Κοντοπυράκης: “Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ΟΦΗ μπορεί να πάρει την άνοδο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Χάρης Κοντοπυράκης μίλησε στο athlitiko.gr για την ανάμειξη και την αγάπη του για τον ΟΦΗ, τα προβλήματα που παλεύουν να λύσουν αλλά και την πίστη του ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει την επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Κοντοπυράκης

Για την απόφασή του να εμπλακεί με τα διοικητικά του ΟΦΗ: Σε αυτή τη δύσκολη καμπή που βρέθηκε ο ΟΦΗ αναγκάστηκε να κάνει ένα συμβούλιο το οποίο διόρισε το Πρωτοδικείο. Επειδή στο Ηράκλειο ξέρουν την αγάπη μου για τον ΟΦΗ και επειδή πιστεύουν ότι μπορώ να τους βοηθήσω με πήραν τηλέφωνο κάποιοι φίλοι για το αν θέλω να συμμετάσχω. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι της αξίζει κάτι καλύτερο και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ.

Για το ότι ξάφνιασε στα Χανιά η εμπλοκή του στον ΟΦΗ: Ξάφνιασε… Την αγάπη μου για τον ΟΦΗ την ξέρουν στα Χανιά. Δεν είναι πως δεν αγαπώ τις ομάδες μας ή δεν είμαι φανατικός για τις ομάδες μας, απλώς αυτή τη στιγμή έκρινα ότι η δύσκολη στιγμή που περνάει ο ΟΦΗ πρέπει να την αφήσει πίσω. Ο ΟΦΗ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκεται αλλού, δεν πρέπει να είναι εκεί που είναι. Είναι μέσα στα μεγαλύτερα 5-6 της Ελλάδας. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν μετά τον Ολυμπιακό, η μοναδική ομάδα η οποία έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Για τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ και πώς θα δρομολογηθούν: Αυτή τη στιγμή παλεύουμε αυτά τα οικονομικά προβλήματα. Μέχρι στιγμής τα παλεύουμε. Μπορώ να πω ότι είναι πολλά τα προβλήματα… Πιστεύω ότι φέραμε μια ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στους φιλάθλους, γενικά στον κόσμο. Ο κόσμος του ΟΦΗ μας γνωρίζει, ξέρει την αγάπη που έχουμε όλοι όσοι ενασχοληθήκαμε με την ομάδα γιατί θέλουμε να είναι ο ΟΦΗ ψηλά. Ενα βασικό που ίσως το έχετε παρατηρήσει είναι ότι ποτέ δεν είπαμε ποιος είναι πρόεδρος, αντιπρόεδρος κτλ. του Δ.Σ. Παλεύουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε τίτλους. Τίτλοι υπάρχουν, απλώς δεν τους δημοσιοποιούμε. Ολοι είμαστε ένα κι όλοι μαζί παλεύουμε για τον ΟΦΗ.

Για το πού θα βρεθούν χρήματα για τις ανάγκες της ΠΑΕ: Στις 12 Φεβρουαρίου έχουμε προκηρύξει Γενική Συνέλευση. Η δική μας θητεία τελειώνει τότε, που προκηρύξαμε Γενική Συνέλευση. Από εκεί και πέρα, η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει ποιοι θα βάλουν χρήματα, τι θα γίνει με την ομάδα, τι συμβούλιο θα προκύψει και τι επενδυτές θα μπουν. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ ν’ απαντήσω σ’ αυτή την ερώτηση. Εμάς, δεν είναι το κύριο μας μέλημα το να βρούμε επενδυτές, αλλά πώς θα φέρουμε την ηρεμία, την αγάπη και πιστεύω ότι αυτό το έχουμε πετύχει κατά μεγάλο ποσοστό παρότι είμαστε διοίκηση μίας εβδομάδας. Στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας ήταν 6.000 κόσμος στο γήπεδο. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο μετά από πάρα πολύ καιρό αυτό για τον ΟΦΗ και μάλιστα οι θέσεις των VIP καταλήφθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι ήταν επώνυμοι και αυτό ήταν βασικό.

Για το αν μπορεί ο ΟΦΗ αυτή τη χρονιά να κερδίσει την άνοδο: Και βέβαια. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα, αρκεί να μην έχει η ομάδα οικονομικούς κλυδωνισμούς. Οπωσδήποτε όμως, η ομάδα θέλει προσθήκες γιατί αποδυναμώθηκε, έφυγαν 8 παίκτες. Χρειάζεται πάγκος, χρειάζονται 3-4 προσθήκες. Εχουμε προγραμματίσει να κάνουμε μεταγραφές. Θα ‘ναι πολύ καλές προσθήκες. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει πολύ καλό κλίμα. Ο κόσμος είναι εκπληκτικά ζεστός. Είναι πράγματα που θυμίζουν μια δεκαετία πίσω, μπορεί και παραπάνω, αυτό που νιώθουμε αυτή τη στιγμή από τον κόσμο, πώς μας έχει αγκαλιάσει ακόμα κι εμάς, διότι βλέπει την προσπάθεια που κάνουμε.

Για το αν νιώθει αδικημένος που δεν έχει συμμετάσχει σε διοίκηση χανιώτικης ομάδας: Αυτά είναι προσωπικά μου θέματα. Πίστευα ότι μπορούσα να προσφέρω, αλλά σίγουρα κι άλλοι άνθρωποι που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, γνωρίζουν. Κρίνουν τον καθένα όπως αυτοί νομίζουν. Νομίζω ότι θα μπορούσα. Δεν είναι θέμα κάποιας πίκρας, σίγουρα θα το ‘θελα πάντως.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook