ΕπιστρΟΦΗ στο σπίτι του!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Παπαδόπουλος βρίσκεται προ των πυλών του ΟΦΗ και το Gentikoule σκιαγραφεί το προφίλ του 45χρονου τεχνικού.

Λένε πως η ζωή κάνει κύκλους και με έναν περίεργο τρόπο, αυτό δείχνει να επιβεβαιώνεται. Πέρασαν 19 χρόνια από τις 30 Μαΐου 1999 όταν ο Νίκος Παπαδόπουλος φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα του ΟΦΗ στην τότε ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-2 εντός του “Γεντί Κουλέ”. Είχαν περάσει 9 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του και εδώ επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε για τα σημάδια της μοίρας: Ντεμπουτάρισε με τα “ασπρόμαυρα” στις 14 Ιανουαρίου 1990 σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και εφόσον οι συζητήσεις του με τον ΟΦΗ έχουν happy end αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του ΟΦΗ κόντρα στην ίδια ομάδα και στο ίδιο γήπεδο!

Εννέα ολόκληρα χρόνια έζησε στο Ηράκλειο και δέθηκε με τον ΟΦΗ όσο ελάχιστοι ποδοσφαιριστές. Παρότι αμυντικός είναι πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχοντας πετύχει 4 γκολ στην μεγάλη πορεία της περιόδου 1997 – 1998 και όλοι θυμούνται τα καταπληκτικά γκολ που είχε πετύχει με το αριστερό του πόδι.

Ο καιρός πέρασε και ο Νίκος Παπαδόπουλος φόρεσε την φόρμα του προπονητή παρουσιάζοντας πολύ αξιόλογο έργο στον Ηρακλή κρατώντας όρθιο τον “Γηραίο” παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα ανεβάζοντας τον από την Football League. Πριν από τέσσερα χρόνια είχε βρεθεί μια ανάσα και από τον πάγκο του ΟΦΗ. Ο “Παπ” διατηρεί οικογενειακές και φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη και μετά την αποχώρηση του Νίκου Αναστόπουλου – και πριν τον Γιάννη Πετράκη – ωστόσο τότε δεν επέστρεψε στον ΟΦΗ αφού ο τελευταίος του είχε πει προκειμένου να μην “καεί” πως δεν ήταν ακόμα η ώρα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας. Όμως η μοίρα τα έφερε έτσι και τέσσερα χρόνια αργότερα βρίσκεται μια ανάσα από τον πάγκο του αγαπημένου του ΟΦΗ.

Ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας λόγω του πάθους του και του δυναμισμού με τον οποίο αντιμετώπιζε κάθε παιχνίδι του ΟΦΗ και έφτασε η ώρα να συναντηθούν ξανά…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook