνίδι. Εκμεταλλευτήκαμε δύο λάθη που μπορεί να γίνουν στο παιχνίδι, αλλά γενικότερα το χειριστήκαμε καλύτερα».

-τις προβληματικές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και το αν είχαν κακή νοοτροπία οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο ματς: «Μέσα σε μια ομάδα και δέκα χρόνια να είχα παίξει. Μπορεί να είναι συνδυασμός πραγμάτων. Με κάθε σεβασμό, επειδή πέρασα ωραία χρόνια. Η τοποθέτησή μου για αυτό το παιχνίδι και όχι γενικά. Έχουμε δει παιχνίδια που έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Στην παρούσα φάση έχει αλλάξει προπονητή και μιλάμε πλέον για άλλα δεδομένα».

-το ματς του Παναθηναϊκού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2000 στο οποίο είχε παίξει ως αλλαγή και στο οποίο επικράτησε 3-1 η αγγλική ομάδα: «Το θυμάμαι πολύ καλά, όπως και όλες τις στιγμές με τον Παναθηναϊκό. Ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά εκείνου του παιχνιδιού ήταν απίστευτος. Το θέμα ήταν το ποιος θα έβαζε το τρίτο γκολ. Το έβαλε η Μάντσεστερ και κέρδισε, βάζοντας και τρίτο μετά».

-το αν ξεχωρίζει κάποιο ταλέντο από τη Super League: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει πολλά, έχω δει τρία με τέσσερα εκτός του ντέρμπι. Δεν μιλάω υποτιμητικά. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποια παιδιά με δυνατότητες, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι κάποιο γενικότερα στο πρωτάθλημα που μου προκάλεσε την αίσθηση ότι θέλω να το δω και πάλι. Επαναλαμβάνω: δεν το λέω υποτιμητικά».

Πηγή: sport-fm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook