Πουρσανίδης: “Ζήσαμε στιγμές που θα τις θυμόμαστε σε όλη μας την ζωή”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ηλίας Πουρσανίδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και με λόγια συγκίνησης περιέγραψε ότι συνέβη χθες το απόγευμα στο “Γεντί Κουλέ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Πουρσανίδης

Για την ιδέα της διεξαγωγής του φιλικού: «Πριν από δύο μήνες έγινε μια εκδήλωση στο Ηράκλειο, από την ΠΑΕ ΟΦΗ για να τιμήσει τον Γκέραρντ, ονομάζοντας με το όνομα του τη Θύρα 9. Είπα τότε ότι δεν έπρεπε να το χάσω και ήθελα να πάω και να του πω ένα ευχαριστώ. Πίστευα τότε ότι το γήπεδο θα ήταν κατάμεστο. Όταν πήγα, το γήπεδο ήταν άδειο. Δεν την αγκάλιασε εκείνη την κίνηση ο κόσμος. Τότε είπα ότι κάτι έπρεπε να γίνει για να τον τιμήσουμε όπως πρέπει. Πήρα κάποιους τότε συμπαίκτες μου τηλέφωνο και όλοι ήταν έτοιμοι να πάμε να δείξουμε την αγάπη μας στον Ευγένιο. Σε δύο μέρες, αυτό το πράγμα ξέφυγε και όλοι ήθελαν να είναι εκεί. Όταν έμαθε για το φιλικό, μίλησε μετά από μήνες ο Ευγένιος και βγήκε από το νοσοκομείο για αυτό το παιχνίδι. Ο Ευγένιος Γκέραρντ μας ένωσε για πάντα»

Για το όραμα του Θ. Βαρδινογιάννη: «Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη, γιατί αν δεν ήταν εκείνος ο Γκέραρντ θα έφευγε σε μήνες. Ήταν ο οραματιστής πολλών πραγμάτων και με μεγάλη συγκίνηση τον τιμήσαμε χθες. Είχε το όραμα και το έκανε πράξη με την παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ στον ΟΦΗ»

Για το πως μπορεί να επιστρέψει ο ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ ταλαιπωρείται χρόνια. Για να ανέβει κατηγορία, πρέπει να υπάρχουν υποδομές για να μείνει στην κατηγορία. Στην εποχή μας, όλα τα Κρητικόπουλα ήθελαν να παίξουν στον ΟΦΗ. Δεν υπάρχει αυτή η λάμψη πλέον. Αυτό πρέπει να κερδίσει ο ΟΦΗ και να κάνει προίκα του. Να κάνει τους πιτσιρικάδες στην Κρήτη να θέλουν να παίξουν για τον ΟΦΗ»

Για το αν υπάρχουν άνθρωποι σήμερα στο ποδόσφαιρο σαν τον Γκέραρντ: «Φυσικά και υπάρχουν και Έλληνες ακόμα. Θεωρώ δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη, για να τους κάνει να υπάρχουν. Ο Γκέραρντ στην αρχή δεν είχα καλά αποτελέσματα. Αλλά κάποιοι τον πίστεψαν, του έδωσαν χρόνο και απέδειξε τι αξίζει. Δεν ήμασταν τότε καμία φοβερή ομάδα, αλλά είχαμε σεβασμό και εκεί στηρίχθηκε η επιτυχία μας. Και αυτή η παρέα βγήκε τώρα με αυτό το φιλικό. Νιώσαμε ότι γυρίσαμε πίσω. Και το χαρήκαμε και εμείς. Ζήσαμε πράγματα απίστευτα αυτό το διήμερο και δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς. Σήμερα πήγα να χαιρετίσω όλα τα παιδιά που ήρθαν και όλοι λέγαμε καλή αντάμωση. Αυτό που συνέβη όταν μπήκε ο Ολλανδός ήταν απίστευτο. Όλο το γήπεδο ξεχείλιζε από αγάπη για αυτό τον άνθρωπο. Ήταν απίστευτο! Ζήσαμε στιγμές που θα τις θυμόμαστε και θα τις λέμε για όλη μας τη ζωή»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook