Χατζηνικολάου: “ΟΦΗ πάει στην Θεσσαλονίκη ως…τραυματισμένη τίγρη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο πρώην προπονητής των ΟΦΗ και Αρη μίλησε για το Κυριακάτικο ματς σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Τα όσα είπε ο Γιάννης Χατζηνικολάου στον “Libero 107,4”:

Για το “7 στα 7′ του Αρη:
“Περίμενα μια καλύτερη πορεία από τη περσινή, αλλά σίγουρα όχι αυτό. Θα μπορούσε σε κάποιο από τα προηγούμενα παιχνίδια να μη καταφέρει να το γυρίσει. Αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει ο Αρης και το ψυχισμό που δείχνει φέτος. Όλα αυτά του δίνουν το δικαίωμα να πάει παρακάτω. Αυτά δε τα είχε ο Αρης τα τελευταία δύο χρόνια.”

Για το φετινό προγραμματισμό και τι έφταιξε πέρσι:

“Ο προγραμματισμός και η οργάνωση αφορούσε την απόκτηση ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν την κατηγορία. Πέρσι είχε παίκτες με περισσότερη εμπειρία, αλλά αυτοί ήταν πρώην παίκτες. Δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην Β εθνική. Ο Τζιμπούρ δεν βοήθησε.”

Για το τι μηνύματα στέλνει η φετινή πορεία του Αρη:

“Πρώτα στέλνεις μήνυμα παντού ότι έχεις την ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα. Δεύτερον, ακόμα και σε έδρες όπως της Δόξας, έδειξε δυναμισμό ότι μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να προσέξει την έπαρση και την αλαζονία, ειδικά τώρα που έρχεται ισχυρός αντίπαλος όπως ο ΟΦΗ. Αν δείξεις έπαρση και αλαζονία, θα την…πατήσεις”

Για το ότι είναι κέρδος το ότι παίζει με τον ΟΦΗ: 

“Αλλιώς θα ήταν ακόμα χειρότερα. Οι παίκτες θα ήταν ακόμα πιο χαλαροί. Χρειάζεται συγκέντρωση. Αυτά είναι γνωρίσματα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμα από όταν παίζαμε εμείς. Μετά από μια επιτυχία φεύγει η προσοχή μας από τις επόμενες υποχρεώσεις.”

Για τον ΟΦΗ:

“Ο ΟΦΗ επειδή ταλαιπωρείται και αυτός όπως ο Αρης, ξεκίνησε με την αισιοδοξία ότι θα ανέβει κατηγορία. Το γεγονός ότι έχασε προχθες, δείχνει κάποιες αδυναμίες. Όπως και η Παναχαϊκη που είχα πει ότι θέλει μεγάλη προσεχή, ακόμα και η Δοξά. Ο Ο.Φ.Η. έχει καλή ομάδα με δυναμική και είναι τα βαριά ονόματα μαζί με τον Αρη. Έρχεται στη Θεσσαλονίκη ως τραυματισμένη τίγρη ενώ ο Αρης θέλει να διατηρήσει το σερί νικών.”

Για το τι θα γίνει αν η ομάδα συνεχίσει με νίκες:

“Μετά δεν ασχολούνται. Όταν βλέπουν μια ομάδα στο +10, μετά ασχολούνται με τη δεύτερη θέση μόνο. Σκέφτονται ότι παίζουν με τον ΑΡΗ, και δεν θα υπολογίζουν το παιχνίδι.”

Για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η προετοιμασία της επόμενης σεζόν:

“Μπορεί να έχει πάρει προβάδισμα αλλά καλύτερα να σκεφτούμε πρώτα το παιχνίδι της Κυριακής. Το μυαλό όλων πρέπει να είναι εκεί. Και ο ΟΦΗ θέλει τη νίκη. Θα δούμε ωραίο παιχνίδι.”

Για την Παναχαϊκή και τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας:

“Την βλέπω να αντέχει, γιατί ποντάρω στην εξυπνάδα και την ικανότητα του Κατσουράνη πρώτα και μετά στην προπόνηση από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Έχουν μια ομάδα με νεανικό στοιχείο, που αν δε μπορέσουν να κερδίσουν το παιχνίδι τρέχουν πάρα πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτή τη κατηγορία αν έχεις και κάποια λυμένη οικονομικά προβλήματα, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Περίμενα και τα Τρίκαλα να είναι ψηλότερα αλλά δε ξέρω τι συμβαίνει εκεί. Όπως και η Δόξα με τις κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι περίμενα να είναι ψηλά. Καλή εντύπωση μου έκανε επίσης και η Καλαμαριά στο παιχνίδι κυπέλλου.”

Για το ότι ήταν συμπαίκτες με τον Δημήτρη Σπανό:

“Με τον Σπανό ήμουν συμπαίκτης στον Ιωνικό. Όταν ήρθε ο Αρης εδώ, πήγα στο ξενοδοχείο γιατί ήμασταν συμπαίκτες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάει καλά. Ξέρει που είναι, γνωρίζει τη κατηγορία και είναι η ευκαιρία του να ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω.”

Για το τι κάνει τώρα:

“Δεν ήμουν πολύ φαν. Μπιλιάρδο παίζαμε πιο πολυ τότε. Ο Νίκος έπαιζε με τον Λέσιτς και τον Φάνη, τον οποίο είδα στο γήπεδο.”

Για το μεγάλο στοίχημα του Αρη

“Το μεγάλο στοίχημα είναι να επαναφέρει τον κόσμο που είχε απομακρυνθεί. Τώρα με τον ΟΦΗ θα έχει πολύ περισσότερο κόσμο. Το έδειξε και στην Δράμα. Έχει μεγάλη δυναμική αλλά ο κοσμος του είχε απογοητευτεί.”

Για το αν θα μπορούσε να σταθεί η φετινή ομάδα με μικρές προσθήκες στην Superleague: 

“Θα μπορούσε αλλά δε ξέρουμε αν θα άντεχε οικονομικά. Μερικές φορές είναι σαν να τους τσιμπάει κάτι, μόλις ανεβαίνει η ομάδα να κάνουν οικονομικά ανοίγματα πάνω από τα έσοδα. Μετά βουλιάζει το καράβι και έρχεται ο επόμενος.”

Για τα οικονομικά ανοίγματα:

“Εάν δεν υπάρχει ο χρηματοδότης, θα πρέπει να συνηθίσουν όλοι να κινούνται μέχρι εκεί που μπορούν και να μη δίνουν ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο. Από την μια οι τρελές απαιτήσεις του κόσμου που δε βλέπουν την τωρινή κατάσταση, από την άλλη οι φρούδες ελπίδες κάποιων παραγόντων. Είναι προτιμότερο να κάνει τη πρώτη χρονιά συντηρητικά από το να γίνουν ανοίγματα και να περάσει άλλα τρια χρόνια η ομάδα εδώ.”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook