Πέρασε η ΑΕΚ από την Τρίπολη, ισοπαλία στο Περιστέρι

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Με το γκολ του Μάνταλου από το 33’ με πέναλτι η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2011 και έκανε το δυο στα δυο στο ελληνικό πρωτάθλημα με μηδέν παθητικό. Δεύτερη ήττα για τον Αστέρα που είχε δοκάρι με τον Μανιά στο φινάλε της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ με πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν πιο απειλητική από τον Αστέρα. Η ομάδα του Ουζουνίδη απείλησε με το δοκάρι του Μπακασέτα και άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Μάνταλου, σε μαρκάρισμα του Κώτσιρα στον σκόρερ στο 33’.

Ο Παντελίδης είδε τους παίκτες του μπλοκαρισμένους, την ανάπτυξη σε μηδενικά ποσοστά και ζητούσε από Κυριακόπουλο και Καλτσά πιο ορθολογικές επιλογές παιχνιδιού από τα πλάγια. Η ΑΕΚ ήταν καλά διαβασμένη και κράτησε εύκολα το προβάδισμα στο σκορ στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ίδια εικόνα με το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και δεν απειλήθηκε από τον Αστέρα, παρά μόνο στο φινάλε, όταν ο Παντελίδης έπαιξε με Δουβίκα και Μανιά στην επίθεση. Με Λαμπρόπουλο σε κόρνερ του Μάνταλου είχε δεύτερο δοκάρι στο ματς, όπως δοκάρι είχε και ο Μανιάς στο 89′.

Εξαιρετική διαχείριση παιχνιδιού για την ΑΕΚ, με καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και πειθαρχία στο τακτικό πλάνο.

Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα (Δουβίκας 74’), Πασαλίδης (Βαλιέντε 45’), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (Φερνάντες 65’), Καλτσάς, Κυριακόπουλος, Μανιάς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (Τσόσιτς 65’), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Λιβάια, Μάνταλος (Άλεφ 82’), Πόνσε (Λόπες 65’).

Στο άλλο ματς, Ατρόμητος και Ξάνθη εξουδετέρωσαν ο ένας τον άλλο κι έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο του Περιστερίου.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε πως οι δύο ομάδες και κυρίως η Ξάνθη είχαν στο μυαλό τους να προστατέψουν το μηδέν στην εστία τους και αν τους έβωγαινε η φάση να σκοράρουν. 

Ο Ατρόμητος στην… ζυγαριά του αγώνα ήταν μερικά… γραμμάρια περισσότερο επιθετικός έχοντας και την κατοχή της μπάλας.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook