Ο ΟΦΗ αλλάζει και δίνει ελπίδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikole καταγράφει τα 10 συμπεράσματα που βγήκαν από την πρώτη πρόβα για τη νέα σεζόν.

Ασφαλώς και συμπεράσματα μπορούν να βγουν. Παρότι πρώτο φιλικό παιχνίδι και παρότι τα πόδια των παικτών είναι ακόμα βαριά, δημιουργούνται πρώτα αποτελέσματα και εικόνες για το τι θα δούμε μέσα στην χρονιά.

  1. Η ποιότητα που διαθέτει από την μέση και μπροστά είναι δεδομένη. Πληθώρα επιλογών σε ποιότητα αλλά και ποσότητα. Η σεζόν είναι μεγάλη και είναι δεδομένο πως θα χρειαστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές.
  2. Το δίδυμο στα άκρα με Κουτσιανικούλη – Πλατέλλα είναι κάτι που θα το δούμε αρκετές φορές μέσα στην χρονιά. Με την ικανότητα που διαθέτουν στο ένας εναντίον ενός αλλά και το γεγονός ότι και οι δύο εμφανίζονται πολύ ώριμοι, είναι σίγουρο πως θα περιμένουμε πολύ καλά πράγματα.
  3. Μιγκέλ Μεγιάδο. Ο Αργεντινός δείχνει από τις πρώτες του παρουσίες μέσα στο γήπεδο ότι αποτελεί μια πολύ, πολύ έξυπνη μεταγραφή για τον ΟΦΗ. Βρίσκεται παντού, πατάει σε όλο το γήπεδο, διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση αλλά κυρίως παίζει… ξύλο. Δυνατός και δεν φοβάται να βάζει τα πόδια του στην φωτιά.
  4. Οι “γιόμες” απαγορεύονται καθέτως και οριζοντίως. Ο Παπαδόπουλος ζητάει συνεχώς να μην ανεβαίνει η μπάλα στον αέρα. Αεράμυνα και ποδόσφαιρο στρατόσφαιρας αποτελούν απαγορευμένο καρπό.
  5. Το περσινό ρόστερ του ΟΦΗ αποδεικνύεται γιατί είναι ρόστερ… επιπέδου Σούπερ Λιγκ. 8/11 που ξεκίνησαν κόντρα στον Απόλλωνα, ήταν από το ρόστερ της Football League. Η παρουσία τους έδειξε ότι δικαίως παρέμειναν όλοι γιατί είναι παίκτες μεγάλης κατηγορίας.
  6. Η επιστροφή του Άγγελου Οικονόμου. Ο μεγάλος άτυχος της προηγούμενης χρονιάς μπήκε στο γήπεδο σαν να μην έλειψε ούτε μια ημέρα. Δεν φοβάται να βάλει το πόδι του, έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και αποτελεί μια έξτρα, εσωτερική, μεταγραφή για τον ΟΦΗ.
  7. Ο Νίκος Παπαδόπουλος δείχνει ότι φιλοσοφία που κερδίζει, δεν αλλάζει. Ο φετινός ΟΦΗ θα προσπαθήσει να είναι επιθετικός όμως με ισχυρή βάση και στα μετόπισθεν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο Απόλλωνας έκανε μόλις μια τελικά σε 93 λεπτά παιχνιδιού. Το έχει πει και ο ίδιος αρκετές φορές πως η καλή επίθεση ξεκινάει από την καλύτερη άμυνα.
  8. Η μεγάλη διάθεση του Βουό. Ο Ιβοριανός δείχνει, αρχικά, ότι είναι “στεγνός” και πως έχει δουλέψει αρκετά καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Γουστάρει που παραμένει στον ΟΦΗ και το δείχνει με την συμπεριφορά του σε καθημερινό επίπεδο. Η αυταπάρνηση που τον διακρίνει, το πρέσινγκ που παραμένει ένα από τα ατού του, συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους σε καθημερινή βάση στο Καρπενήσι.
  9.  Οι τερματοφύλακες του ΟΦΗ εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ο Στρέζος που αυτήν την στιγμή θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ στην Ελλάδα, είναι εκείνος που έχει το προβάδισμα για να ξεκινάει βασικός. Ο Σωτηρίου εμπνέει εμπιστοσύνη, σταθερότατος στο χθεσινό δεύτερο ημίχρονο και η εμπειρία του κάνει καλύτερο και βελτιώνει και τον Στρέζο αλλά και την άμυνα.
  10. Μπακ για όλα τα γούστα. Τέσσερις παίκτες για δύο θέσεις. Αλλά και οι τέσσερις είναι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και πολυθεσίτες. Αργυρόπουλος, Δεληγιαννίδης έπαιξαν χθες και στα δύο άκρα της άμυνας προσφέροντας ευελιξία στα πλάνα του προπονητή τους. Μπολάκης, Κοιλιάρας έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με την προσπάθεια του δεύτερου να αποτελεί την έναρξη για το γκολ του Πλατέλλα.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook