“Το μυστικό του Γκέραρντ ήταν η οικογένεια, αυτό φαίνεται και τώρα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Πατεμτζής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την υγεία που βγάζει ο ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου και τονίζει ότι “οι παίκτες δείχνουν ότι ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν, αυτό ήταν και το μυστικό του ΟΦΗ την εποχή του Γκέραρντ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Πατεμτζής στον Athletic Radio 104,2

Για τον “φάρο” του Ευγένιου Γκέραρντ: «Ο Γκέραρντ μπορεί να έφυγε το σώμα του αλλά το πνεύμα του έχει μείνει αθάνατο για όλους εμάς. Για πολλά χρόνια ακόμα, ήταν ο άνθρωπος που μεγαλούργησε με αυτήν την ομάδα και έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεγαλουργήσει ένας σύλλογος. Είναι ένας φάρος για όλους εμάς».

Για το φιλικό παιχνίδι που έγινε προς τιμήν του τον περασμένο Γενάρη: «Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τυχαίο. Από τις επισκέψεις που είχαμε κάνει και με τις κουβέντες που είχαν γίνει, νιώθαμε ότι έπρεπε να τον τιμήσουμε. Ένας τρόπος ήταν να τον τιμήσουμε με έναν μεγάλο αγώνα γιατί πρόσφερε σε όλους μας και στην Κρήτη. Πιστεύω ότι τον ευχαρίστησε και το ένιωσε και από ότι μας είπε και η σύζυγος του η Κατερίνα. Όλοι τον είχαμε μέσα μας γιατί δεν ήταν μόνο προπονητής μας αλλά πολύ κοντά μας γενικότερα. Ο Ηλίας Πουρσανίδης άναψε όλη αυτήν την σπίθα και όλοι θέλαμε να τιμήσουμε τον ευεργέτη μας».

Για την επιστροφή του ΟΦΗ: «Αυτό που κράτησε την ομάδα ήταν η αγωνιστική υγεία. Έχει χτιστεί πολύ καλά και όλοι εκείνοι που συμμετέχουν φάνηκε ότι ήταν αρκετά δεμένοι μεταξύ τους και αυτή η αγωνιστική υγεία που βγήκε ήταν η βάση για να δημιουργηθεί ξανά μια νέα και να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι, τα μέλη της Διοικούσας που φαίνεται ότι δουλεύουν σοβαρά και αθόρυβα εν αντιθέσει με ότι έχουμε μάθει στην Ελλάδα. Η αγωνιστική πειθαρχία και η ένωση που υπάρχει μεταξύ των παιδιών είναι τα στοιχεία που έκαναν την διαφορά».

Για τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του ΟΦΗ: «Ο κορμός έμεινε και αυτό είναι το σημαντικό. Πιστεύω ότι αυτό έγινε, ήρθαν καλοί παίκτες, τα άλλα παιδιά ξέρουν τον τρόπο παιχνιδιού και την φιλοσοφία του προπονητή τους με αποτέλεσμα αυτό να βγει μέσα στο γήπεδο».

Για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον ΟΦΗ: «Αυτό ήταν το μυστικό και του ΟΦΗ, την εποχή του Γκέραρντ. Και εμείς οι ίδιοι το ευχαριστιόμασταν. Αυτό φαίνεται πως υπάρχει και στα παιδιά που παίζουν. Έχουν τρομερή ομαδικότητα, αλληλεγγύη και όλο αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο».

Για αυτά που τους μεταδίδει ο Νίκος Παπαδόπουλος: «Είναι σημαντικό να εμπνέει ο προπονητής μια σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ο Παπαδόπουλος απέδειξε ότι μπορεί να το κάνει και για αυτό τα εύσημα πρέπει να τα αποδώσουμε και στο Νίκο. Στις δύσκολες στιγμές έμεινε, δούλεψε, βρήκε τους κατάλληλους παίκτες και να τους τονώσει ψυχολογικά. Δεν είναι τίποτα τυχαίο».

Για το ότι ο ΟΦΗ δεν παίζει “ποδόσφαιρο Β’ Εθνικής”: «Στην Ελλάδα έχουμε κάποια στερεότυπα που μόνο στην Ελλάδα λέγονται και εφαρμόζονται όπως ότι “πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο Β’ Εθνικής” και άλλα τέτοια πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ που ξέρει πως αμύνεται, πως επιτίθεται και το πιο βασικό από όλα είναι ότι στο επιθετικό κομμάτι υπάρχουν παίκτες όπως οι Βουό, Μάνος, Ντίνα που έχουν το εύκολο γκολ. Είναι ένα κράμα πολλών πραγμάτων».

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζει στον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ το έδειχνε από το καλοκαίρι και έδειχνε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και διαθέτει μια χημεία, κάτι που είναι σπουδαίο. Μέσα στο γήπεδο βλέπεις μια ηρεμία και μια τρομερή αυτοπεποίθηση και δείχνει ότι είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Μαζί με τον Άρη είναι οι καλύτερες ομάδες που εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ δείχνει να έχει ένα επιθετικό πρόβλημα».

Για τον Δημήτρη Μάνο: «Ο Μάνος είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής, σε ηλικία, φαίνεται ότι κάνει σταθερά βήματα. Έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και είναι σημαντικό για κάθε παίκτη και έχει το ταλέντο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Με το ταλέντο και την ηλικία που διαθέτει, έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο Βουό είναι ένας παίκτης που ξέρει να κρατάει την μπάλα, είναι πολύ ομαδικός και χωρίς να είναι εγωιστής του αρέσει να πασάρει αρκετά».

Για την ανάγκη να λυθούν τα προβλήματα: «Αν βρεθεί κάποιος επενδυτής ώστε να οργανώσει την ομάδα και να βρεθεί μια υγεία. Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί ένας τέτοιος άνθρωπος ώστε να προσελκύσει σοβαρούς επιχειρηματίες και βλέπουμε να εμφανίζονται πρόεδροι – πυροτεχνήματα. Σημασία έχει να βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος γιατί ο ΟΦΗ έχει όλα τα εχέγγυα για να δώσει αρκετά πράγματα σε έναν υποψήφιο επενδυτή ώστε να έχει και κέρδος εκείνος».

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook