Πέτρος Παλυβός: Ο άνθρωπος που θα ηγείται όλων των φιλανθρωπικών ενεργειών του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, πρωτοπόρος στον τομέα των real estate και με ισχυρούς δεσμούς με τον Λευκό Οίκο. Το Gentikoule καταγράφει το προφίλ ενός από τους πιο ισχυρούς Έλληνες της ομογένειας.

Ο Πέτρος Παλυβός είναι ο πατέρας των δύο μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ Άγγελου και Γρηγόρη Παλυβού που το προηγούμενο χρονικό διάστημα βρέθηκαν στο Ηράκλειο μαζί με τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση. Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους Έλληνες της ομογένειας και το όνομα του βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας. Μάλιστα, οι σχέσεις του με τον Λευκό Οίκο είναι ιδιαίτερα ισχυρές ενώ ο ίδιος έχει προσωπικές σχέσεις και με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα. Η κύρια ενασχόληση του είναι με το real estate και είναι ιδρυτής της Nevada Real Estate Investments. Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1958 και η πρώτη του δουλειά είναι να εργαστεί στο μαγαζί με παπούτσια του πατέρα του, Άγγελου. Ο ίδιος έχει πει σε δηλώσεις του ότι μεγάλωσε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες

Μέσα στα επόμενα χρόνια η επιχειρηματική του δραστηριότητα γιγαντώθηκε παρότι ο ίδιος απέκτησε πτυχίο νομικής ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει καριέρα ως επαγγελματίας αθλητής του φούτμπολ ωστόσο ο ίδιος επέλεξε άλλον δρόμο.

Λόγω του ότι μεγάλωσε ζώντας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα στα επόμενα χρόνια ο Πέτρος Παλυβός ανέπτυξε πολύ μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα θεωρώντας το υποχρέωση του να βοηθάει εκείνους που το έχουν ανάγκη. Μάλιστα σε ερώτηση που του είχε γίνει σε μια συνέντευξη, ερωτήθηκε για το “που ξόδεψε 100 δολάρια με τον καλύτερο τρόπο”, εκείνος απάντησε “δίνοντας τα σε φιλανθρωπίες. Υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για να κάνεις ένα καλό που 100 δολάρια μπορούν να πάνε για φιλανθρωπίες”.

Πλέον είναι το πρόσωπο του ΟΦΗ, μέσα από τους οικογενειακούς του δεσμούς με τον Μιχάλη Μπούση – όντας θείος του αφεντικού της ΠΑΕ και αδερφός της μητέρας του, Ελένης, στους ισχυρούς δεσμούς που αναπτύσσει ο σύλλογος με την ελληνική ομογένεια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το όνομα του ΟΦΗ ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην δημοπρασία που διοργάνωσε η Ελένη Μπούση αλλά και το γεγονός ότι ο αδερφός της Πέτρος θα είναι εκείνος που θα ηγείται όλων των φιλανθρωπικών ενεργειών του ΟΦΗ.

Ο τίτλος από μόνος του τα λέει όλα για το τι πρόκειται να αλλάξει αναφορικά με το στάτους κβο του συλλόγου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook