Mε δύο ματς «κλείνει» η 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, Λαμία-ΠΑΟΚ (19:00, ΕΡΤ) και Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (19:30, Novasports 2), περιλαμβάνει το μενού.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 

ΑΕΛ-Πανιώνιος 4-2 (14′, 64′) Nούνιτς, 53′ Μιλοσάβλιεβιτς, 58′ Μπαργκάν – 18′ Μασούρας, 90+ Ντουρμισαϊ

Απόλλων-Ατρόμητος 1-1 26′ Τριάδης – 39′ Κωτσόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-1  84′ Αθανασιάδης – 54′ Ποτουρίδης –

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης  0-2 64΄Τόνσο, 90′ Φερνάντεζ

Άρης-Παναθηναϊκός  1-1 10′ Γιουνιές πεν. – 90+ Χατζηγιοβάνης πεν.

ΑΕΚ-Ξάνθη 2-0 8′ Πόνσε, 90′ Λιβάγια

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 

Λαμία-ΠΑΟΚ (19:00, ΕΡΤ)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (19:30, Novasports 2)

Το πρόγραμμα της επόμενης (13ης) αγωνιστικής 

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 1)
ΑΕΚ-Λαμία (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Ξάνθη-Ολυμπιακός (15:30, ΕΡΤ)
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (17:15, Novasports 2)
Ατρόμητος-Άρης (19:00, ΕΡΤ)
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης (19:00, ΕΡΤ)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός (19:30, Novasports 1)

Λαμία-ΠΑΟΚ

Ο Μάκης Χάβος για την Λαμία στο σημερινό ματς (19:00, ΕΡΤ) δεν υπολογίζει τον δανεικό από τον ΠΑΟΚ», Μελίσσα, και τους Καραγκούνη, Καρυπίδη, Τσουκαλά, Μπουλούλη, Αντρονιτς, Μπούτνικ και Πινιώτη.

Έτσι, ο Σερραίος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στο ΔΑΚ την Κυριακή.

Την αποστολή την αποτελούν οι:

Σαράνοφ, Μπαντής, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας, Μπερτόλιο, Μαστούρ, Επστάιν, Μπλάζιτς, Μπαράλες, Καραμάνος, Ρόμανικ, Κωστίκας

Στον αντίποδα, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ώστε να διατηρήσει τη διαφορά των 6 βαθμών από τον Ολυμπιακό (που υποδέχεται τον Παναιτωλικό) και των 12 β. από την ΑΕΚ (που κέρδισε χθες την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ).

Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κάνιας και ο Μαουρίσιο, με τον Πέλκα να παίζει ως «δεκάρι». Στα πλάγια της επίθεσης θα βρίσκονται ο Λημνιός και ο Μπίσεσβαρ, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Πρίγιοβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρέι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Ουάρντα και Ακπόμ. Εκτός έμειναν οι Γλύκος, Σιαμπάνης, Μαλεζάς και Κίτσιου, όπως και οι Χατσερίντι, Σάχοφ και Καρέλης.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

Μονόδρομο αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη στο αποψινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 2).

Οι Πειραιώτες την προηγούμενη εβδομάδα κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό «διπλό» στο Περιστέρι και τώρα θέλουν να παραμείνουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, διατηρώντας τουλάχιστον τη διαφορά των έξι βαθμών από τον ΠΑΟΚ (που μισή ώρα νωρίτερα παίζει στην έδρα της Λαμίας).

Εκείνο που έχει ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς από τους παίκτες του είναι ένα γρήγορο γκολ απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, ώστε να καθαρίσουν όσο νωρίτερα γίνεται το παιχνίδι και να φύγει από πάνω τους το άγχος της επικράτησης.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί σε ακόμη ένα ματς ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μπουχαλάκης και ο Νάτχο, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει οργανωτικό ρόλο. Στα πλάγια της επίθεσης θα βρίσκονται ο Ναουέλ και Ποντένσε, ενώ στην κορυφή θα επιστρέψει ο Γκερέρο.

Στην αποστολή βρίσκεται φυσικά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έσπασε τα κοντέρ και υπολογίζεται πλέον και για το κρίσιμο ματς με τη Μίλαν, μαζί με τους Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Καμαρά, Γκιγέρμε, Βρουσάι και Μάνος.

Για τους φιλοξενούμενους ένα πρόβλημα λιγότερο αντιμετωπίζει ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο Αλέξανδρος Μαλής ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε πριν το ματς με την ΑΕΚ και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή των Αγρινιωτών.

Αντίθετα, εκτός παρέμειναν οι τραυματίες Μάρκος Πάουλο και Σεμπάστιαν Έρικσον, που διανύουν το τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους, καθώς και ο Μιχάι.

Αναλυτικά, οι είκοσι παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Δέλλας είναι οι:

Κυριακίδης, Γιαννακόπουλος, Χαντάκιας, Μαλής, Μαρινάκης, Τσιγγάρας, Άργκους, Λιάβας, Ρότσα, Τσοκάνης, Γιαννιώτης Ηλ., Αγρόδημος, Μανά, Βασιλούδης, Μάζουρεκ, Μοράρ, Ντίας, Ουίλιαν, Λουσέρο, Καμαρά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook