Συγκλονιστική εξομόλογηση “Τζούγκα”: “Ο ΟΦΗ έπαιζε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο μεγάλος Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για την λατρεία του για τον ΟΦΗ, τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Ο Σέρβος επιθετικός αναμένεται να είναι ένας εκ των συμμετέχοντων στην μεγάλη γιορτή προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 εξέφρασε την απέραντη αγάπη του για τον κόσμο του ΟΦΗ εκδηλώνοντας και τον σεβασμό του προς τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς στον Athletic Radio 104,2

Για το ότι ο κόσμος του ΟΦΗ συνεχίζει να εκδηλώνει την αγάπη του προς αυτόν: “Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Αυτά τα αισθήματα είναι αμοιβαία, από την πρώτη ημέρα που ήρθα στο Ηράκλειο, αγάπησα αυτόν τον κόσμο και όπου και αν ήμουν, όποτε είχα την ευκαιρία να μιλάω, πάντα έλεγα ότι πέρασα πολύ καλά στην Κρήτη. Αγάπησα την Ελλάδα, τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο, έχω ακόμα πολλούς φίλους και αγάπαω αυτόν τον κόσμο”.

Για το ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια και παραμένει η αγάπη του κόσμου του ΟΦΗ: “Αυτά τα καταλαβαίνουμε όταν σταματήσουμε το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, νιώθουμε τι είναι πραγματική αγάπη. Όταν ήμασταν ποδοσφαιριστές, λέγαμε ότι ήταν φυσιολογικό και ότι ο κόσμος σε αγαπάει γιατί δίνεις τα πάντα. Όμως όταν σταματάς και αυτή η αγάπη γίνεται μεγαλύτερη τότε αντιλαμβάνεσαι το τι έκανες ως ποδοσφαιριστής”.

Για την συμμετοχή του στο παιχνίδι για τον Ευγένιο Γκέραρντ: “Δεν το περίμενα. Ούτε που μου πέρναγε από το μυαλό, όταν με πήρε τηλέφωνο ο Ηλίας Πουρσανίδης από τον οποίο ξεκίνησε αυτή η ιδέα ώστε να δώσουμε ένα παιχνίδι για αυτόν τον άνθρωπο, δεν το σκέφτηκα ούτε ένα λεπτό για το αν θα είμαι παρών. Είναι ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας με την παρουσία μου να βοηθήσω όλους αυτούς που θα έρθουν αυτό το βράδυ. Να κάνουμε κάτι για αυτόν τον άνθρωπο και να του δώσουμε αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που πάντα είχαμε. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο για όλους μας και είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από τόσα χρόνια

Για τον προπονητή Ευγένιο Γκέραρντ: “Ο Ευγένιος ήταν ένας άνθρωπος που είχε μεγάλη καρδιά, μεγάλη ψυχή. Πάντα ήταν δίπλα μας όταν είχαμε προβλήματα, μας συμβούλευε. Δεν ήταν μόνο προπονητής αλλά ένα κομμάτι της οικογένειας μας. Ήταν σχεδόν 24 ώρες μαζί μας. Ζούσαμε σαν οικογένεια και αυτό φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Το καταλαβαίνε ο κόσμος μέσα από την παρουσία μας στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ έπαιζε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα”.

Για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης: “Αυτό το παιχνίδι ήταν από τα πιο σπουδαία στην ιστορία του ΟΦΗ και βέβαια της γενιάς μου. Kάναμε ένα τρομερό παιχνίδι, ήταν πρώτο γεγονός στην Ευρώπη γιατί ένας “μικρός” ΟΦΗ, όταν μιλάμε για την Ευρώπη, απέκλεισε μια μεγάλη ομάδα. Πραγματικά δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό είναι παιχνίδι”.

Για τον “δάσκαλο” Ευγένιο Γκέραρντ: “Πλέον είμαι και εγώ προπονητής, έχω μάθει πολλά από τον Γκέραρντ. Ήταν πολύ μπροστά, τόσο στην προπόνηση – όσο και στην τακτική. Σε όλα ήταν μπροστά από την εποχή του και ήταν ένας από τους προπονητές που ασχολήθηκε πολύ με την ψυχολογία των παικτών παρότι πολλοί δεν έδιναν μεγάλη σημασία σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να ξέρεις τα προβλήματα των παικτών, να προσπαθείς να τα λύσεις. Αν δεν έχεις καλές σχέσεις με τους παίκτες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα”.

Για το αν μιλάει τώρα με παλιούς συμπαίκτες του: “Έχει πολύ πλάκα και δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται. Κάνουμε χιούμορ, πλάκα. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, πως νιώθω. Πραγματικά, αυτήν την στιγμή τα αισθήματα μου είναι τόσο εντονα. Έχω να δω πολλά χρόνια αρκετά παιδιά και πιστεύω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο”.

Για την αγάπη του για τον ΟΦΗ: “Πολλές φορές σε συνεντεύξεις που έδινα, έλεγα ότι αυτό το γήπεδο και αυτή η πόλη βρίσκονται στην καρδιά μου. Είχα δύο ομάδες που αγαπούσα και αγαπάω ακόμα, η ΟΦΚ Βελιγραδίου και ο ΟΦΗ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και σαν παίκτης και πάντα έδινα τα πάντα. Αυτή η αγάπη που έχω για τον ΟΦΗ είναι το κάτι διαφορετικό και πραγματικά είναι δικό μου”.

Για όσα έχει περάσει ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια: “Οι μεγάλες ομάδες ποτέ δεν σταματούν. Μπορείς να μου πάρεις ότι θέλεις αλλά την ψυχή μου, την καρδιά μου και την αγάπη μου για τον ΟΦΗ δεν μπορείς να μου την πάρεις. Θα μείνει στην καρδιά μου. Δεν θέλω να αλλάξω, ούτε και να αλλάξω. Όπου και αν δουλεύω, όπου και αν ζω αυτό δεν αλλάζει. Ήμουν πολύ στενοχωρημένος που η ομάδα αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και δεν παίζει στην Σούπερ Λιγκ. Ξέρω τα πάντα για τον ΟΦΗ και παρακολουθώ τα πάντα για την ομάδα. Το μυαλό μου είναι πάντα εκεί, στενοχωριέμαι αλλά είμαι σίγουρος ότι ο ΟΦΗ θα βρεθεί εκεί που αξίζει να βρίσκεται”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook