Οι όροι της Super League για τις μετακινήσεις οπαδών

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η Super League είναι θετική στις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, ωστόσο θα πει το «ναι» μόνο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε πρόσφατα πως θέλει να επιτραπούν οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών με εξαίρεση τα ντέρμπι. Από την πλευρά της η Super League δείχνει θετική διάθεση στις μετακινήσεις, ωστόσο θέτει ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τη «LiveSport» η προηγούμενη κι όλας διοίκηση της Λίγκας είχε υποβάλει τις προτάσεις της, οι οποίες μεταξύ άλλων επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες.

Συγκεκριμένα αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο με λίστα και ονόματα από τους φιλοξενούμενους οπαδούς, όπως επίσης και η απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει θύρα σε κάθε γήπεδο κατάλληλη να υποδεχθεί οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Παράλληλα στην πρόταση της Λίγκας αναφέρεται πως οι διοικήσεις των ομάδων ζητούν να μην έχουν ποινικές ευθύνες οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η ασφάλεια. Η Λίγκα θέλει ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας υπό την εποπτεία της, διότι θεωρεί πως το καθεστώς εκπαίδευσης και ελέγχου από την ΕΠΟ απέτυχε με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια της απόδοσης των Security στα γήπεδα.

Τέλος στις προτάσεις υπάρχουν οι ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις με την Super League να επιθυμεί την επαναφορά του ιδιώνυμου, ενώ στο πλαίσιο αυτό προτείνεται όσοι οπαδοί συλλαμβάνονται στα γήπεδα και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, να τους επιβάλλεται η παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια των αγώνων της ομάδας τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία και να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Πηγή: Sdna.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook